Legătura cu România a atacatorului din Paris

Atacatorul de la comisariatul din nordul Parisului avea o interdicție de cinci ani pe teritoriul României, încă din anul 2011, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

Tarik Belgacem a depus, în 2011, o cerere de azil în România, iar în urma interviului și a unei analize de risc, cererea acestuia a fost respinsă, conform surselor.

Autoritățile române au dispus o măsură judiciară de interzicere pe o durată de cinci ani a accesului în țară, deoarece analizele au constatat un risc din punct de vedere al ordinii publice și al siguranței naționale. Au existat date care să ducă nu numai la neprimirea sa în țară, ci și la interzicerea primirii sale pe teritoriul României pe o perioadă de cinci, ani, care ar fi expirat în luna iunie 2016, potrivit sursei citate.

Decizia de repatriere în țara de origine, respectiv Tunisia, a fost luată de Curtea de Apel București.

Cât timp s-a aflat în România, Tarik Belgacem a locuit în centrul pentru refugiați de la Timișoara.

Tarek Belgacem a fost împușcat mortal joi de polițiști în timp ce încerca să intre într-un comisariat de poliție din nordul Parisului înarmat cu un cuțit de măcelărie și strigând ‘Allah Akbar!’.

Bărbatul a fost recunoscut de membrii anturajului său care susțin că este tunisian și că îl cheamă Tarek Belgacem, au informat vineri surse apropiate anchetei, citate de AFP.

Implicat în 2013 într-un caz de furt la Sainte-Maxime, i s-au prelevat amprentele și bărbatul le-a spus jandarmilor că numele lui este Sallah Ali. El a mai declarat că nu are domiciliu fix și că este născut în 1995, la Casablanca, în Maroc.

Vineri dimineață însă procurorul Francois Molins a declarat că „nu este deloc sigur că identitatea pe care a declarat-o este cea reală”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.