Surprize uriașe pe taraba politică: în Dolj, „Roșiile” ar obține 51,82%

Surprize uriașe pe taraba politică a României: în Dolj, „Roșiile” ar obține 51,82%

Ultimele exit-poll-uri postate pe Internet arată situații surprinzătoare atît în partea de sus a topului, unde sînt cîștigătorii, cît și în partea de jos, acolo unde se joacă intrarea în Parlament. Iată situația la nivel național, așa cum apare pe cîteva site-uri.

Potrivit revistei „Capital”, la ora 18:00 situația arată astfel:

– Partidul „Roșiilor” – 32%

– Partidul „Lămîilor” – 29%

– Partidul „Curcubeu” – 15%

– Partidul „Tricolor” – 5,5%

– Partidul „Verde” – 5,5%

– Partidul ”Verde românesc” – 5%

– Partidul „Auriu” – 5%

După site-ul „Fanatik”, la ora 17:00 lucrurile au suferit modificări semnificative față de ultimele date anunțate:

– Partidul „Roșiilor” – 30,8%

– Partidul „Lămîilor” – 30,6%

– Partidul „Curcubeu” – 14,7%

– Partidul „Verde” – 5,9%

– Partidul ”Verde românesc” – 5%

– Partidul ”Tricolor” – 5%

– Partidul „Auriu”– 4,8%.

Extrem de interesantă este situația în județul Dolj, prezentată de „Fanatik”, în care „Roșiile” aveau la ora 18:00 un procent de 51,82%! Iată întreg panoul:

– Partidul „Roșiilor” – 51,82%

– Partidul „Lămîilor” – 17,15%

– Partidul „Curcubeu” – 11,23%

– Partidul ”Tricolor” – 7,6%

– Partidul ”Verde românesc” – 5,08%.

Ce partide se află sub aceste denumiri este ușor de ghicit.

La ora 13:00, Oltenia era fruntea

Pînă la ora 13:00, în Oltenia, prezența la alegerile Parlamentare 2020 înregistra cel mai mare număr de alegători din întreaga țară. Astfel, în topul primelor cinci județe, patru sînt județe din Oltenia, doar locul doi fiind adjudecat de Teleorman. Iată situația din cele cinci județe ale Olteniei la ora 13:00:

În județul Dolj, pînă la ora 13:00 și-au exprimat votul 98.899 de persoane cu drept de vot, adică o prezență de 17,5%. Pînă la această oră în județul Dolj, conform declarațiilor Biroului Electoral Dolj în exclusivitate pentru „Cotidianul”, nu au fost incidente majore în secțiile de votare.

În județul Gorj, pînă la ora actuală și-au exprimat votul 51.745 de alegători, adică o prezență de 17,5%. În apropierea unei secții de votare din comuna Turburea, din județul Gorj, arma unui polițist aflat în apropierea secției de votare s-a descărcat accidental, fără a fi înregistrate victime, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

În județul Vâlcea, la secțiile de votare s-au prezentat 52.585 de alegători, adică o prezență de 16,2%. Pînă în acest moment în județul Vâlcea nu au fost semnalate incidente la secțiile de vot.

În județul Olt, pînă la ora actuală și-au exprimat votul 67.525 de persoane cu drerpt de vot, adică o prezență 18.7%. În județul Olt, de la începutul procesului de votare până în prezent, nu au fost înregistrate incidente electorale.

În județul Mehedinți, pînă la ora 13:00 și-au exprimat votul 48.075 de alegători, adică o prezență de 21%. De asemenea, nici în județul Mehedinți nu au fost declarate incidente la secțiile de votare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Va faceti curaj, nea Moada!PSD e kaput cu toate judetele rosii in spinare!

  2. Macar la vot si partide de football aranjate sa fie pe primul loc .Traiasca ceasaca , mitica si tot caracalul .

  3. Concurenta locală fiind mare ,criteriile de departajare intre profitorii care aspiră la functii sunt pilele si care cu cine este inrudit. Asa a rămas demult, din regimul dictatorului Ceausescu, cand multi isi luau categoriile profesionale cu niste mălai, o bucată de brânza, o pasăre, cartus de tigări sau damigeană de vin. De-a lungul timpului au practicat agricultura, care nu este o sursa de imbogatire, si mai depind si de subventii. Alegătorii isi insusesc opiniile pe care le prezintă televiziunile, fiindcă ei cred că sunt emise de cineva important si nu le contrazic, nu citesc nimic altceva si, dupa experienta lor din scoală in anii copilariei , nu au incredere in intelectualii adevărati.Ii iau drept modele pe cei instăriti, care reusesc fara efort( fiindca modelele acestea sunt accesibile ), si voteaza ca ei, ca să nu fie de râsul satului, dupa ideea: astia sunt de-ai nostri, sunt ca noi, n-avem ce le reprosa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.