Propunerea Danei Gîrbovan: Două consilii superioare diferite

Judecătoarea Dana Gîrbovan a declarat, joi, că din punctul său de vedere, ar fi bine să existe două consilii superioare diferite, unul pentru judecători și altul pentru procurori, pentru a nu mai exista confuzii în privința rolurilor celor două categorii de magistrați.

„Ar fi mai bine să existe două consilii superioare diferite, unul pentru judecători și celălalt pentru procurori. Consiliul Sperior al Judecătorilor, Consiliul Superior al Procurorilor, pentru a nu mai exista confuziunea între rolurile celor două”, a spus Gîrbovan, la „Marius Tucă Show”.

Potrivit magistratului, la discuțiile privind modificarea legilor justiției, s-a vorbit despre separarea carierelor.

„S-a făcut această separare a carierelor prin modificările aduse legilor justiției și a fost un lucru cerut de tribunale, curți de apel, de asociații profesionale, UNJR și AMR în special. Un punct foarte important”, a mai explicat Gîrbovan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

16 Comentarii

  1. Garbo vrea sa nu o uite lumea!”Okay relax,relax”, Garbo!saptamana viitoare,tot asa pe joi,sa mai arunci o petarda,important e sa vorbeasca lumea de tine …

  2. O propunere foarte buna. Procurorii nu sunt magsitarti. Procurorii sunt avcatii statului.

  3. Io* încă de amu mulți ani, când alcătuiam „Proiecte histrionice de reformare a justiției” *, zâceam așa, parafrazând un refren din RoArmy:
    „Porcușoru-i porcușor
    Nici avocat, nici judecător,
    Un Golan paraditor.”

    Ș-atunci zâceam că singura cale de asanare morală a justiției și de stopare a declinului cotei de încredere publică este eliminarea din rândurile magistraților a acestor golănași nedemni purtători de robe și aducerea lor la rangul de funcționar public cu statut special, absolvent de științe juridice (la vreo facultate de danceri, striperi și chippendali), având ca atribuțiune fundamentală apărarea unor valori sociale protejate prin Lege.
    Și mai zâceam că este necesară echilibrarea talerelor Zeiței Themis prin aducerea porcușorilor la nivelul dușumelii, la stânga avocatului și lângă acesta.
    Procurorul pe un Taler al balanței, inculpatul cu apărătorul pe celălalt Taler al balanței.
    Singurul îndreptățit deuteronomic ** să CAUTE DREPTATEA ȘI NUMAI DREPTATEA este JUDELE (adicătelea să vază înclinarea finală a vergii balanței).
    —–
    * astea erau acum vreo 5-6 ani când scriam histrionisme ca să-i dau frisoane reci lu’ Fanfaronu Nepereche. Ș-al năibii că din acel eseu deja sunt implementate în legislație evaluarea psihologică periodică a Semizeului Judiciar și SIIJ-ul.

    ** Deut. 16:18-20

    „18. În toate cetăţile tale, pe care ţi le va da Domnul Dumnezeul tău, să-îi pui judecători şi căpetenii după seminţiile tale, ca să judece poporul cu judecată dreaptă.

    19. Să nu strici legea, să nu cauţi la faţă şi să nu iei mită, că mita orbeşte ochii înţelepţilor şi strâmbă pricinile drepte.

    20. Caută dreptate şi iar dreptate, ca să trăieşti şi să stăpâneşti pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ţi-l dă.”

  4. Danutza, mamica ! Meri fai la culcare ca incepi sa vorbesti prostii !

  5. problema e ca procurorii nu sunt magistrati, ci sunt doar asimilati magistratilor. iar inca unu-doua consilii nici nu se simt … bani sa fie de primit …

  6. Nu ar fi mai corect ca aceasta institutie sa-si respecte atributiile sale, fara a se transforma in ‘avocatul’ magistratilor asupra carora planeaza orice tip de ‘suspiciune rezonabila’ ???!!!

  7. De mult am tot spus ca procurorii nu sunt magistrati, deci nu au ce cauta in CSM!

  8. Cand procurorii vor avea acelas statut ca si avocatii atunci sa te tii: magarii,golanii ,negocieri si santaje !.
    Propunera cu doua CS este un nonsens se vrea stat in stat !!,cine va fi a treia autoritate care sa le puna la punct sau in acord pe cele doua CS ??

  9. Este cineva dispus sa ne vorbeasca despre baza stiintifica a Legilor ?

  10. O propunere rezonabila, perfect justificata legislativ, etapa intermediara necesara pana cand o sa fie schimbata constitutia kgb-ista( care nu a fost contestata de securistii baso-yoha-nisti din motive de sorginte bolsevica comuna!!!), procurorii fiind scosi din magistratura unde nu au ce cauta. In acel moment consiliul superior al magistratilor-procurori propus de DISTISA si VERTICALA MAGISTRATA Dna Garbovan, urmand sa fie DESFIINTAT…
    „Gollum”, te-am ignorat destul cu aberatiile tale de CLONA SECURISTA de „dreapta.,Esti la fel de ticalos precum variantele tale scarbavnice „misu”, „Smarandache”, „oana”(care si-a schimbat pasarica din motive de ciripit!), „albert cel cu doi bolovani in gura” etc…

  11. „lany”, GROPARUL ROMANIEI este Securitatea, dar tu ignori imbecil aceasta realitate, fapt care te descalifica moral si uman! Ce vreti sa se mai intample ca sa cedati, natarailor spalati de Securitate pe creier?
    Crezi ca folosind noi pseudonime faci o alta impresie? Nu realizazi ca ideile stereotipe,fixate pe ignorarea realitatilor,
    deasemenea limbajul inconfundabil te tradeaza sub orice pseudonim ai posta?
    Degeaba se reformeaza SRI, rezultatul o sa fie acelasi ca acela de dupa anii 1990, Securitatea supravietuind si revenind in forta… Pana nu are loc o reforma din temelii pornind cu o noua lege fundamentala, desfiintarea Directiilor militare ale Securitatii, scoaterea procurorilor bolsevici din randul magistratilor, desfiintarea csat si nu se vor limita drastic
    prerogativele presedintilor bolsevici NU O SA SCHIMBE NIMIC!!! Dragnea a dorit o COSMETIZARE si a fost bagat in puscarie!

  12. Este aiurea! De ce procurorii sa beneficieze de un astfel de consiliu cand sunt salariati subordonati ministrului justitiei.

  13. @Gollum

    este evident ca problema te depaseste!

    rezuma-te sa urmaresti doar publicitatea la pampersi-pensionari!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.