Halep, în carantină: Ia citiți cu cine!

Simona Halep va intra în carantină timp de 14 zile la Adelaide, împreună cu ceilalţi jucători şi jucătoare de pe primele trei locuri ale clasamentului mondial din tenis, printre care sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, înainte de a se deplasa la Melbourne în vederea participării la Australian Open, au anunţat organizatorii, conform Reuters.

Sute de jucători şi anturajele acestora vor sosi în Australia începând cu data de 15 ianuarie şi vor urma o carantină obligatorie de 14 zile, ca parte a protocoalelor sanitare pentru combaterea Covid-19, prevăzute cu ocazia primului Grand Slam al anului, care va avea loc între 8 şi 21 februarie la Melbourne Park.

Directorul executiv al Federaţiei australiene de tenis, Craig Tiley, a declarat că organizatorii au nevoie de un al doilea oraş pentru a se asigura că nu depăşesc limita stabilită de autorităţi pentru persoanele aflate în carantină la Melbourne.

Adelaide îi va găzdui, astfel, pe primii trei jucători la masculin şi feminin, care se vor deplasa ulterior Melbourne, pentru un turneu premergător Openului australian, ce se va derula începând din 31 ianuarie în aceeaşi locaţie.

UPDATE S-a produs între timp o schimbare australianca Ashleight Barty, liderul clasamentului WTA, e înlocuită de Serena Williams, 11 WTA

Tiley a explicat, totodată, că autorităţile din statul Australia de Sud au acceptat carantinarea a cel puţin 50 de persoane, doar după ce li s-a oferit posibilitatea organizării unui turneu demonstrativ la Adelaide, în perioada respectivă.

„Aşa că am ales primii trei jucători şi jucătoare, care să participe la turneul demonstrativ, ce va avea loc pe 29 şi 30 ianuarie”, a precizat conducătorul federaţiei

Jucătorii vor fi autorizaţi să petreacă cinci ore în afara camerelor lor de hotel, pentru a se putea antrena pe parcursul celor 14 zile de carantină, iar Tiley a confirmat că reglementările sanitare vor fi aceleaşi şi la Adelaide, oraşul din care este originar actualul antrenor al lui Halep, australianul Darren Cahill.

Premierul Australiei de Sud, Steven Marshall, a declarat că turneul demonstrativ reprezintă „o victorie imensă” pentru statul său. „Am lucrat din greu cu Tennis Australia. Vom aveam unii dintre jucătorii de top care vor evolua chiar înaintea Australian Open”, a spus Marshall.

Preşedintele Federaţiei australiene de tenis a mai afirmat că se aşteaptă ca Australian Open, care a atras la ediţia trecută circa 800.000 de spectatori, să aibă anul acesta un grad de ocupare a tribunelor de 50% sau chiar 75% din capacitatea normală.

Vara australiană de tenis începe anul acesta cu două turnee WTA 500 și altele două ATP 250, desfășurate în paralel în perioada 31 ianuarie – 6 februarie, toate sub denumirea generică Melbourne Summer Series.

Simona Halep și-a anunțat intenția de a participa la turneul care precede Australian Open. Alte trei românce sunt acceptate direct pe tablorile principale.

Organizatorii au anunțat că 49 din primele 50 de jucătoare ale clasamentului WTA au acceptat prezența la competiție.

Turneele vor promova prin denumirile lor zonele cheie ale regiunii Victoria, Melbourne Summer Series și Australian Open propunându-și să ajute la revigorarea acestui stat, afectat de incendiile de vegentație și de pandemie. Astfel, turneele feminine se vor numi Gippsland Trophy și Yarra Valley Classic, iar cele masculine Great Ocean Road Open and Murray River Open.
În cazul turneelor feminine, ambele vor avea la start câte 64 de concurente la simplu și 32 de perechi la dublu. Primele 32 de favorite vor fi împărțite în grupe cu câte 16 capi de serie, urmând ca celelalte participante să fie apoi distribuite la întâmplare pe tablourile principale. Printre concurentele care vor lua startul se numără cinci foste câștigătoare de la Australian Open: Naomi Osaka (JPN, numărul 3 mondial), Sofia Kenin (USA, nr.4), Serena Williams (USA, nr 11), Victoria Azarenka (BLR, nr 13) și Angelique Kerber (GER, nr.25), dar și numărul 2 WTA, românca Simona Halep .

Lor li se alătură și alte campioane de Grand Slam precum Bianca Andreescu (CAN), Petra Kvitova (CZE), Iga Swiatek (POL), Svetlana Kuznetsova (RUS), Sloane Stephens (USA) și Jelena Ostapenko (LAT). Nu va lipsi nici australianca Ashleigh Barty, care se întoarce în turneele de tenis după 11 luni de absență. Din România au fost acceptate direct Patricia Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA) şi Irina Begu (78 WTA).

Pentru turneele masculine împărțirea a fost deja făcută. Great Ocean Road Open va avea la start opt jucători din top 40 ATP: David Goffin (BEL), Karen Khachanov (RUS), Cristian Garin (CHI), John Isner (USA), Hubert Hurkacz (POL), Jannik Sinner (ITA), Reilly Opelka (USA) și Nikoloz Basilashvili (GEO). În turneul Murray River Open s-au înscris alți 10 tenismeni din top 40: Stan Wawrinka (SUI), Grigor Dimitrov (BUL), Felix Auger-Aliassime (CAN), Borna Coric (CRO), Casper Ruud (NOR), Taylor Fritz (USA), Ugo Humbert (FRA), Lorenzo Sonego (ITA), Dan Evans (GBR) și Adrian Mannarino (FRA). Australieni Nick Kyrgios și Jordan Thompson au fost acceptați direct pe tabolurile principale.

Organizatorii au anunțat că cele patru turnee se vor organiza cu spectatori în tribune, iar pentru siguranța acestora incinta Melbourne Park va fi împărțită în trei zone. Toți sportivii participanți vor sta obligatoriu 14 zile în carantină, în Australia, înainte de startul turneului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Poate ar fi cazul sa mai stea pe acasa,sa nu se intoarca cu virusul englez

  2. @Ina:
    Unde ti-ai catat si de unde pana unde ii ceri tu sa faca ce vrei tu fie si printrun sfat?! Fiecare face ce vrea cu viata lui, sa va intre tuturor in cap! Succes cu multa putere Simona!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.