Iohannis, scrisoare de sprijin de la Angela Merkel

Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidențiale, le-a înmânat joi jurnaliștilor, într-un interviu pentru Adevarul Live, o scrisoare de susținere pe care a primit-o de la cancelarul german Angela Merkel.

„Categoric că mă susţine (Angela Merkel – nr.), mi-a şi scris această chestiune, că mă susţine”, a spus Iohannis. Întrebat dacă are o scrisoare de la Merkel, Iohannis a răspuns: „Da” – și a înmânat-o moderatorilor.

Scrisoarea lui Merkel a fost trimisă cu puțin timp înainte de turul I al prezidențialelor. Referindu-se la scrisoare, Klaus Iohannis a precizat că nu a vrut „să epateze cu scrisori de sprijin şi cu sprijinul unor politicieni remarcabili”.

„Pentru mine a fost o bucurie că am primit scrisoarea, mă susţine, mă sprijină. Am sprijin foarte larg din partea doamnei Merkel” a spus Iohannis.

În context, liderul PNL a comentat și vizita lui Victor Ponta în Germania. „Un politician foarte apropiat de mine a fost acolo, știu și ce a discutat Ponta cu Merkel, nu e cazul să se laude. Nu a fost meritul lui, știu și cine a intermediat”, a spus candidatul ACL la prezidențiale.

Întrebat cum comentează faptul că s-a vehiculat ideea că beneficiază de acelaşi sprijin ca şi Victor Ponta, din partea cancelarului Germaniei, Iohannis a spus: „Ar fi chiar curios. Să fim serioşi, şi doamna Merkel şi eu suntem şefi de partide în cadrul PPE şi în PPE ne sprijinim reciproc atunci când sunt alegeri. Iar, în această relaţie, pot să spun că există o notă specială, pentru că ne cunoaştem personal şi nu de acum, că este campanie electorală, ci de mulţi ani”.

Scrisoarea lui Merkel către Iohannis trimisă cu puțin timp înainte de turul I al prezidențialelor, pe 28 octombrie

Stimate domnule Johannis,

Am aflat cu bucurie de candidatura dumneavoastră la alegerile prezidenţiale din România, pe 2 noiembrie. Cetăţenii români regăsesc în dumnevoastră o serie de calități, care în Europa sunt apreciate în mod deosebit. În calitate de primar al Sibiului aţi dovedit competenţe administrative şi un spirit european autentic. Prin aderarea PNL la Partidul Popular European şi prin asocierea cu PDL veţi construi o forţă puternică a clasei mijlocii. Vă doresc multă determinare şi multă energie şi sper să aveţi succes şi dumneavoastră şi Alianţa Creştin-Liberală.

Cu multă prietenie,

Angela Merkel

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.