La donare în pas de alergare

Alergătorii sunt chemați din nou să doneze sânge. 321sport, probabil cea mai frumoasă și responsabilă comunitate sportivă din România, organizează în perioada 5-19 decembrie, cea de-a treia ediție a campaniei naționale #MyBloodIsGold.

„Donarea de sânge face uneori diferența dintre viață și moarte. Este un gest mic, care poate însemna totul pentru un pacient la nevoie și care are beneficii chiar și pentru sănătatea donatorului. Am spus-o de multe ori! Alergarea nu este un simplu sport, e o direcție în care oameni diferiți, cu o pasiune comună se regăsesc, se unesc și contribuie la o lume mai bună. Impactul comunităților de running nu se rezumă doar la „a face sport împreună”, este mult mai mult de atât! Împreună suntem mai puternici și reușim să facem bine într-o țară în care lipsurile sunt la ordinea zilei.” spune Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Chemarea la donare este valabilă atât pentru alergători, cât și pentru cei care susțin alergarea. Donarea de sânge poate fi făcută de orice persoană majoră care îndeplinește o serie de condiții impuse de centrele de donare.

Goldye, mascota #MyBloodIsGold

De anul acesta, campania are o mascotă, Goldye. Cea mai mare pasiune a ei este să alerge și să ajute oamenii.   

La prima vedere, Goldye pare a fi un iepuraș, însă, dacă privim mai atent, ne dăm seama că, de fapt, ea este o pungă de transfuzie, afirmă organizatorii campaniei. Goldye nu aleargă pentru performanță și rezultate, ci pentru a salva vieți. Chiar dacă zâmbetul ei este atât de larg, sufletul său este gol, la propriu, din cauza numărului scăzut de donatori și lipsei constante de sânge din spitalele din România. 

Pentru ca sufletul său să nu mai fie gol, e nevoie de cel puțin 300 de donatori care să doneze sânge în perioada campaniei #MyBloodIsGold. Așadar, fiecare om care se va înscrie în campanie și va dona sânge în intervalul 5-19 decembrie va simboliza o picătură imaginară de sânge care împreună cu toate celelalte picături (toți ceilalți donatori) din campanie vor umple „sufletul” mascotei. 

 

Kitul Donatorului

Primii 300 de donatori înscriși în campanie, care vor face dovada donării, vor primi gratuit un kit al donatorului #MyBloodIsGold. Pentru a primi acest kit, trebuie trimisă o poză a stickerului aplicat pe carnetul de donator în acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului2022 .

Toate detaliile despre desfășurarea campaniei sunt pe site-ul https://www.mybloodisgold.ro/  

 

#MyBloodIsGold

„Spitalele din România se confruntă de multe ori cu o criză cronică de sânge, iar asta duce la amânarea multor intervenții chirurgicale, cu efect direct asupra sănătății pacienților. Noi credem că sângele donat are valoarea aurului pentru cei aflați la nevoie. Acesta este motivul pentru care acțiunile de donare de sânge pe care le organizăm de cel puțin două ori pe an se numesc #MyBloodIsGold.” spune Radu Restivan.

Prima donare de sânge a comunității 321sport a fost la câteva zile după tragedia de la Colectiv, în noiembrie 2015, când nevoia de sânge din spitale a fost mai mare decât oricând. Începând de atunci, 321sport a mobilizat sute de alergători și iubitori de alergare în demersul de a salva vieți.
Anul acesta, pentru al doilea an consecutiv, 321sport duce campania la nivel național, lucrând împreună cu mai multe comunități de alergare din România, competiții de profil și lideri de opinie.

 

Despre 321sport

Comunitatea de alergare 321sport a apărut în 2015 și încă de la început, scopul nostru a fost să fim alături de oameni: să îi încurajăm să alerge, să îi susținem pe tot parcursul efortului și să avem grijă ca absolut orice participant să se simtă binevenit și acceptat. Valorile 321sport #RunningCulture sunt prietenia, solidaritatea și incluziunea socială, pe care le transmitem la toate evenimentele pe care le organizăm.
P.S: Știați că din 2015 alergăm în fiecare marți seară, de la ora 19:30, în parcul Herăstrău, iar antrenamentele sunt ținute de un antrenor specializat în mod gratuit pentru toți participanții?

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. “Goldye, mascota #MyBloodIsGold”! Ce țară cu limba vorbită engleza a inițiat merituoasa campania? Sângele donat este pentru spitalele din România?

  2. Ce bine mi-ar prinde și mie niște sânge de alergător că pe mine mă dor picioarele și dacă merg mai repede.
    Lăsând gluma la o parte, campania asta și donatorii merită tot respectul.

  3. Sa donezi sange? Inainte de 1989 era alta viata pentru donatori, acum dupa 2.000, de ce ar mai dona cetatenii daca:
    1. „Cam tot ce inseamna donatii de calitate din Romania este exportat”?
    2. De ce ar dona saracii si cei fara loc de munca, ce avantaje au? Sa doneze luxosii care ai costul vietii peste limita nesimtirii, NU mentinutii in saracie!

  4. MyBloodIsGold pentru șefele mafiote din centrele de „donare”.
    Care de zeci de ani au făcut afaceri subterane pe sîngele necesar pacienților din spitale! Doar că, în ultima perioadă, fiindcă Statul a tăiat cadourile financiare și alimentare pentru „donatori” (care erau de fapt indivizi din găști „închise”, cercuri „discrete”, în complicitate pe termen lung cu șefele respective, cu care împărțeau pe-sub-masă banii obținuți din „donări” mult mai frecvente decît permit legea și regulile medicale!), acum nu mai merg „donatorii” să mai „doneze”.
    Așa că ele, șefele, nu mai prea au stocuri din ce ar putea face afacerile lor tradiționale cu sînge perfuzabil……[Rumburak]

  5. sa nu uitati inainte de vreo operatie, daca din nefericire aveti parte de asa ceva, sa solicitati in scris ca sangele sa NU FIE DE VCSAT. NEAPARAT. In strainatate asa se procedeze pentru ca oamenii sa nu fie otraviti cu sangele sinucigasilor plandemici.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.