Vameşii acuzaţi că au luat mită de la staff-ul AC/DC, scoşi de sub urmărire penală

Cei patru angajaţi din Vama Nădlac ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) care au fost acuzaţi că au pretins şi au primit mită de la staff-ul tehnic al AC/DC, în urma concertului susţinut în România, au fost scoşi de sub urmărire penală pentru lipsa probelor.

Procurorul de caz, Codrin Gavra, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, a declarat, luni, pentru Mediafax, că acest caz a fost închis.

„S-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru că nu s-a putut proba. Practic, nici persoana care a reclamat telefonic acest caz, la Ambasada României din Paris, nu există în realitate”, a declarat procurorul.

Conform sursei citate, cercetarea iniţială a vizat zece angajaţi care erau pe tură în Vama Nădlac în momentul în care staff-ul tehnic al trupei AC/DC a părăsit ţara, dar ulterior ancheta s-a restrâns doar la patru angajaţi, cei care se aflau pe tura de pe sensul de ieşire din România.

Cei patru salariaţi au fost concediaţi în urma scandalului, iar reprezentanţii CNADNR din Timiş, unde erau angajaţi, spun că trei dintre ei au dat instituţia în judecată şi cer să fie reangajaţi, procesul fiind pe rol la Tribunalul Arad.

Trupa AC/DC a susţinut, în 16 mai 2010, un concert la Bucureşti, la care au participat aproximativ 60.000 de spectatori.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţene Arad s-au autosesizat, în 3 iunie 2010, în cazul a zece angajaţi CNADNR care ar fi pretins şi primit bani de la caravana trupei AC/DC, în Vama Nădlac. Dosarul de luare de mită deschis de poliţişti fusese înaintat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalului Arad.

Directorul general al CNADNR de la acea vreme, Dorina Tiron, declara, la începutul lunii iunie 2010, că a existat o plângere din partea echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, în care se arăta că personalul din Vama Nădlac a cerut câte 50 de euro pentru cele 28-29 de maşini din convoi.

„Este o plângere făcută de echipa care a transportat echipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (1 iunie 2010 – n.r.). Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost trei-patru oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic”, declara Dorina Tiron.

Directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa, a declarat că patru angajaţi ai vămii Nădlac suspectaţi că ar fi cerut şpagă staff-ului tehnic al trupei AC/DC au fost concediaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.