Forțele Navale monitorizează Marea Neagră

Marinarii şi scafandrii militari români monitorizează Marea Neagră. De la începutul conflictului din Ucraina au neutralizat cinci mine marine provenite din nordul Mării Negre, informează joi Forţele Navale Române.

”Forţele Navale Române execută, în mod sistematic, acţiuni de cercetare a spaţiului maritim din proximitatea litoralului românesc, în vederea identificării pericolelor de navigaţie, în special minele marine aflate în derivă, provenite din zona de nord a Mării Negre. Planurile de activităţi şi procedurile operaţionale ale Forţelor Navale Române au fost adaptate rapid la situaţia actuală de securitate, odată cu declanşarea războiului din Ucraina în luna februarie a anului 2022, pentru a răspunde eficient la un mediu divers de ameninţări în spaţiul maritim, contribuind astfel la asigurarea securităţii colective a Alianţei Nord-Atlantice”, se arată într-un comunicat.

”Pachetul de forţe pus la dispoziţie de Forţele Navale Române pentru activităţile de monitorizare este format din 11 nave militare, două elicoptere IAR-330 Puma Naval, şase drone de cercetare maritimă, trei detaşamente de scafandri de luptă EOD (specializate în lupta contra dispozitivelor explozive) şi Centrul de Date pentru Lupta contra Minelor (Mine Warfare Data Center – M.W.D.C.) din subordinea Direcţiei Hidrografice Maritime, care completează eforturile structurilor participante la planul de cercetare contra minelor derivante, prin monitorizarea zilnică a informaţiilor referitoare la mine descoperite în vestul Mării Negre, estimele zilnice de deplasare a curenţilor de suprafaţă, estimele de deplasare a obiectelor suspecte din zona de responsabilitate, precum şi analiza imaginilor transmise de pe mare, în vederea identificării acestora”, arată sursa citată.

Prin rotaţie, navele militare maritime şi elicopterele Puma Naval au planificate activităţi de cercetare, pentru detectarea şi limitarea pericolului de mine şi pentru asigurarea siguranţei navigaţiei a tuturor navelor aflate în tranzit către şi dinspre porturile româneşti de la Marea Neagră.

Alături de Forţele Navale Române, în desfăşurarea permanentă de acţiuni conjugate de monitorizare a zonei de responsabilitate a României participă şi alte structuri din sistemul naţional de apărare, cu atribuţii în acest domeniu, precum şi partenerii din Alianţa Nord-Atlantică (Franţa, Statele Unite ale Americii şi Turcia), prin misiunile executate de aceştia cu avioanele de patrulare maritimă.

”Zona maritimă de responsabilitate a Forţelor Navale Române cuprinde apele teritoriale, zona contiguă şi zona economică exclusivă din Marea Neagră, având o suprafaţă de aproximativ 30.000 km pătraţi, de două ori mai mult decât suprafaţa Dobrogei. De la începutul conflictului din Ucraina până în prezent, marinarii şi scafandrii militari români au neutralizat cinci mine marine provenite din nordul Mării Negre”, informează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Și cea mai spectacuLoaZă neutraliZare a fost cea efectuată de dragorul maritim Locotenent Dimitrie Nicolescu…un exemplu urmat sarguincios de PATRIOT-ul Kievean, care a neutraliZat Kinjalul…?

  2. Fortele navale romane! Hahahaha! Sper ca ati mai lasat ceva „forte” in Herastrau si Cismigiu.

  3. monitorizavas neamu an ghura, ardevar aburu chachatului da tatari turci, magraoni romanizati, „olteni” manelisti de Bukres si teleorman.

    turcii au pus Bukres-ul acolo, sa va tie pa voi acolo la furat si prapadit.

    van ghura de turci romanizati. Aruncativa bha an Dunare, si ajungeti gratis napoi an turcia, diune vati raspandit. Camas pa mormantu vostru de tatari turci magraoni „olteni” de teleorman.

    nu scapati de bombele alea si de Potop, ardevar aburu chachatului de excremente subhumane. Bha nauzi, can trimiteti ambasadori dastia pan Europa, sai trimiteti numa paia negrii. Sa nu creada Europa ca voi sunteti albi. Sa va bage la alta categorie.

    bha strambilor. Alde basescu si iohannu asi palpaie fitilu pan Europa, cinep la mea ma e ca ei.

  4. Cateva zile la rand si iar o pauza pana apare un alt incident grav.

  5. Care „Forte Navale”? Cele care i-au dat raportul „primei doamne” de dimineață? Forțele Navale nu au nicio tangenta cu regulamentele militare! Niste panarame care se uită pe niste monitoare! Huuo jigodiilor care ați făcut de rușine Armata României! Huuo amiralilor sclavi și fără demnitate! Onoare și patrie! Patria înseamnă Carmecita?

  6. He he ! Deci forte NATO (hai sa spunem „forte”, citeva barcazuri …) „monitorizeaza situatia” pentru ca sa nu faca victime sau pagube materiale minele lansate la apa de catre o „tara” (hai sa spunem, din nou !) care vrea sa intre in NATO !! Probabil ca atunci cind aceasta entitate mafiota va intra in NATO (mileniul 4, spre seara) va bombarda Parisul si Berlinul, urmind „logica” evenimentelor !

  7. ,,FORTELE NAVALE” !!!!!!!!!!!!
    Care forte ma? Alea trei barci ruginite si vechi de la ‘916?

  8. Actorul american John McGinley care a interpretat rolul doctorului Cox in serialul „Clinica” mesaj catre Zelensky: „In ultimul an,BAUTURA si DROGURILE au devenit cei mai buni prieteni ai tai,inteleg. Cel mai important sfat pe care ti-l pot da in aceasta chestiune este ca singura cale de iesire este bunatate si ingrijire de sine”..

  9. Din ce film e imaginea cu alea 4 nave ? Ce caută ele în acest articol ? Mine sau *gogoși ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.