Florian Coldea, plătit „cu ora”

Fostul prim-adjunct al șefului SRI, generalul Florian Coldea, predă două ore pe săptămână la Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) cursul de masterat ”Intelligence și decizie politică”, având statut de cadru didactic asociat şi fiind remunerat în regim de plată cu ora, potrivit instituției de învățământ.

Reprezentanţii UBB Cluj-Napoca au declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că selecția personalului didactic asociat remunerat în regim de plata cu ora se face la nivelul departamentului didactic și este avizată de Consiliul facultății.

”Florian Coldea susține, în cadrul Facultății de Istorie și Filozofie al UBB, Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană, un curs la nivel masterat (2 ore/săptămână) cu denumirea <Intelligence și decizie politică>. Domnia sa este angajatul Universității <Babeș-Bolyai> în calitate de cadru didactic asociat remunerat în regim de plată cu ora, în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată – 8.11.2017-1.03.2018, cu normă parțială. Selecția personalului didactic asociat remunerat în regim de plata cu ora se face la nivelul departamentului didactic și este avizată de Consiliul facultății”, au spus sursele citate.

Directorul Departamentului de Studii Internaționale și Istorie Contemporană, Claudiu Marian, a declarat, marți, pentru sursa citată că propunerea ca Florian Coldea să predea la UBB a fost făcută din partea universității, în virtutea unui protocol pe care departamentul îl are cu Academia Naţională de Informaţii de aproximativ trei ani.

”De-a lungul anilor, mai mulţi profesori de la Academia Naţională de Informaţii, cum ar fi Irena Chiru, Cristian Barna, Nicolae Iancu, au predat în cadrul programelor noastre, dl. Coldea nefiind singurul profesor de la Academie care desfăşoară activităţi de predare în cadrul programelor derulate de departamentul nostru. Dl. Coldea a acceptat propunerea noastră, iar motivul cred că a fost prestigiul de care UBB se bucură la nivel naţional şi internaţional. Pentru departamentul nostru, dl. Coldea înseamnă un profesionist în plus, un cadru didactic care poate aduce, prin expertiza şi experienţa sa, un plus masteranzilor noştri”, a spus Marian.

Potrivit acestuia, Florian Coldea predă la sfârşit de săptămână cursul unui număr de aproximativ 40 de masteranzi de anul II.

”Având în vedere reacţiile din partea studenţilor, ne-am bucura dacă am putea dezvolta acest parteneriat cu dl. Coldea, acolo unde expertiza şi experienţa domniei sale concordă cu conţinutul disciplinei. Programul masteral se numeşte <Managementul securităţii în societatea contemporană> şi vizează aspecte diferite care ţin de domeniul securităţii. Masteranzii respectivi se pregătesc să lucreze în structuri de informaţii la diverse instituţii de stat, cum ar fi Aeroportul Internaţional Cluj, sau private. Cererea pentru absolvenţi ai unor specializări în domeniul studiilor de securitate este ridicată în ultima perioadă”, a explicat Claudiu Marian.

Plata cu ora la UBB se ridică la 17 lei net.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Florian Coldea și cei 40 de masteranzi. “Și deasupra tuturora ostea ca să-l recunoască” își prezintă domnul Coldea competența lui cea vastă. Atenție ANAF! dacă domnul profesor a trecut în Declarația 600 suma 1360 lei? (8 x 17 = 136 lei 136 x 10 = 1360 lei.)

  2. ii invata pe tineri despre experienta cu ostatecii din irak si banii ne/platiti..sau cum sa petreci vacante exotice cu prietenii pe banii lor…are multi amici adevarati la cluj dl coldea

  3. deci situatia lui coldea este un mister. are 48 de ani, si-a inceput activitatea prin 1996, a devenit sef operativ in 2006 dupa episodul rapirii din iraq unde nimeni nu stie, datorita secretizarii, ce fel de operatiune a fost acolo. daca am lua in considerare prospectia extrasenzorala, si am deplina incredere in dl Rudan, din 3 ziaristi rapiti, 2 erau calmi si linisiti, in perioada prizonieratului, de parca se uitau la un film. timp de 11-22 ani acest nene a fost la putere dar sa nu se uite ca mereu a avut sef politic peste el. cum adica pensionat dupa doar 22 de ani de munca si la 48 de ani? ceva nu se leaga. modul, timpul in care s-au intimplat lucrurile, black cube, parteneriatul cu dna in care ofiteri sri faceau rechizitorii in urma unei hotariri CSAT (????), nasc mai mute intrebari. este coldea un ageamiu care-si asuma msuri nlegale? trebuie sa fii prostul prostilor sa faci asta! a dansat coldea la brat cu alte interese? se poate? atunci de ce e liber? are pirghii asupra unora sau altora? coldea nu trebuie sa fie subiect inchis pentru ca de raspunsurile la aceste si multe alte intrebari mai fac un pic de lumina. a fost schimbar de omul lui sosros si de cel ajuns presedinte pe filera germano-ruseasca.

    un lucru e cert: pare ca e convenabila pentru toti aceasta situatie caliie. un echilibru de optiuni destul de fragil. dar totusi, la 48 de ani pensionar???? si cine a platit black cube? si cine a comandat actiunea, oare asa cum a declarat zorela ca se stia la nivel de sef sri si presedinte?? adica au voie autoritati ale statului sa implice firme privte in actiuni contra propriilor cetateni?

  4. Eu ma mir ca o univ. de prestigiu ca UBB , nu l-a angajat , tot cadru didactic asociat si pe Basau ! Ar fi fost ca firma ” Tata & Fiul ” (astia fac haine) , dar care fac de toate ! Macar ca expert oenolog si era bun „Tata” , iar „Fiul” ramanea cu ochiul si timpanul ! Suuper competenta , misto brodeala !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.