Japonia pentru transilvăneni

Expoziția „Tradiții nipone“ se deschide mâine la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. În perioada 17 februarie – 18 martie, manifestarea este anunțată drept prima dintr-un șir de evenimente menite să aducă tradiţia şi cultura japoneze mai aproape de marele public.

„Expoziția răspunde interesului mereu mai mare față de această cultură exotică și îndepărtată, dorind să ofere vizitatorilor posibilitatea de a interacționa direct cu această lume fascinantă. Vom călători împreună în Țara Soarelui Răsare, cu gândul la cireși înfloriți, admirând o mare varietate de kimonouri și accesorii vestimentare, obiecte ceramice, obiecte din lemn, evantaie, obiecte de ritual, păpuși, săbii, machete și multe alte surprize“, arată curatorii.

Expoziția se adresează tuturor categoriilor de vârstă, dorind să trezească interesul unui număr cât mai mare de vizitatori, motiv pentru care organizatorii evenimentului propun, pe întreaga durată a expoziției, ateliere de ikebana, origami și pictură japoneză. Atelierele vor fi  susținute de „Notorious Learning“, prin Patricia Kudo și Cristina Mihaela Pop, care pun cu generozitate la dispoziția publicului și colecțiile personale.

Expoziția este organizată de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu sprijinul Ambasadei Japoniei la București și al Centrului Cultural Japonez al Universității „Babeș-Bolyai“ (Facultatea de Business), precum și al comunității japoneze din Cluj-Napoca.

Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, 17 februarie,  începând cu ora 13.00, la sediul central al muzeului – str. Memorandumului, nr. 21.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.