Goldman Sachs se retrage din Rusia

Goldman Sachs iese din Rusia, devenind prima mare bancă de pe Wall Street care anunță că intenționează să facă acest lucru după invazia din Ucraina.

„Goldman Sachs își încetează activitatea în Rusia, în conformitate cu cerințele de reglementare și de acordare a licențelor”, a declarat joi un purtător de cuvânt al Goldman Sachs pentru CNN.

Decizia celei mai influente firme de pe Wall Street de a ieși din Rusia dă o nouă lovitură financiară Moscovei. Vestea ieșirii Goldman din Rusia a fost raportată anterior de Bloomberg News.

„Ne concentrăm pe sprijinirea clienților noștri din întreaga lume în gestionarea sau închiderea obligațiilor preexistente pe piață și pe asigurarea bunăstării oamenilor noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Goldman Sachs.
Nu este imediat clar câte persoane are Goldman Sachs în Rusia și nici câți bani câștigă firma acolo.

Citigroup a confirmat miercuri că își continuă eforturile anunțate anterior de a ieși din activitatea sa de consum din Rusia. Citi a declarat că operează „pe o bază mai limitată, având în vedere circumstanțele și obligațiile actuale”.

Citi a declarat că sprijină clienții corporativi din Rusia, inclusiv multe corporații multinaționale americane și europene, în timp ce își suspendă sau își reduc afacerile în această țară.

Rusia a fost suspendată din Banca Reglementelor Internaționale

Banca Reglementelor Internaționale – care servește efectiv drept banca centrală a băncilor centrale – a suspendat banca centrală a Rusiei ca urmare a invaziei din Ucraina, anunță CNN.

„Banca pentru Reglementări Internaționale urmează sancțiunile internaționale împotriva Băncii Centrale a Rusiei, după caz, și nu va fi o cale de eludare a sancțiunilor”, a declarat joi un purtător de cuvânt al BRI pentru CNN, într-o declarație. „Accesul Băncii Centrale a Rusiei la toate serviciile BRI, la întâlniri și la alte activități ale BRI, a fost suspendat.”

Suspendarea vine după ce puterile occidentale, în frunte cu Statele Unite și Uniunea Europeană, au impus sancțiuni punitive Rusiei și băncii sale centrale.

Înființată în 1930, BRI este deținută de 63 de bănci centrale, printre care Rezerva Federală a SUA și Banca Centrală Europeană. BRI precizează pe site-ul său că misiunea sa este de a sprijini politica monetară a băncilor centrale și stabilitatea financiară prin cooperare internațională și de a „acționa ca o bancă pentru băncile centrale”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

13 Comentarii

  1. Sper ca vedem cu totii ca Lumea e controlata aproape total de Americani. De Finanta americana caci produsele americane nu inseamna foarte mult in lumea de azi….De aceeaare America o datorie externa atat de mare. Pentru ca produce Zmecherii financiare dar nu produce bunuri de consum, pe astea le produce China.

  2. Asta e razboi in toata regula, Pamantul s-a impartit in doua tabere care isi vor trage suturi. Doar cetatenii vor avea de pierdut. Amintesc pentru naivi: locul 2 in Parlamentul rusesc este partidul comunist, adica din lac in putz. Oricum, UE si NATO nu inainteaza vreun cm. Asa e cand pui babe batrane sa te conduca. Sunt puse toate firmele importante ale occidentalilor sa-si scada veniturile, spre bucuria nestavilita a dusmanului. Sa fi vrut rusii nu dadeau asa o lovitura.

  3. Oare cine pierde? Nu cred ca statul rus ,care face parte din BRICS.Ar putea pierde clientii persoane fizice,daca banca pleaca cu banii lor.

  4. Cine? Goldman Sachs, banca unde-a fost „promovat” Barroso (dupa ce s-a carat de la Comisia Europeana, de-a dreptul în SUA), autorul primelor sanctiuni împotriva Rusiei, în 2014 ? Si voi, @Cotidianul, dati asta drept o senzationala noutate? sa fim seriosi, mai ales ca Rusia de ani de zile stie cu cine-are de-a face, s-a pregatit de situatie!!!

  5. ps. În Comisia Barroso nu era si Ciolos? tipul care-a-ngropat agriculturile europene? Noroc, apropo, cu razboiul din Ucraina, sa creasca preturile produselor agricole, s-ajunga si taranii europeni la o viata decenta!

  6. Oare banca asta a avut bunul simt sa se retraga din Grecia ? Poporul grec ii iubeste nespus, editabil.

  7. Paguba’n ciuperci ! Parca nu merge economia de razboi fara ei …chiar mai bine. De laboratoarele bio finantate in gubernie, pedofili si ispravile porno a lui bidon junior nu ziceti nimica ? Pozele din celebrul laptop a lui bidon jr au speriat internetul deja… asta ca sa stiiti de partea cui mergeti. Acum aveti de ales intre D-zeu ori satan lgtb !

  8. Hoții ăștia de la „Goldman-Sachs” erau prezenți în Rusia?
    Prost a fost Putin că le-a permis să intre! În locul lui, eu îi interziceam din prima secundă cînd se anunțau că vor să fie prezenți în Rusia. Și am fi avut astfel o situație normală din punct de vedere mnoral și financiar, ce nu le-ar mai fi permis azi să facă ei, perciunații, paradă de „dat lecții” altora!

  9. Comunistul extrem portughez fost komisar european, foarte asemanator cu comunistul nostru turnator, nu s-a dus la banca asta dupa ce a falimentat Grecia ?

  10. În urma anunțului Visa și Mastercard privind întreruperea serviciilor către Rusia pe 9 martie din cauza sancțiunilor sporite, mai multe bănci rusești vor începe să emită noi carduri folosind sistemul operatorului chinez de carduri, UnionPay. Acest lucru a fost raportat de agenția Reuters.
    UnionPay, un sistem de plată internațional fondat în 2002, a primit statut internațional în 2005. Cu sediul central în Shanghai, compania operează în peste 180 de țări din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite.
    Este inevitabil: politica Washingtonului și a europenilor nu poate duce decât la consolidarea unui bloc super-continental eurasiatic: Rusia și China împreună, ceea ce decenii de geopolitică americană au încercat să evite.
    Din punct de vedere economic, este în detrimentul Occidentului.

  11. Agenda bancherilor centrali este una de provocare a unei Depresiuni Economice și de a folosi tulburările sociale iscate pentru a-și consolida controlul mondial, ei provoacă o criză, folosind datoria suverană ca scuză pentru a pune în aplicare schimbari societale masive și ale biosferei planetei care duc spre spre transumanism. Ei plănuiesc să folosească o Depresiune, Pandemie sau Război pentru a-și consolida tirania tehnologică cu arome feudale în toată lumea.
    BBC fără cuvinte în timp ce un broker spune adevărul: „Prăbușirea se apropie… Și Goldman Sachs conduce lumea”

  12. Ce bucurie pe rusi, nu stiau cum sa scape de „militarii” astia de la Aurel Vax. Unii se cred de nelipsit, ca iodura de potasiu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.