Eugen Bejinariu, la mâna colegilor deputaţi

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, marţi, calendarul dezbaterii cererii DNA pentru aviz de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu.

Astfel, comisia juridică va finaliza raportul până luni, la ora 14.00, când va fi prezentat într-o nouă şedinţă a conducerii Camerei. Votul ar urma să fie dat în plen, tot luni, începând cu ora 16.00.

Dosarul transmis de procurorul general Augustin Lazăr conducerii Camerei Deputaţilor cuprinde 28 de volume, fiecare volum însumând în jur de 200 de pagini.

Comisia juridică urmează să analizeze cererea DNA până luni, în tot acest timp, deputatul Eugen Bejinariu putând să îşi verifice dosarul şi să îşi stabilească apărarea, împreună cu avocaţii.

DNA cere aviz Camerei Deptuaţilor pentru urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, în dosarul „Microsoft 2”, acesta fiind suspectat de abuz în serviciu după ce.

Potrivit procurorilor, în perioada 2003-2004, când a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Bejinariu ar fi iniţiat şi susţinut hotărârile de Guvern privind licenţele Microsoft pentru şcoli.

Eugen Bejinariu candidează pentru al patrulea mandat de deputat, fiind pe primul loc pe lista PSD în judeţul Suceava. El este deputat din 2004, iar în perioada 2003 – 2004 a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, în Guvernul Năstase.

Procurorii DNA îl acuză pe Bejinariu de încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, respectiv că a iniţiat şi susţinut proiectele hotărârilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 şi nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat încheierea, între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul favorizării acesteia prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

Eugen Bejinariu mai este suspectat că a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr. 1778 din 21 octombrie 2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15 aprilie 2004 între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. Procurorii susţin că Bejinariu a semnat contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 şi actul adiţional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziţia din sursă unică.

Prejudiciul produs statului prin aceste contracte care au avut la bază hotărâri de Guvern a fost estimat de procurorii DNA la 66.965.343 de dolari, sumă care a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.