Industria, în cap: cu cât a scăzut

În primele opt luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 11,6%, anunță INS.

În luna august 2020, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut atât față de luna precedentă cu 10,7% cât și faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 3,0%.

Cifra de afaceri din industrie, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut, pe total, cu 10,7% ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-10,9%) și în industria extractivă (-4,8%). Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-18,4%), industria bunurilor de capital (-13,4%), industria bunurilor intermediare (-9,1%), industria energetică (-8,9%) și industria bunurilor de uz curent (-7,8%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna august 2020, faţă de luna august 2019, a scăzut pe ansamblu cu 3,0%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă (-12,8%) și în industria prelucrătoare (-2,7%). Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria energetică (-39,8%) și industria bunurilor de uz curent (-3,8%). Creșteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,1%), industria bunurilor de capital (+4,0%) și industria bunurilor intermediare (+0,3%).

Cifra de afaceri din industrie, în perioada 1.I-31.VIII.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2019, a scăzut pe ansamblu cu 11,6%, ca urmare a scăderii industriei extractive (-14,5%) și industriei prelucrătoare (- 11,5%). Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-33,7%), industria bunurilor de capital (-17,0%), industria bunurilor intermediare (-6,7%), industria bunurilor de uz curent (-2,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,4%).

În primele opt luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută cu 13,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zilelucrătoare şi de sezonalitate cu 14,2%, anunță INS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Eu cred ca nu vedeti bine. NU stiu cum dar guwernul asta e compus din oameni care vad descresterea in crestere si invers.
    Nelu Macelaru spunea: Suntem pe un trend ascendent dar aflat in descrestere
    Citu vede cresterea in scaderea economica si V-ul economic acolo unde este un W.
    Pana si Orban vede in golirea paharului un motiv de bucurie, il umple ospatarul imediat

  2. Nu se poate! Totul este in crestere. Economia, Covidul,dragostea fata de PNL, usr, președinte, atașamentul față de masca ,fata de ingradirea drepturilor si libertăților,fata de ura, violență, postitutie fizica si intelectuală, fata de nonvalori, nelicentiati, analfabeti functionali, trădători de țară, de credinta, etc. Intr-un cuvant suntem pe calea cea dreaptă a satanismului.Tot inainte, spre genile corectitudinii politice.

  3. Inca este bine….
    Dupa 7 luni de la inceputul pandemiei „gestionata”de „geniile”PNL-iste din Guwernerul Meu,lucrurile sunt inca acceptabile pentru unii care si-o tin pe Dreapta.
    „Frumos,elegant cat de cat” va fi din 2021.
    Atunci sa vezi „Romani Fericiti”;”Romania lucrului bine facut”(praf si pubere).
    Datoriile nu sunt ale mele(Klaus&Orban&PNL)ci ale urmasilor,urmasilor vostrii in veacul ce v-a sa vie-AMIN.

  4. Daca era Tanti Veo cu Horlando sigur aveam iar 5% crestere economica.
    Astia chiar daca nu mai sant la guvernare, prin ceea ce fac in parlament, tot a dezastru trag.
    Pana nu distrug tot sa vanda tara la bucata,asa cum era planul,nu se lasa.
    Poate ne explica si noua Ponta cum au ajuns silozurile de la mare si Dunare la chinezi.

  5. Cei care au creat și lansat pe piață acest virus, au prevăzut și comunicat unora rezultatele așteptate. E vorba că suntem prea mulți oameni pe Terra și câteva miliarde trebuie să dispară in câțiva ani,.. Că te rezolvă virusul, sau te rezolvă vaccinul, cam tot un dreaq.. De ești o nație proastă și nu recunoști pașii necesari dint timp, te duci, te pe prăvălești in prăpastia dispariției naționale, degeaba mai calci frâna și dai slujbe la toate paraaschivele sau mitici,. Ești pe ducă nene.. Acu romania e in faza de ducă,.Situația e scăpată de sub control,..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.