CNA a aprobat afacerea Euronews România

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat astazi, în unanimitate, solicitarea Euronews România pentru eliberarea licenței de emisie la nivel național. Licența va fi operată de Universitatea Politehnica București, partenerul Euronews în acest proiect.

Redactorul-șef al Euronews România, Andra Miron Diaconescu, a detaliat grila de programe a postului, aratând că politica editorială va respecta întocmai principiile eticii jurnalistice și crezul Euronews – All Views:

„Vom avea toate punctele de vedere atât la nivel national, cât şi la nivel internaţional. Ne bazăm pe trainingul şi pe valorile care vin de la Euronews World. Grila de programe este astfel construită cu scopul de a oferi un conţinut unitar, educaţional şi care să arate că noi credem că ne aflăm în serviciul public. Trebuie să dăm informaţii fără a le spune oamenilor ce sa creadă, lăsându-i să își formeze propriul punct de vedere, bazat pe fapte.”

Directorul editorial Euronews World, Peter Barabas, subliniază importanța menținerii celor mai înalte standarde profesionale și a independenței editoriale:

„Lansarea Euronews România este rezultatul unui parteneriat stabilit între Euronews World și Universitatea Politehnica din București, iar echipa de jurnaliști a postului afiliat va fi selectată foarte atent pentru a aduce publicului un produs de cea mai înaltă calitate, informații corecte, abordări echidistante și raportate la contextul amplu european.”

Euronews România își propune să ofere publicului national știri și programe variate, susținute și dezvoltate prin intermediul unei importante componente digitale, în totalitate integrată și implementată cu ajutorul unei soluții tehnice operaționale de vârf.

Televiziunea Euronews România va avea 200 de angajați, iar recrutările continuă în perioada imediat următoare. Euronews România este o filială a Euronews World, cel mai important canal internațional de știri din Europa.

Pe data de 6 ianuarie 2020, Euronews a anunțat semnarea unui parteneriat cu Universitatea Politehnica din București (UPB) pentru a lansa Euronews România, un nou canal de știri independent destinat unui public vorbitor de limba română.

Euronews România va fi un canal național de știri care va produce știri și actualități locale, naționale, regionale și internaționale în limba română, bazat pe principiile de jurnalism independent promovate de Euronews.

Euronews România are o poziționare unică pe piața naționlă media, acoperind știrile naționale și internaționale din perspectiva sa europeană definitorie. Euronews România va produce jurnalism credibil și responsabil, ancorat în valorile sale editoriale de obiectivitate, echilibru, acuratețe și corectitudine, urmând întocmai linia editorială a canalului Euronews – „All Views”.
În ultimii doi ani, Euronews a lansat alte trei proiecte afiliate de marcă în Georgia. Albania și Serbia.

Euronews este cel mai important canal internațional de știri din Europa. Misiunea sa este să încurajeze oamenii să-și formeze propria opinie. Euronews este complet imparțial și încearcă să ofere o varietate cât mai mare de perspective: Euronews reprezintă „All views” (Toate opiniile).
De la lansarea sa în 1993 în Lyon (Franța), Euronews a oferit știri imparțiale prin care a câștigat încrederea publicului din întreaga lume. Disponibil în aproape 400 milioane de locuințe din 160 țări, inclusiv 67% din casele din Uniunea Europeană și Marea Britanie, canalul ajunge la peste 140 milioane de persoane lunar, prin televiziune sau platforme digitale.

În 2017, Euronews și-a extins oferta prin lansarea canalului în 12 limbi, cu o abordare „glocală” a știrilor: Euronews continuă să crească la nivel mondial și oferă conținut adaptat așteptărilor publicului local. Pe lângă acoperirea permanentă a programului de știri, Euronews a pus accent și pe emisiuni centrate pe știință, climă, afaceri, informații de actualitate și cultură, atât la TV, cât și prin platformele sale digitale.

Cu o echipă de 400 de jurnaliști având peste 30 de naționalități diferite, cele 12 ediții ale Euronews prezintă știrile europene și mondiale 24/7 în arabă, engleză, franceză, germană, greacă, maghiară, italiană, persană, portugheză, rusă, spaniolă și turcă.

Cu sediul în Lyon, Euronews are birouri (editoriale și/sau comerciale) și în Bruxelles, Atena, Budapesta, Berlin, Londra, Paris, Luanda, Johannesburg, Emiratele Arabe Unite și Singapore. Din 2018, a lansat patru proiecte afiliate de marcă, printre care și Euronews Romania.
In 2016, grupul Euronews a lansat canalul Africanews, primul canal de știri pan-African multilingv și independent.

www.euronews.com www.africanews.com

Universitatea Politehnica din București

Fondată în 1818, cu scopul de a sprijini dezvoltarea industrială a regiunii, Universitatea POLITEHNICA din București a fost de-a lungul celor peste două secole de existență principalul generator de resurse umane pentru România și nu numai.

Astăzi, cu cei peste 30.000 de studenți și mai mult de 3.000 de angajați care își desfășoară activitatea în 15 facultăți și peste 300 de programe de studii, la nivelul celor trei cicluri universitare, UPB a devenit una dintre cele mai prestigioase universități tehnice din centrul și estul Europei. Oferind programe de studii în limbile franceză, engleză și germană și colaborând cu instituții de învățământ superior, entități de cercetare și companii din peste 100 țări, vizibilitatea internațională a comunității UPB sporește în fiecare an. Astfel, universitatea este în prezent membră în majoritatea organizațiilor internaționale sau europene relevante în domeniul învățământului superior și cercetării, în multe dintre acestea la nivel de management.

Politehnica din București nu înseamnă astăzi numai educație de calitate, dar este și un impresionant centru de cercetare, în care se regăsesc peste 150 de laboratoare dotate la cel mai înalt nivel tehnologic și care atras peste 700 de milioane de euro investiții în infrastructura de cercetare și resursa umană în ultima decadă. Adaptarea permanentă a programelor de studii în conformitate cu progresul științific și tehnologic, orientarea către dezvoltarea abilităților practice ale absolvenților și preocuparea pentru dezvoltarea de soluții tehnice pentru diferite provocări cu care economia, industria sau societatea se confruntă, fac din UPB un partener preferat de majoritatea companiilor importante din România, dar și de autoritățile publice. Ca o urmare firească, peste 95% dintre absolvenții UPB își găsesc un loc de muncă la absolvirea studiilor.

Campusul UPB, situat în centrul Bucureștiului și întins pe o suprafață de peste 100 ha, pe lângă spațiile destinate activităților didactice și de cercetare, include 16.000 locuri de cazare pentru studenți și cadrele didactice, baze sportive, cantine, dar și o centrală de cogenerare a energiei electrice. Aceasta nu este doar un excelent laborator pentru studenți, ci face din universitate un jucător pe piața de energie. Nu în ultimul rând, UPB dispune de un centru de conferințe cu o aulă de 1.200 de locuri, spații pentru reuniuni, prezentări și expoziții, hotel, restaurante, totalizând aproximativ 20.000mp.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

22 de Comentarii

  1. Dupa ce ne-am lamurit cu CNN-ul de Latrina3 de ce am mai avea nevoie de Euroniuzul politehnicii? Politehnica trebuie sa scoata injineri ba nu politruci. Pulitehnica Mucuresti – ba academicienilor doctori docenti faceti ba ingineri competenti ca moare tara asta si lasati politica si propaganda. In tara asta prost facuta…

  2. Lui Cristian Terhes , nu i se mai da voie sa intre in cladirea asa zisului parlament european , pe motiv ca nu este vaxxinat . …….

  3. Inca un post TV pentru spalarea creierelor. Mi se pare inutil, toate posturile existente fac asta deja, nu va aduce nimic nou, doar alti smecheri globalisti care vor sifona bani in plus de la guvern.

  4. Stai sa vezi absolventii de politehnica, sunt plini de praf tica si putrezi de teo raie.Vor curge stirile n holgrame mai ceva ca apa la robinetu lu dom profesor de fluide roman, de o sa zumzaie ca n capu sec cavitatia. Ieuroniuz o sa fie transparenti ca sticla mata de la closet.Iti aduc vestile pe gaura ( cheii, nu va ganditi la prostii), fasait ca un salut dupa fasole. Sa vezi rating !!! Babele o sa uite numaratoarea la sarmale cu ochi n niuz ,o sa uite de porci in cotet, iar oltenii se intrec in ravase de laude si osanale ca n au vazut si n au auzit, ca de vina i Dunarea ca curge din padurea neagra pana n hat la marea neagra si de aia i neagra si ei mureau prosti si nu aflau daca nu era niuz.Sa vezi zaping si batai pe telecomenzi, ba cred ca creste si vanzarea de televizoare, asa se zice ,ca ieuroniuz e mare , n are loc pe 15 inci trebuie 45, 50 …sa vezi, le e teama ca nu bate si la ei, ca bucur e departe ,

  5. Da, sigur că trebuie să vină alt ONG cât de proști sunt românii și mai și semnalizează din politehnica.
    De ce nu au și sua.news, madagascar.news, china news?!
    Ps: nu le-a spus politehnica că nu se prea mai uită lumea la TV?!

  6. Euronews astia erau pe fix aceeasi lungime de unda cu tot aparatul de propaganda din SUA si Europa anul trecut… cand prezentau o gramada de „proteste pasnice” in SUA. Incendierile, furturile, violentele si omorurile in timpul jafurilor era bagate sub pres. Erau cot la cot cu toti „specialistii” care semnau declaratii de sustinere a manifestarilor de aploare cu mii de oameni, in timp ce 50-100 de oameni care mergeau la o biserica erau niste iresponsabili care nu respecta regulile medicale. „Valorile” pentru ei, inseamna ca o sa regurgiteze in romana tot ce le e trimis de editorii de la organizatia mama. In SUA si partial in Europa de Vest, vezi aceleasi titluri si acelasi context, in toate emisiunile si toate articolele de presa… cate 2-3 cuvinte schimbate pe ici pe colo, DAR, intotdeauna daca e ceva de scos din context, la toti o sa lipseasca, daca e de facut vreo acuzatie falsa, la fel la toti o sa se regaseasca.

  7. Păi dacă totul va fi în nota ideologică europeană consacrată, pe care o simțim din gros de atâția ani, mai bine ne scutiți! (Eu unul sunt sătul de televiziuni „independente” și „imparțiale”… Lăsați, sunt deja destule…

  8. Vor sa recruteze tinerii din Politehnica. Stilul sorosist…

  9. Păi trebuia să Regăsească un alt job și andra miron diaconescu(cine e?) și … hai, la CV-uri!
    Nu am timp acum, dar dacă și-au pus în plan să omoare și politehnica, au reușit!
    Toți reșapații ăștia de „jurnaliști” seamănă cu …am investit toată viața in restaurant dar a venit pandemia…
    Uite ce dastept sunt acum, mă …și pe politehnica voastră!

  10. Alta trompeta in corul propagandei, ma amuza, ei nu au vazut cum se tanguia BBC asta vara ca nu mai face audienta ?!? Se mai uita sulea in grila lor

  11. A, stai, doamna făcu un întreg spectacol pe digi că a avut ceva boală gravă și a scăpat, multă sănătate și etc.
    Nu i-a spus nimeni că mai sunt o mulțime de oameni care trec prin așa ceva fără să fluiere ca dumneaiei, care nu se urcă cu propaganda pe Politehnica București?
    Dar cine conduce Poli??

  12. Putina rabdare sa vedem ce iese. Sper sa fie stiri si interviuri reale in direct cu traducere, astea sunt ideale mai ales interviurile in care sunt haituiti caposii afacerilor de care jurnalistii care stiu sa isi faca meseria. Totusi, am retineri ca se va da in Romania tot ce trebuie indiferent de postul tv.

  13. Traiasca si infloreasca stirile solide si veridice, verificate la sange de Marian Voicu, pazitorul acuratetii informatiilor pe plaiurile carpato-danubiano-pontice.
    Jos fake-news-urile, orice ar insemna asta: opinii contrare autoritatilor, tablouri inchegate ale situatiei completate cu nume de vinovati, bascalie, sictir si alte atitudini neproductive atunci cand cetatenii urmaresc, cu sufletul la gura, naratiunea oficiala.

  14. INCEPUTUL CENZURII SI A MINISTERULUI ADEVARULUI. GANDIREA DEVINE PERCULOASA INTR-UN STAT TOTALITARIAN BRAND CHINA.

  15. Astia vor face in primul rand propaganda pentru LGBT. Este bine ca retelele online permit unor persoane individuale ce au ceva de spus sa concureze televiziunile mari croite pe propaganda si diversiuni. Nu stim insa cat timp vor mai putea.

  16. Azi nu (mai) există mass Media independenta!
    Euronews este purtătorul de mesaje al UE….
    Cine plătește acela decide ce și cum în politica editorială….
    Cine crede altceva e naiv…cel puțin….CNN, RT, CGTN, ALJAZEERA, EURONEWS…posturi globaliste intr- o lume globalizată ..
    Uitasem de BBC…care e cel mai bun exemplu de serviciu,in interesul statului….

  17. E că pe vremuri…
    La Buftea se turna un film de capa și spadă … franco- român…
    Ei cu actorii
    Noi cu caii…. coproducție in toată regula…
    Păcat de instituții precum Politehnica …parca nu se face politica acolo, nu!?

  18. Inteleg daca era Hidabroot Romania sau Kabbalah Romania sau chiar CNN Romania,dar Euronews e BBC si vitavercea deabia am scapat de astia cu Brexitul

  19. Postul Euronews s-a discreditat urât când în dimineața Referendumului anti Băsescu, când în țară era interzisă campania electorală, din zori și până-n seară din cele 30 minute cât ține Jurnalul repetat de știri, 20 minute era dat, ferchezuit și pomădat ca niciodată, căinându-se domnul Ion Cristoiu, decretând o groznică lovitură de stat care va scoate România dintre țarile democratice europene. Postul TV Euronews șitia că este în derulare o consultare prin Referendum absolut democratică, așa ca repetând textul i era conștient că răspândește minciună și dezinformare, ceea ce înseamnă că a făcut-o pe bani mulți. În concluzie nu ne este dor de mizerabilul Euronews. CNN știind cine este nu trebuia să-i dea licența.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.