Fabrică din România, preluată de ucraineni

Fabrică din România, preluată de ucraineni. Biosphere, unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de bunuri de uz casnic, igiena si produse de uz profesional pentru segmentul away-from-home din Europa de Est si Asia Centrala, anunta achizitia fabricii Alufix, printr-o investitie majora pe piata din Romania.

Alufix, detinuta de un holding austriac, este o companie de productie renumita la nivel international, care opereaza in Romania din anul 2003. Aceasta este specializata in productia de folii de aluminiu, hartie de copt, pungi si alte produse de bucatarie si catering, cu sediul in Fagaras, judetul Brasov.

Prin aceasta achizitie, Biosphere isi consolideaza pozitia pe piata globala, extinzandu-si productia in Romania. Compania este infiintata in anul 1997, iar produsele acesteia sunt vandute azi in peste 20 de tari din intreaga lume, marcile „FrekenBok” si „Smile” fiind lideri ai segmentelor lor.

In procesul de achizitie, inceput in vara anului trecut si finalizat recent, Biosphere a fost asistata legal de avocatii ONV LAW, specializati in tranzactii M&A.

„Echipa noastra a coordonat tranzactia internationala, care s-a incheiat cu succes si care a avut ca obiect achizitia intregii afaceri. Am efectuat raportul de due diligence, am intocmit documentele tranzactiei, am participat la negocieri si am coordonat activitatea juridica a celorlalte case de avocatura care au oferit suport in jurisdictiile tuturor filialelor achizitionate. Aceasta este o investitie importanta pe piata de M&A din Romania, care devine treptat un hub regional important in Europa de Est”, declara Mihai Voicu, partener ONV LAW.

Investitiile cu capital strain in Romania isi continua parcursul ascendent, pentru al doilea an la rand. Doar in luna februarie, tara noastra a atras investitii totale in capital social in valoare de 103 mil. EUR*, potrivit datelor Oficiului National al Registrul Comertului analizate de Casa de Avocatura ONV LAW.

ONV LAW este una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piata locala. Fondata in anul 2000, aceasta asigura Presedintia pentru Europa a retelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reuneste 95 de societati independente si peste 1.500 de avocati din toata lumea. De asemenea, casa de avocatura este membra a retelei juridice globale Interlaw, ce reuneste peste 8.000 de avocati din peste 150 de orase din lume. ONV LAW acorda consultanta juridica clientilor privati si institutionali in domenii precum achizitii publice si concesiuni, market entry, dreptul aviatiei si infrastructura aeroportuara, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurentei, dreptul mediului, precum si dreptul digital.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

17 Comentarii

  1. CONCLUZIA ESTE CAT LA SUTA AU AUSTRIECII SI CAT LA SUTA AU RUSII – A SCUZE UCRAINIENII CICA.CAM CAT DE PROSTI NE CRED UNII – PACTUL RIBENTROV MOLOTOV FUNCTIONEAZA PERFECT.CINE CONDUCE ROMANIA DECI?

  2. „Fabrica” ‘lii!
    „…specializata in productia de folii de aluminiu, hartie de copt, pungi si alte produse de bucatarie si catering”…
    Voi știți ce înseamnă să produci folie de Al de uz alimentar șî hîrtie pentru utilizări speciale, bă? …și cartoane subțiri? …sau chiar numa’ hîrtie ordinară? …înseamnă activitatea a 3 (TREI) fabrici la un loc, cu sute de angajați cu înaltă calificare.
    Ăștia NU PRODUC nimic! …îs cîteva zeci de ambalatori ne-calificați, pentru comoditatea voastră.
    Le vin toate în camioane sau tren, probabil din China: folia de aluminiu în bobine mari de lățime exact cît vedeți în bucătărie, cu diamentrul de 1 metru, ăștia o RE-BOBINEAZĂ și o TAIE la 8 metri lungime, cît vă vînd vouă, bucătăreselor, „cu amănuntul”, în magazin; folia de hîrtie de copt la fel, pe același bobinator; celelalte, în diverse ipostaze, carton subțire cașerat în folii, sau altele, ei ăștia se ocupă „dăcît” de tăiat, au niște prese cu „cuțite” speciale, la 2/2 metri lățime a utilajului! …o „fabrică” prin care se ELUDEAZĂ TAXELE VAMALE, dacă veneau direct pachețelele făcute în China, ar fi fost vămuite cu 10-15%! …iar acum v-au luat-o oligarhii hoți ukraineni.
    Nu mai puneți botu’ în folii și caserole, sau la minciunile propagandistice ale slugilor iUniunii Ioropenise filo-naziste și instigatoare la război! Asta e o țară ce NU PRODUCE NIMIC, la 16 ani de la aderare……[RumBurak Rishi]

  3. Biosphere a fost asistata legal de avocatii ONV LAW, specializati in tranzactii M&A.
    De la ONV LAW il dam exemplu pe dl.RAdu Nemes care:”Radu este membru al comisiilor de drept contractual și de arbitraj ale Uniunii Internaționale a Avocaților și acționează ca membru al Comitetului de conducere al Asociației Baroului American.

    Oare TOTUL apartine strainilor,in Romania ?
    Din cate stiu una avocat trebuie sa fie membru al Baroului Bucuresti.
    Poate actiona un membru al conducerii Baroului American ca avocat in Romania fara a fi inscris in BAroul Bucuresti?

    El are un „contract”-Contract 004 072 254 5625
    Cu cine si de ce ? Chiar contractele de asistenta si reprezentare internationala se fac prin Baroul Bucuresti nu direct –
    CU OMW ? „Alufix, detinuta de un holding austriac, este o companie de productie renumita la nivel international, care opereaza in Romania din anul 2003. Aceasta este specializata in productia de folii de aluminiu, hartie de copt, pungi si alte produse de bucatarie si catering, cu sediul in Fagaras, judetul Brasov.”

    S-a ajuns in faza in care se face magie si prstidigitatie, totul prin excrocherie,totul zboara ,guvernantii habar nu au, toti se uita cu gura cascata la ce face Austriacul nerusinat in epoca Guvernului pus sa gestioneze,administreze bunuirle tarii si care o face sau nu o face si cu mai multa nerusianre !

  4. @10 MAI 2023 LA 13:15
    Produc sau nu produc, astia care au preluat-o au scos-o din activele -PIBul Romaniei, au trecut-o al ei, marindu-si ei PIBul,
    acesta este scopul-
    cu cit scot,transfera mai mult la ei isi maresc PIBul lor national,iar al nostru scade-
    curind ne vom trezi fara nimic,
    asa sa stii si tu Rishi-„inteleptule”rumburak.

  5. Cunosc foarte bine platforma chimică din Făgăraș!…cum dracul tocmai acum cand nuie a dat bani pentru război naziștii ăștia preiau acesta sectie a combinatului?…pulimea știe că acolo e singura fabrică de pulberi din țară , tit scolo e singura secția de napalm din europa,?…

  6. A doua sovietizare a Romaniei continua. Prima a fost aia la care au participat sovieticii, adica rusi, ucraineni, estoni, georgieni etc. La asta, a doua, participa numai urmasii ucraineni ai sovieticilor.

  7. De azi inainte trebuie sa ma uit atent si la obiectele casnice pe care le voi cumpara.
    Pana acum ma uitam la faina de grau si de porumb, la ulei, zahar, etc. ca sa nu fie din Ucraina.
    Acum trebuie sa evit si obiectele casnice faccute de ucraineni.

  8. He he ! Daca n-o prindeau pe vaca aia mafioata ucrana anul trecut la vama cu valizele burdusite cu bani, astia erau acum proprietari si pe parlament, cu bonus Cotrocenii … despre locatari nu vine vorba, ca aia au fost vinduti demult …

  9. @ „Valter COJMAN”, 10 mai 2023 la 14:01
    „Pana acum ma uitam la faina de grau si de porumb, la ulei, zahar, etc. ca sa nu fie din Ucraina”…
    Ai văzut uleiul de floarea-soarelui scos la vînzare în cantități industriale, la 6,50 lei/flacon de 1 litru?
    De unde crezi că era? :)))

  10. Da,am văzut și eu uleiul acela(îi zicea-parcă-Aloe Vera);eu nu am cmpărat,dar asta nu înseamnă că a rămas nevândut…

  11. Șeful ăstora nu deschide gura fără să comande:bani!arme! bani!arme!iar ei cumpără fabrici,nu-și ajută țara,amânând puțin prosperitatea proprie?foarte necesară pentru efortul de război,fabrica de la Brașov,vor avea folie și caserole pe front până peste cap…

  12. Corecta analiza! Vand un pont si anume: cica zelensky cere ursulei sa oblige tarile eurpene mai precis Romania sa deschida liberul la exortul lor de cereale, e declaratia lui zelensky catre ursula. Intreb si eu:
    – Nu cumva aceste exporturi ukrainiene sunt compensare la ajutorul militar dat de Romania(a se citi negot antic=armament contra hrana) si toate societatile de productie romanesti sunt blocate in Romania cu buna stiinta?
    – Nu cumva viramentul de armament fin vest si europa se platesc gras dar Romaniei i se furnizeaza obligatoriu produse din exportul ukrainean la preturi uriase si incasarile se impart intre ue-ukraina si ordinarii din politica romaneasca?de
    – Produse de calitate proasta din ukraina, furnizate cu buna stiinta pentru imbolnavirea cetatenilor din Romania? Aud pe transmisiile live de pe youtube cum chiscuie puisorii in crescatoriile din ukraina. Cum sunt crescute aceste vietati daca nu cu ceva hrana care ingrasa si cresc peste noapte?

  13. Aceasta este o investitie importanta pe piata de M&A din Romania, care devine treptat un hub regional important in Europa de Est”, declara Mihai Voicu.-în colonia România a printului Klaus trebuie sa ne bucuram de investițiile Ucrainei, intradevar stat eșuat.Dacă as fi parlamentar mi-aș dona salariul la săraci și nu m-aș mai uita in oglinda pâna la finalizarea mandatului.

  14. Așa e cand faci afaceri cu dracu’ …ești perdant din start

  15. Mdaa.
    O fabrică de reambalare dar câtă bucurie..!!??
    Cine a avut vreodată afacere cu ucrainenii n-au avut nicio noapte dormita în liniște…
    Chinezii au intrat în Motor Sic și au ești deacolo fraieriți …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.