Macron susţine admiterea Croaţiei în Schengen

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat joi, la Zagreb, că susţine aderarea Croaţiei la Schengen, semnalând însă că este necesară reformarea spaţiului european de liberă circulaţie.

„Croaţia a demonstrat soliditatea dispozitivului său de securitate. Aderarea Croaţiei ar face mai eficientă funcţionarea Schengen”, a afirmat Emmanuel Macron în cursul întrevederii cu premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic.
Preşedintele Franţei a subliniat că eventuala admitere a Croaţiei s-ar înscrie în „reformarea Schengen”, care ar trebui să beneficieze de o „guvernare mai politică”, potrivit Agenţiei France-Presse.

Administraţia de la Paris vrea un Spaţiu Schengen „mai eficient” împotriva imigranţilor clandestini, prin intensificarea controalelor la frontierele externe, dar şi în apropierea graniţelor statelor care fac parte din zona europeană de liberă circulaţie.

„Vrem să remediem lipsurile din dispozitivele de control de la frontierele externe ale Spaţiului Schengen, dar să menţinem şi posibilitatea de a avea controale interne, inclusiv în zonele frontaliere, adică la câţiva kilometri de graniţele statelor membre”, a explicat un consilier prezidenţial francez. Parisul ar vrea ca patrulele de frontieră franceze să poată transfera imediat un imigrant clandestin într-un stat vecin pe care l-a tranzitat ilegal.

O reuniune a Consiliului Uniunii Europene pe tema reformării Spaţiului Schengen este programată pe 9-10 decembrie.
După naufragiul produs în Canalul Mânecii, Emmanuel Macron a cerut intensificarea cooperării europene în combaterea imigraţiei. „Este necesară o cooperare europeană mai puternică, Franţa este o ţară de tranzit, noi luptăm împotriva reţelelor de traficanţi de persoane, dar trebuie să ameliorăm şi cooperarea europeană”, a declarat Emmanuel Macron.
„Atunci când aceşti oameni ajung pe malul Canalului Mânecii este deja prea târziu. Trebuie să îi responsabilizăm pe partenerii noştri, de aceea avem nevoie să intensificăm cooperarea cu Belgia, Olanda, Germania, dar şi cu Marea Britanie şi Comisia Europeană”, a subliniat Emmanuel Macron.

Cel puţin 27 de imigranţi extracomunitari care încercau să ajungă în Marea Britanie au murit, iar alţii sunt dispăruţi, după ce o ambarcaţiune de mici dimensiuni s-a scufundat miercuri în Canalul Mânecii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Vor trece cele două mandate ale faraonului alb,adică 10 ani de pomană și Romania nu va intra în Schengen ..!!.. mulțumim din inima conducătorului iubit…

  2. „Atunci când aceşti oameni ajung pe malul Canalului Mânecii este deja prea târziu.”

    Atunci migrantii au strabatut toata Franta de la Sud pana la Nord-Vest, vreo 800 de km, in care actiunea Frantei este ZERO. Ca intotdeauna la francezi, altii sunt de vina !

  3. Șmecheriuțe de simplu ignorant, nene tomlin, care se dă și sfătos cu prostii. Doar nu crezi că francezii stau toată ziua să vadă unde se mișcă oamenii. Citește ca lumea – cei care vor să treacă Canalul Mînecii vin dinspre Germania și Benelux. Mai documentează-te, francezii nu au suficiența de care-i acuzi.

  4. Macroul pitic gerontofil vrea să „întindă” granițele și suprafețele „Schengen”, pentru ca imigranții musulmani să beneficieze de posibilități extinse de pătrundere în Europa! Ăsta a fost planul șoroșijdilor și pentru Rromînika, dar mai sunt unii pe sus (nu „Petrov”, că el – javra – s-a vîndut de mult la Roșia Montană, măgarul!) care refuză.

  5. @Jullien > doar tu ai auzit ca un migrant ajuns in Germania pleaca in Franta sa treaca canalul. Eu am vazut migranti veniti pe la Marsilia. Despre falsul Macron stiu de la 2 prieteni care l-au avut coleg la pregatirea doctoratului, ei n-au votat cu el.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.