Fost miliardar în criptomonede trimis după gratii

Un judecător american a revocat cauţiunea fostului miliardar Sam Bankman-Fried, considerând că există motive probabile ca fondatorul bursei de criptomonede FTX, aflată în faliment din cauza lui, să fi avut un comportament necorespunzător faţă de martori de cel puţin două ori.

Procurorul a propus în cadrul audierii ca Bankman-Fried să fie deţinut la Putnam County Correctional Facility, o închisoare de securitate medie situată la aproximativ 88 km nord de Manhattan, unde sunt în prezent 68 de deţinuţi. Inculpatul ar putea avea acolo acces la un laptop cu acces la internet pentru a examina probele în vederea pregătirii procesului.

Sam Bankman-Fried a fost arestat în decembrie 2022 ;i de atunci a stat în mare parte izolat în casa părinţilor săi din Palo Alto, California, fiind eliberat în baza unei cauţiuni de 250 de milioane de dolari.

El este acuzat că a furat miliarde de dolari din fondurile clienţilor FTX pentru a acoperi pierderile fondului său Alameda Research.

Bankman-Fried a pledat nevinovat.

FTX care valora 16 miliarde de dolari s-a prăbușit ăntr-o singură zi.

Participația de 53% deținută de Bankman-Fried la FTX valora 6,2 miliarde de dolari, în timp ce alte 7,4 miliarde de dolari din averea sa proveneau de la casa sa de tranzacționare cripto, Alameda Research.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. Pe mai scurt tipul canaliza bani la democratii minunati din america deci daca democratii sint minunati iar banii sint furati dar ajunsi la ei e ok no problem. Dar de unde canaliza escrocu bani? Un pont din ajutoarele financiare ale vestului catre Slava ucraina Tara lu peste prajit.

  2. Dincolo de povestea deja cunoscuta, cu bursa aranjata, cu actiuni tasnind in sus intr-o saptamana de la 1 dolar la 1000, cu „povesti de succes” de miliardari zisi geniali, ce e hazliu la aceasta poveste e numele noului Madoff. Intr-o anumita cheie de decriptare ar suna: SAME BANK MAN, FRIED, adica acelasi bancher,dar prajit.
    Fara indoiala ca si numele acestea sunt alese in bataie de joc, intentionat, nefiind numele lor reale.
    Tipii se cred foarte destepti, dar realitatea ii cam contrazice.

  3. „Dincolo de povestea deja cunoscuta, cu bursa aranjata”

    Toate bursele sunt la fel, altfel, n-ar castiga doar cine trebuie !

  4. Criptomonedele sunt o gigantică escrocherie, o schemă Ponzi globală, susținută de tehnologia internetului. Valoarea reală a oricărui fond cripto este zero, singurii bani „reali” fiind taxele cu care s-au înscris participanții la aceste Caritasuri, care s-au topit şi ăia între timp.

    Când întrebi pe un „specialist” cum se obțin bani din criptomonede îți zice că printr-un proces de „minerit”. Pe bune? Cam cât de prost trebuie să fii ca să înghiți asta? Banii nu ies din nimic, guguştiucilor, ci doar dintr-un proces care generează plusvaloare: exploatezi nişte resurse, construieşti ceva, prestezi un serviciu de care cineva are nevoie şi tot aşa. Restul metodelor se numesc furt, speculă etc, dar asta nu generează bani, aşa cum cred entuziaştii haştagrezişti, ci doar îi redistribuie de la păgubiți către hoți. Fix ca în cazul criptomonedelor!

    Mai grav este că aceste manevre frauduloase numite fonduri sau burse cripto sunt acceptate de state şi guverne la ordinul „elitelor” globaliste care testează piața şi tehnologiile pentru a elimina banii şi a-i înlocui cu astfel de himere. Puştii ăştia cu afaceri gen FTX sunt doar un soi de startup-uri! De abia după ce vor intra în joc companiile globale, să vezi distracție! Atunci chiar că s-a terminat tot.

  5. @Belphegor. Sută la sută corect ce spui. Cei ce fac bani din crypto nu fac decât să ia de la alții care la un moment dat sunt mai proști decât ei si își doresc mai mult moneda respectivă oferind un preț mai mare, în speranța că în timp vor găsi unul și mai fraier și tot așa. Asta nu are cum să dureze, ceva bazat doar pe speranță și încredere și nu pe ceva palpabil, material, sau măcar o invenție, inovație, idee.

  6. @ Fumător de cânepă 09:14
    + 10 !?
    Motiv pentru care vor păstra tăcerea și EPOLEȚII SPECIALI (ca să nu supere Consilierii Li?ici) dar și trolacii Urcaci (ca să nu-i trimită ?-ul khaZar să AVANSEZE către Cinci_CotetZe…)?

  7. Mie imi place ca micutul Shlomo din poza are un ecran special in fata lui (cel din stinga jos) pe care nu urmareste cursurile burselor si valoarea actiunilor, ci pe proprii angajati si ce fac acestia ! Sa nu cumva sa plece acasa cu vreo trei „criptomonede” ascunse in buzunar ! Asta da incredere in angajati ! (apropo de miliardari din astia virtuali, nu cumpara nimeni o masina de cusut Singer, cu codul secret al contului lui Martin Bormann din Liechtenstein ? Hai, ca vind ieftin !)

  8. @Banca Religiilor Americane
    -nu ai inteles,
    codul secret ala
    e constituit din seriile a f. multor mashini de cusut Singer:
    este ca la crypto-money!!!!!!!!!!!!

    cu cat mai multe mashini de cusut
    cu atat mai multi bani,
    ca la minarea cu placi grafice…………tzac,tzac,tzac!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.