La deschiderea şedinţei Senatului american, Dalai Lama a rostit rugăciunea preferată

Dalai Lama a deschis şedinţa Senatului american cu rugăciunea sa preferată, înaintea întâlnirilor cu membri ai executivului de la Washington, potrivit realitatea.net.

Luna trecută, liderul spiritual al Tibetului s-a întâlnit şi cu preşedintele Barack Obama, însă prezenţa sa pe pământ american nu e privită cu ochi buni de China.
 
„Întâi, ca de obicei.
-Sunt un călugăr budist.
-Să ne rugăm lui Budha, dar şi la ceilalţi zei.
-Acum, în engleza mea stricată, s-ar putea să nu fie pronunţia corectă, cel puţin nu în engleza americană.
-Cu gândurile noastre construim lumea. Mintea precede faptele. Vorbeşte şi acţionează cu mintea pură! Iar fericirea te va urma, ca umbra care nu te părăseşte niciodată. Fie ca bucuria să cuprindă lumea!”, a spus Dalai Lama.

Liderii comunişti îl numesc pe Dalai lama un „lup în blană de oaie” şi îl acuză că foloseşte violenţa pentru a obţine independenţa Tibetului. Chinezii se referă la auto-incendierile a peste 120 de călugări tibetani, ca formă de protest împotriva Beijingului. Dalai Lama a fost primit acum două săptămâni şi de preşedintele Barack Obama, în ciuda avertismentelor venite din partea Chinei care vorbea de o eventuală răcire a relaţiilor cu Washingtonul.
 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.