Iurie Darie, din nou la Spitalul Floreasca

Actorul Iurie Darie s-a prezentat, luni, la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, pentru un control medical, în urmă cu două zile el venind la unitatea sanitară după ce i s-a făcut rău într-un restaurant.

Iuria Darie a stat sâmbătă noapte doar câteva ore la „Floreasca”.

El venise la Camera de Gardă după ce i se făcuse rău într-un restaurant.

Potrivit evaluărilor medicale, actorul ar fi suferit o lipotimie.

Medicii au decis că Darie poate părăsi spitalul, după ce i-au făcut mai multe investigaţii şi au constatat că starea lui nu este gravă astfel încât să impună internarea.

Iurie Darie s-a născut pe 14 martie 1929, în Vadul Roşu din judeţul Soroca, aflat astăzi în Republica Moldova.

În cinematografie a debutat în 1953, în „Nepoţii gornistului”, în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe platoul de filmare pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei. În anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Drăgan pentru a juca în seria „Brigada Diverse”, alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu sau Puiu Călinescu.

A interpretat roluri memorabile în peste 40 de producţii cinematografice, printre care „Băieţii noştri” (1959), „Vacanţă la mare” (1962), „Dragoste la zero grade” (1964), „Atunci i-am codamnat pe toţi la moarte” (1971), „Fraţii Jderi” (1974), „Ringul” (1983), „O zi la Bucureşti” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Zâmbet de soare” (1987), „Oglinda” (1993), „Punctul zero” (1996), „Triunghiul morţii” (1999). În 2004 a jucat în serialul de televiziune „Numai iubirea”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.