Laura Oprean, delegată în funcţia de procuror şef al DNA

Laura Oprean a fost delegată, marţi, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin ordin al prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar.

„Prin ordin al domnului Daniel Marius Morar, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dispus delegarea, începând de astăzi, 2 octombrie 2012, pentru o perioadă de şase luni, a doamnei Laura Oprean (procuror şef adjunct direcţie) în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în comunicatul PÎCCJ transmis marţi AGERPRES.

Delegarea Laurei Oprean la şefia DNA vine după ce Daniel Morar a preluat marţi interimatul în funcţia de procuror general al României, având în vedere că mandatul Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Ministerului Public s-a încheiat.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat luni că l-a delegat, pentru şase luni, pe Daniel Morar în funcţia de prim-adjunct al procurorului general pentru a asigura interimar şefia Ministerului Public.

Update: Oprean executantul ordinelor PDL

Pe internet sunt câteva articole complet defavorabile procuorului Laura Oprean, cea care începând de marţi 2 octombrie a preluat, funcţia lui Daniel Morar. Vă prezentăm câteva două din aceste articole, menţionând că publicaţia Luju.ro a trecut-o pe Laura Oprean pe lista procurorilor DNA care au obţinut gradul de procuror de parchetul general fără examen. Luju.ro pune în deptul ei Hotărârea numărul 487 din 12 martie 2009.

 Procurorul Laura Oprean executantul numărul 1 al PDL (preluare EuroTV)

 Laura Oprean provine din scoala de procurori clujeni si timp de sase ani a ocupat functia de sef al DNA Cluj si in 2009 a fost promovata in functia de procuror sef adjunct al DNA. Dupa terminarea facultatii de Drept, in 1998 s-a angajat ca procuror la Alba Iulia de unde, dupa doi ani, s-a transferat la parchetele clujene. La Cluj, printre dosarele care au propulsat-o se numara cazul Vitan, unde Oprean a fost aspru criticată de CEDO, Florin Vitan fiind considerat de Oprean vulnerabil infracțiunii deoarece acesta aparține Bisericii Adventiste de ziua a șaptea; cazul Leontiuc, in care l-a acuzat pe pastorul episcop luteran Marius Leontiuc de inselaciune imobiliara. Insa, in cazul neamtului Ottmar Erich, gasit vinovat ca a vandut fara a avea acest drept o parte din Combinatul de Utilaj Greu (CUG) Cluj, Oprean nu a vazut vina lui Ottmar si i-a dat verdictul de neincepere a urmaririi penale si a declinat cazul catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj. Laura Oprean a anchetat si un dosar in care a fost implicat Arpad Paszkany. Dosarul care s-a incheiat cu neinceperea urmaririi penale viza modul in care s-a vandut terenul de circa 34 de hectare de catre o companie de stat societatii Polus, reprezentata la acea data de Paszkany. Pe acesta s-a construit complexul comercial Polus Center. In aceasta ancheta, procurorul care a decis scoaterea de sub urmarire penala a invinuitilor si inchiderea dosarului a fost Laura Oprean.

 Procurori demişi pentru că s-au luat de prietenii PDL-ului

Specialistul pe probleme economice explică modul în care „au plecat” doi procurori de la Târgu Mureş pentru că au încercat să facă dreptate. „Doi procurori de la DNA Mureş au fost daţi afară după ce Laura Oprean, adjuncta lui Morar, a venit la Târgu Mureş să facă un control în baza unui memoriu făcut de cei doi procurori şi până la urmă au trebuit să plece procurorii. Ei instrumentaseră şi au trimis în judecată oamenii lui Florea (primarul PDL din Tg.Mureş – n.a.). Le-a spus că au 48 de ore să plece”, ne-a mărturisit Dumitru Gheorghiu. (fost lucrător DNA – n.a.). (preluare Ziarul Ring – 20 iulie 2012)

‘>

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.