Iohannis: Peste 80.000 de noi cazuri de cancer în fiecare an

Președintele Klaus Iohannis afirmă că trebuie să existe o finanțare adecvată a sistemului de sănătate și o mai bună organizare, în contextul în care, anual, în România sunt diagnosticate peste 80.000 de noi cazuri de cancer și mai mult de 50.000 de decese din cauza acestei boli.

„Astăzi marcam Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, boală nemiloasă care curmă milioane de vieți pe întreaga planetă. La nivelul Uniunii Europene, cancerul reprezintă principala cauza de îmbolnăvire și a doua cauză de deces, iar în România sunt peste 80.000 de cazuri noi diagnosticate și mai mult de 50.000 de decese în fiecare an. Această stare de fapt trebuie combătută, în primul rând, printr-o finanțare adecvată a sistemului și o mai bună organizare. Depistarea precoce și tratamentul corect pot duce la evitarea decesului prin cancer la un număr semnificativ de bolnavi”, a scris Klaus Iohannis, joi, pe Facebook.

Președintele mai menționează că România se alătură campaniei demarate de Uniunea Internațională pentru Controlul Cancerului, ale cărei principale scopuri sunt reducerea numărul de îmbolnăviri, tratarea cu succes și creșterea calității vieții a cât mai multor pacienți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.