Elena Udrea: Întotdeauna am privit şcoala ca un loc care te formează ca om

Noua Lege a Educației va produce schimbări pozitive în sânul școlii românești, susține ministrul Elena Udrea, pe blog, în timp ce își manifestă speranța ca BAC-ul să nu mai aducă niciodată atâtea rezultate dezastruoase.
„Mult timp, în mintea mea, startul anului şcolar echivala cu începutul anului. Mai simplu, începerea şcolii era ziua cea mai importantă a anului. Întotdeauna am privit şcoala ca un loc care te formează ca om: pe lângă învăţătura ca atare, extrem de importantă, printre colegi înveţi ce înseamnă prietenia, competiţia şi se stârneşte pofta de cunoaştere (…) După doi ani de dificultăţi, cred că toamna aceasta se simte un reviriment la nivelul societăţii în entuziasmul faţă de şcoală. Poate şi pentru că avem ceva mai multe motive să fim optimişti. Noul an e un început de drum, sper eu, lung şi plin de succese pentru învăţământul românesc. Şcoala românească a trecut în ultimii ani printr-o etapă dificilă, dar, odată cu aplicarea noii Legi a Educaţiei, lucrurile se vor îmbunătăţi. Pentru prima dată, în centrul sistemului de învăţământ sunt copiii. Aceştia nu mai sunt priviţi ca actori secundari ai actului educaţional, ci ca scop final. Rolul copiilor trebuie să fie acela de a creşte şi de a se dezvolta armonios, de a învăţa deopotrivă informaţiile necesare pentru a avea un drum lin în viaţă, dar şi cum să se integreze în societate (…) Sper din toată inima să nu ne mai confruntăm vreodată cu imaginea negativă a Bacalaureatului de vara aceasta”, scrie Elena Udrea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.