Îngrijorare. Un tip de cancer face ravagii

Rata mortalităţii prin cancer colorectal în rândul oamenilor cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani din Uniunea Europeană şi Regatul Unit este în creştere, arată studiu publicat recent de Universitatea din Milano (Italia), citat de DPA.

Una dintre cauzele creşterii numărului de decese asociate cancerului colorectal o reprezintă proporţia mai mare de tineri supraponderali, a declarat Carlo La Vecchia, care a condus studiul publicat în jurnalul ştiinţific Annals of Oncology.

Printre alţi factori se numără creşterea consumului de alcool şi reducerea activităţii fizice, potrivit cercetătorilor.

Cancerul colorectal la o vârstă mai tânără este, în general, mai agresiv, iar şansele de supravieţuire sunt mai reduse în comparaţie cu cazurile apărute la persoane mai în vârstă, au explicat oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii au sugerat că autorităţile din domeniul sanitar ar trebui să ia în considerare extinderea screeningului pentru cancerul intestinal la persoanele mai tinere, începând cu vârsta de 45 de ani.

Cancerul colorectal se dezvoltă, de obicei, din excrescenţe (polipi) apărute în peretele intestinal. Acestea pot fi îndepărtate în timpul unei colonoscopii, înainte să devină potenţial cancerigene.

În Germania, potrivit Centrului pentru studii oncologice din această ţară, aproximativ 55.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer colorectal şi peste 20.000 mor.

Cercetătorii preconizează că în 2024 rata mortalităţii prin cancer colorectal va creşte considerabil în Marea Britanie în comparaţie cu anul 2018 – cu 26% în cazul bărbaţilor şi cu aproape 39% la femei.

Totodată, se preconizează o creştere şi în Italia, de 1,5% pentru bărbaţi şi de 2,6% pentru femei.

În Spania şi Polonia, creşterea este estimată la 5,5% pentru bărbaţi şi 5,9% pentru femei.

În Germania, se preconizează o creştere de 7,2% a numărului de cazuri la femei cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani.

Cancerul de colon este un tip de cancer al cărui punct de plecare este la nivelul colonului, un segment important al tractului digestiv. Deseori este folosit termenul de cancer colorectal, care include cancerul colonului și al rectului.

Cancerul colorectal reprezintă o serioasă problemă de sănătate publică, fiind cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în România și o cauză importantă de mortalitate, din cauza diagnosticării tardive, potrivit specialiștilor români.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Cauza ? Intrebati copilul de secucu care organizeaza festival la Cluuuj. Polipii se fac prin frecare piele pe piele.

  2. Din ciclul: cum să mai terorizat lumea, azi” cancerul colateral”. Despre efectul vaccinurilor nici o vorba. El a salvat vieți îmbolnăvindu-le mortal. Așteptăm un studiu despre citatile gandacului comestibil în combaterea ateroamelor cu parul și maciuca corectitudinii politice.
    PS. Rugam efectele pozitive ale gândacul sa nu apeleze la Ma Ciuca noastra liberala ca sâ nu fie trimise în tranșeele luptei împotriva abuzurilor co2.

  3. Acest tip de cancer a aparut numai la vaccinati, neexistand inainte de vaccinare. Deci, vvaxxinul este sigur si eficient asa cum a spus „comandantul actiunii” si omul de la pupitru. Se poate vindeca cu un pardesiu de scanduri.

  4. Acest tip de cancer a aparut de milioane de ani, doar ca nu se spunea, fiind o boala rusinoasa. Antivaccinisti fac cancer in gura, la limba. Ei se lauda cu el.

  5. Mai lin, măi Tom, că nu îți ia nimeni moartea personală! Fă-ți toate vaccinurile, nu rata niciunul dar ai grijă ca cine rămâne după tine să știe să facă cea mai bună colivă. Vin și eu, negreșit. Sănătate!

  6. daca spui ca wiskyul contrafacut si ,in general bauturile spirtuase sunt cauza ,ii ia gatul cenzura
    Verifică timbrul
    Verifică nivelul de umplere
    Verifică eticheta
    Citește eticheta
    Verifică fundul sticlei
    Învârte sticla

  7. tomlin Am făcut o căutare special pentru Editat ca tine, în sistemul federal de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor (VAERS) SUA pentru a vedea câte cazuri de cancere cele mai frecvente au fost raportate în urma vaccinurilor COVID-19 și a returnat un rezultat de 837 de cazuri de cancer, inclusiv 88 de decese, 66 de dizabilități permanente și 104 evenimente care pun viața în pericol. Folosind exact aceiași termeni de căutare pentru cancer, apoi am căutat TOATE vaccinurile aprobate de FDA pentru ultimii 30 de ani și am găsit doar 140 de cazuri de cancer raportate. Acest rezultat este pentru 30 de ani, în timp ce 837 de cazuri în urma vaccinurilor experimentale COVID-19 au fost raportate în doar 20 de luni. Aceasta este o creștere de 10.661,4% de evenimente în randul cobailor vaccinați.

  8. Aiurea, e de la junk food, de la gunoaiele din alimentatie, vandute pe rafturi ca deicatese. Burdusite de E-uri si praf de gandacei.
    Normal ca apar boli de la hrana proasta. Nu degeaba Davos-ul controleaza tot lantul alimentar, stiu ei de ce. Genocid tacut si eficient.

  9. Vaxanul și alimentația care conține peste 60% E-uri plus hormoni, oameni buni! Nu vor să recunoască adevărul dar vor să mai bage o uriașă tura de vaxxanuri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.