Hașotti despre decizia CCR în cazul Șova

Senatorul PNL, Puiu Haşotti, a vorbit la RFI despre decizia CCR în cazul Dan Șova, care obligă Camera Superioară a Parlamentului să publice o hotărâre cu privire la votul dat.

Puiu Haşotti precizează că vreme de 25 de ani, hotărârile negative ale celor două Camere ale Parlamentului nu au fost publicate în Monitorul Oficial, însă vine cu propria soluție. „Eu nu sunt jurist, pot spune doar că sunt un parlamentar cu experienţă ceva mai mare. Trebuie să vă spun că într-adevăr, nici Camera, nici Senatul până acum, vreme de 25 de ani nu au publicat în Monitorul Oficial hotărâri negative, prin care se alegeau diferiţi oameni în diferite funcţii care ţineau de Parlament, prin care se respingeau proiecte sau propuneri legislative sau prin care erau hotărâri asemănătoare cazului Şova, de ridicare a imunităţii sau de aprobare a arestului”, a declarat Puiu Hașotti.

În opinia senatorului liberal, „soluţia ar putea fi următoarea: plenul Senatului retrimite comisiei de întocmire a procesului verbal, care a fost citită în plen şi cea care a constatat că Senatul nu a fost de acord cu reţinerea şi arestarea domnului senator Şova, comisia se întoarce, avem un nou regulament în ceea ce priveşte reţinerea şi arestarea parlamentarilor, modificat alaltăieri şi vine cu un nou raport, prin care se constată opusul a ceea ce s-a constatat, adică plenul Senatului a fost de acord cu reţinerea şi arestarea domnului senator Şova. Şi atunci cred că lucrurile se rezolvă, fără să mai intervină încă o dată Curtea Constituţională (…). Un lucru este cert: Senatul trebuie să se conformeze la decizia Curţii Constituţionale (…). Dacă a zis Curtea Constituţională că trebuie, trebuie şi punct. Aici nu se mai discută”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.