Luăm pe o parte, dar dăm pe alta

România ar putea obţine 80 mld. euro de la UE, potrivit rezultatelor negocierilor de la summit-ul de la Bruxelles și va contribui cu 15-20 de miliarde de euro la bugetul UE în aceeaşi perioadă, spune Iulian Anghel, editor al Ziarului Financiar. O cincime din banii de la UE ar veni ca împrumut.

România ar putea primi 80 de miliarde de euro de la UE, potrivit rezultatelor negocierilor de la summit-ul european de la Bruxelles, un rezultat aplaudat de guvernul liberal.

Iulian Anghel, editor al Ziarului Financiar, subliniază că oficialii nu au precizat însă unele aspecte.

„Euforia legată de cele 80 de miliarde de euro de la UE subminează, deliberat, mai multe aspecte esenţiale: contribuţia României la bugetul UE, care ar putea diminua această sumă cu 15-20 mld. euro; nivelul împrumuturilor de aproximativ 17 mld. euro (20% din suma totală) şi nivelul subvenţiilor agricole, bani care intră în România, dar cu care nu se construiesc şosele”, scrie Iulian Anghel într-un articol publicat joi de ZF.

România, ca stat membru al UE, contribuie cu 1% din PIB (circa 2,3 mld. euro) în fiecare an la bugetul UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. In continuare vom accesa mai putin decat vom contribui. Natia, vocatia, situatia.

  2. Turistul Neamului s-a intors acasa mai rau decat s-a dus. Mai bine statea in continuare ascuns.

  3. nici măcar atât!Praf de purici în ochii credulilor, cică Consiliul a hotărât dar Parlamentul n-a aprobat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.