Iată cum procedează o altă țară în cazul jocurilor de noroc!

Guvernul belgian a decis joi să interzică publicitatea pentru jocurile de noroc pe mai multe platforme, începând cu data de 1 iulie, în încercarea de a combate dependenţa şi îndatorarea, urmând ca la o dată ulterioară să intre în vigoare şi alte interdicţii privind publicitatea pentru jocurile de noroc pe stadioane şi sponsorizarea cluburilor sportive, transmite Reuters.

„Guvernul este profund îngrijorat cu privire la impactul volumului mare de publicitate pentru jocurile de noroc asupra societăţii noastre. Iar pentru cei care vor să scape de dependenţa de jocurile de noroc, tsunami-ul de publicitate la jocurile de noroc este o problemă suplimentară”, a declarat ministrul belgian al Justiţiei, Vincent Van Quickenborne.

Potrivit Executivului de la Bruxelles, publicitatea pentru jocurile de noroc va fi interzisă la televiziune, radio, cinematografe, reviste, ziare şi spaţii publice. De asemenea, va fi interzisă publicitatea online pe site-uri web şi social media.

Începând cu data de 1 ianuarie 2024 vor intra în vigoare noi interdicţii cu privire la publicitatea pentru jocurile de noroc pe stadioane iar începând de la 1 ianuarie 2028, companiile de jocuri de noroc nu vor mai putea sponsoriza cluburi sportive profesioniste, precum echipe de fotbal.

Guvernul belgian susţine că decizia de interdicţie a publicităţii pentru jocurile de noroc vine după ce studiile ştiinţifice au demonstrat că publicitatea încurajează dependenţa de jocurile de noroc şi contribuie la acumularea de datorii pentru jocuri de noroc.

Conform noilor reguli, cheltuielile de sponsorizare nu vor mai fi deductibile pentru companiile care organizează jocuri de noroc.

În România, săptămâna trecută, Senatul a adoptat, în plen, proiectul care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc şi pentru pariurile sportive. Senatorii au votat pentru permiterea reclamelor între orele 23:00 şi 6:00, iar reclamele outdoor nu pot depăşi 30 de metri pătraţi. Proiectul de act normativ pentru completarea art. 29 din Legea 504/2002 a audiovizualului şi pentru modificarea şi completarea Legii 148/2000 privind publicitatea va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

7 Comentarii

  1. In Romania, toti sunt complici la infractionalitate de orice fel, cetateanul e unicul care isi achita datoriile pe care le are! Si aceste firme, de fapt, cam tot ce functioneaza in Romania, nu au cont in banci pentru virament sau transfer sau plati! Totul se aduna, se imparte in saci si se cara cu masinile speciale la destinatari, de asta isi permit orice escrocherie financiar in Romania. De cand cu constructorul din bacau, ala de la pdl, care cara sacii cu bani in firma si impartea banii angajatilor din Moldova dar cu limita, activitatea e genetalizara in orice la nivelul tarii! De 15-20 ani, ce lege corecta in favoarea tarii si compatriotilor facuta si aprobata cap-coada cu norme de aplicare corecte gasiti in monitorul oficial al Romaniei, dar in afara pensiilor speciale si a tot ce isi fac corect politicienii? Nu cred ca exista! In tarile civilizate real, nu exista asemenea escrocherii nici ca publicitate si nici chioscuri sau vanzari in baraci dedicate acestor escrocherii! Cum sa anuleze activitatea acestor escrocherii daca primii escroci sunt in fruntea tarii si ii sustin prin complicitate pe practicanti?!

  2. Vrajeli cu dependenta. Poate in alte tări nu sunt vrăjeli dar la noi, asta cu dependenta, e praf in ochi pentru a acoperi găinăria cea mare: DISTRIBUTIA CONVENABILA A CASTIGURILOR SI CREAREA UNEI BAZE DE DATE NECESARĂ VIITORILOR KLAUŞI IOHANIŞI PENTRU A OBŢINE VICTORII LA SCOR DE MAIDAN LA VIITOARELE ALEGERI.
    Poate aş inţelege necesitatea declarării CNP la intrarea in sălile de joc sau in cazinouri. Dar atunci când joci 5…6 lei pe un bilet la ghişeul din Gara de Nord sau la un terminal aflat in incinta unei tutungerii, aflată la rândul ei în incinta Kauflandului (e un exemplu,) de ce trebuie să prezint CNP? – VĂ DĂ CONSTITUŢIA DREPTUL SĂ CEREŢI CNP-ul BĂ CAPETE DE LEBĂDĂ?
    Avocatul poporului ar trebui să se sesizeze din oficiu in această problemă.

  3. In primul rand, prin cazinouri se spala bani mulți, iar România fiind o țara corupta, nu doar traficanții de droguri si ființe umane își spala banii prin cazinouri online si fizice, ci si marii corupți care cel mai probabil rulează tranzacțiile prin intermediari runners/smurfs pe care le structurează sub nivelul de raportare recomandat de FATF.
    Cazinourile chiar dacă ar raporta ceva pe tranzactiile dubioase: sa fim serioși, in final cui raportează? Unui guvern care apara corupți. Ce a făcut fostul președinte al Curții de Conturi, este un modus operandi observat in
    80% din contractele pe fonduri UE si contractele cu statul sunt atribuite prin trafic de influenta firmelor corupte si incompetente, cu discriminarea firmelor si antreprenorilor cinstiti!

    Sunt menținute cazinourile pentru ca grupurile de interese corupte care si-au pus o majoritate de marionete in Parlament își spala bani prin cazinouri,
    real estate (unde inclusiv bancile oferă împrumuturi corupților spălători de bani, vezi marile proiecte imobiliare ale privatilor care nu își pot justifica averile: au depozitat sutele de milioanele de euro din acte de coruptie la banca y care are in acord cu banca x sa ii ofere împrumut Depozitarului,, my ass enhanced CDD customer due diligence),

    front-business (ML scheme) cum este a lui Dragusanu Bianca money launderer pentru Bodi si Bădălau si pentru multe cazinouri, etc., etc.

  4. Terminați o dată pentru totdeauna cu expresia ”țările civilizate” pentru că ele nu există, cel puțin în Europa. Sînteți penibili.

  5. Am și eu nevoie de ajutor sunt dependent de sport (alergat și fiare) aveam dureri de spate (statul la calculator) și am zis să nu mă duc la doctor și să mă apuc de sport și mă simt atât de bine încât numai pot fără sport dacă nu fac 30 de minute turbez ….. și nu știu ce să fac aș lua niște pastile să mă las de sport ……..una peste alta omul devine dependent de orice face repetitiv și găsește o provocare … dacă alergi îți cere să alerge , dacă fumezi îți cere țigări , dacă ii dai grăsime cere grăsime , ii dai alcool îți cere alcool ….cum omului ii place să aibă o preocupare zilnică o rutină și pe interior este la fel fie că îi dai toxine fie că ii dai vitamine el cere să lucreze să proceseze ceva să facă … Totul este în strânsă legătură cu sistemul nevoie nervos dacă tu îți dai comandă că te relaxezi cu țigare,alcool ,drog, mașinuțe,alergare in parc ,uitat la TV , mâncând un măr ,te duci la bărbați , pescuit , vacanță ………el va căuta acea relaxare o va cere (chiar shopping) …….sunt atâtea studii făcute dovedite …… trebuie doar să-l înveți să facă durează puțin până intră in automatismul nostru ……pe cuvântul meu dacă nu la TV apar toți proștii pământului articole stupide și proaste eu sincer cred că ăștia la Bruxelles și SUA își bat joc de noi ….avem toți telefoane toți supravegheați și ne testează cu toate știrile pământului …. să vadă cum ne comportăm :)))))) acum au înțeles cum este omul defapt ….. păi cât vedetele de cinema era Van Damme ,Bruce lee , Stalone și Arnold și filme cu mafioți ….. puțea pământul de „Bagabonți Mafioți Caftoi ” încurajați și de Hip Hop …… slavă Domnului că acum este o generație care nu a trăit filmele astea in realitate ………. aș putea să scriu o carte de exemple…………

  6. Dependenta e in paguba jucatorilor, castigurile in vizteria lui Iohannis. Sa le interzica sau sa limiteze reclamele, dar ce-s nebuni sa-si taie singuri din veniturile pe care si asa nu le au sa plateasca datoriile statului.
    Fumatorii si jucatorii achita pensii, datoria externa. Interesul lui nea’măCiucă si nea’guWernăr sa aiba cat mai multi contribuitori o baza cat mai larga. Pana la urma singuri se duc sa parieze si sa joace. Publicitatea online nu poate fi limitata la fel ca restul si publicul tinta poate nici nu foloseste televizorul prea des.
    Agitatia este mai mult de ochii lumii, dupa cum s-a spus.

  7. Numai „fete mari” pe aici. Toata ziua miorlaim ca nu avem bani de una sau de alta. Banii aceia trebuiesc produsi undeva. Cazinourile,impozitate corect sunt o sursa de venit la visteria statului. Cheltuim milioane si milioane sa renovam Cazinoul din Constanta ca sa-l facem muzeu. Muzeu care o sa functioneze pe carca contribuabilului. Atat ne duce mintea. In general in cazinouri intra oamenii cu bani nu Nea Ilie Ologu. Jucatorul pierde sau castiga,40% din banii aia intra in visteria statului.
    Interzicerea publicitatii ar fi o lovitura pentru mas media romaneasca care si asa abia se taraste de azi pe maine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.