Folclor simfonic la Filarmonica Sibiu de Ziua Națională

Un program alcătuit 100% din adaptări simfonice ale unor piese tradiționale româneşti va putea fi urmărit în direct de Ziua Naţională a României.

Alături de muzicienii Filarmonicii Sibiu, dirijați de Simona Strungaru, pe scenă vor urca două soliste cu voci spectaculoase şi apariții fermecătoare: Irina Sârbu şi Elena Dediu. Concertul va fi transmis în direct pe canalul de youtube şi pagina de facebook a instituţiei, cu începere de la ora 19.

După spectaculosul concert al orchestrei sibiene de la Ateneul Român, dedicat Zilei Naţionale în anul 2019, anul acesta, ritmurile tradiționale românești se adaptează unui ansamlu care respectă regulile de distanțare, în Stațiunea Muzicală Brukenthal. Conceptul, intitulat generic „Tribut Maria Tănase”, o are în prim-plan pe solista îndrăgostită de jazz, Irina Sârbu. „Bun îi vinul ghiurghiuliu”, „Butelcuţa me”, „Mărie şi Mărioara”, „Un ţigan avea o casă” sau „Mă dusei să trec la Olt” sunt doar câteva dintre lucrările cu care publicul se va întâlni online în cadrul acestui concert extraordinar.

Inedita „Suita simfonică în stil românesc” de Simona Strungaru va completa programul serii. Pentru această lucrare a fost invitată, în premieră la Sibiu, soprana Elena Dediu. Alături de cele trei invitate, ne vom bucura de prezența pe scenă a muzicienilor din Orchestra Simfonică a Filarmonicii Sibiu.

Concertul va fi transmis în direct din Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu pe canalul de youtube, pagina de facebook şi aplicaţia Filarmonica Sibiu, marţi 1 decembrie 2020, cu începere de la ora 19.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.