Își încheie turneul în Africa. Iohannis începe vizita în Senegal

Preşedintele Klaus Iohannis începe, marţi, vizita oficială pe care o efectuează până joi în Republica Senegal, cu care încheie turneul în Africa.

Potrivit agendei, marţi, şeful statului va vizita Asociaţia senegaleză pentru protejarea copiilor cu deficienţe mintale (ASEDEME), Centrul Aminata Mbaye – Grand-Yoff, din Dakar. Miercuri, preşedintele Iohannis va vizita Insula Goree, patrimoniu UNESCO, fost avanpost al comerţului cu sclavi, unde se va întâlni cu oficialităţile locale. De asemenea, va vizita Casa de sclavi „Maison des Esclaves” şi Liceul de fete Mariama Ba.

Joi, Klaus Iohannis va fi primit de omologul său din Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial. Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, urmate de declaraţii de presă comune. Cu această ocazie vor fi semnate documente oficiale.

Şeful statului va participa tot joi la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, împreună cu preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall, şi la vernisajul expoziţiei „Măşti tradiţionale africane – Măşti tradiţionale româneşti”, organizată în cooperare cu Muzeul Ţăranului Român, la Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar. Preşedintele Iohannis va avea şi o întâlnire cu foşti studenţi din Senegal care au învăţat în România.

Preşedintele Klaus Iohannis a început turneul în Africa pe 14 noiembrie cu vizita de stat în Kenya. Ulterior, şeful statului a efectuat vizite de stat în Tanzania şi Cabo Verde.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Le tour du monde en quatre-vingts jours du Johann Werner…. traduce duoamna cu genunchii la vedere si ciuful precum emu, in inglish pliz…

  2. liliana vornicu cu litera mica ..! ti-am mai ” iesplicat” ca in Romanica nu ” se iezista” fonctia de seful statului ..! dar, m-am gandit ca o faci din bascalie …si atunci, da, johnnis este ” seful statului ..imi place despre tine ……

  3. Că un prost ce sunt, strig și nu întreb dacă Senegalul nu face parte din Africa?

  4. Mai avem totusi o speranta – la ultima vizita in Africa, sa fie rapita sechestrata perechea de groaza, astemptam cu entuziasm vesti de la triburile interesate, sa ceara niscai’ recompensa pt perechea de pradatori…din Bugetul de pensii si salarii si scoli paraginite ale Romaniei.

  5. Focția, foncție…, casele închiriate și moșia FDGR, casele-n chiriate și moșia FDGR…., vizită cu alai la sfârșit de săptămână la coana Carmen… Traiul neneacului Iohannis pe banii românilor.

  6. Sunt tare curios sa vad declaratia acestui tradator la intoarcere despre importanta acestei excursii de lux, cat si a pupincuristilor lui de la Cotroceni!

  7. DEXONLINE face diferenta intre : 1. dulap (substantiv neutru, pl. dulapuri), piesa de mobilier utila si de multe ori finisata cu stil si bun gust, si 2. dulap (substantiv masculin, pl. dulapi), „scindura lata si groasa” (as putea spune chiar grosiera sau grosolana, cum doriti …). Cred va individul se incadreaza, mult mai probabil, in cea de-a doua categorie si definitie.

  8. sincer, cred ca isi cauta loc de cuib, in calatoria asta in jurul pamantului…de 2 mandate tot cauta loc si nu gaseste, desi am inteles ca un cuibushor este deja la maiami-ami-ami… mai are timp inca, niste insulte prin oacific, p-acolo pe unde cicase ar iesi o-ze-ne-uri din ocean. pardon. pesti. sunt zone pe „oamant” unde nu ai acces. nimeni nu are acces. antartica zi oceanul pacific… cicase imediat apar escorte dupa cei care indraznesc. ca si in desertul mojave…si sunt multe locuri de care omenirea habar nu are. suntem tinuti in ferme intr-un loc si suntem invatati de „ei”: indoctrinati sa nu depasim „cadrul”.

  9. Vizitele la nivel inalt sunt importante.
    Totuși eu as fi folosit prilejul pentru a relansa programele pentru studentii africani in Romania. In cadrul programului “Romania educata” as fi facut loc pentru studenti africani in Romania. Astfel, pe de o parte cei care studiaza in Romania se intorc in tara lor si raman atasati de Romania iar cei care nu se intorc sunt “creiere” ce raman Romaniei.
    Sa nu importam doar muncitori pentru constructii sau gradinarit ci si tineri care vor aduce valoare adaugata mai mare.
    Poate aceste programe pentru studenti africani exista si eu nu stiu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.