JAPONIA, FILE DE ATLAS. Expoziție de hărți japoneze din secolul XIX

Ambasada Japoniei în România și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în colaborare cu Autoritatea de Informații Geospațiale din Japonia organizează miercuri, 22 noiembrie 2017, de la orele 18.00 la vernisajul expoziției JAPONIA, FILE DE ATLAS – Hărți nipone din secolul XIX, care va avea loc la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Hărțile din expoziție fac parte din colecția Autorității de Informații Geospațiale din Japonia, instituție care, sub diverse denumiri, realizează de mai bine de un secol și jumătate cartografierea teritoriului național. Actuala selecție cuprinde hărți ale vechilor provincii și prefecturi din arhipelagul nipon, precum și hărți ale orașului Tokyo și împrejurimilor sale, toate datând din ultima perioadă a epocii Edo (1603-1867) și prima parte a epocii Meiji (1868-1912). Sunt de asemenea expuse și câteva exemplare ale așa-numitelor „hărți Ino” bazate pe cercetările și planurile cartografului Ino Tadataka, cel care la începutul secolului XIX a cutreierat țara pe jos, realizând hărți detaliate după metode moderne de măsurare topografică.

Toate hărțile sunt expuse în premieră în România și reprezintă surse de informații utile pentru cei pasionați, actuala expoziție fiind una dintre rarele ocazii de a vedea astfel de imagini.

Expoziția va fi deschisă în perioada 23 noiembrie-24 decembrie 2017 (de miercuri până duminică, între orele 10.00-18.00).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.