Elisabeta de România. Poveştile unei regine

În preajma Zilei Internaţionale a Femeii, în 4 martie, la ora 17.30, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în colaborare cu Centrul de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied, vă invită la Museo di Palazzo Grimani, la o întâlnire literară dedicată reginei-scriitoare Elisabeta de România (n. Wied), soţia lui Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, primul Rege al României, încoronat în 1881.

Întâlnirea, ce îşi propune să comemoreze 100 de ani de la moartea reginei (2 martie 1916), va avea ca moment principal conferinţa, cu proiecţie de imagini, intitulată Cultura populară română în opera literară a Reginei Carmen Sylva de Silvia Irina Zimmermann.

Silvia Irina Zimmermann a studiat la universităţile din Sibiu şi Marburg şi a obţinut doctoratul în filologie germană cu o teză complexă despre opera literară a reginei Elisabeta, cunoscută în lumea scriitorilor cu pseudonimul Carmen Sylva. Este, totodată, fondatoarea Centrului de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied de la Neuwied. Printre cele mai recente opere ale sale se numără: Carmen Sylva, regina poetă, Bucureşti, All, 2013 şi Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta, Curtea Veche, 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.