Înalta Curte a luat o decizie cu privire la Legea salarizării

Curtea Supremă a anunțat că nu va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu Legea salarizării deoarece nu sunt întrunite condițiile necesare, informează Digi24.

Răspunsul vine după ce Asociația Procurorilor din România a cerut președintelui României, Înaltei Curți de Casație și Justiție și Avocatului Poporului să atace la CCR această lege pe motiv că ar crea o diferență de statut financiar între procurori și judecători.

”Azi, data de 9 iunie 2017, ora 11.00, au fost convocate Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru discutarea unor eventuale elemente de neconstituționalitate ale Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În cadrul ședinței s-a constatat că nu sunt întrunite condițiile pentru sesizarea Curții Constituționale”, a transmis ICCJ, într-un comunicat.

Asociația Procurorilor din România atrăsese atenția că aplicarea Legii salarizării în actuala formă ar crea o diferență de statut financiar între procurori și judecători, ”ceea ce poate genera o afectare importantă a sistemului judiciar în ansamblul său”.

Conform Legii salarizării abia adoptată în Parlament, judecătorii au salarii mai mari decât procurorii cu circa 300 de lei, în cazul celor aflați la debutul carierei, și cu 1.000 de lei, în cazul celor cu cel mai înalt grad și vechime de peste 20 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.