Magistrații reacționează rapid

Magistrații nu stau cu mâinile în sân după ce Camera Deputaților a aprobat Legea de eliminare a pensiilor de serviciu. Preşedintele ÎCCJ a convocat şedinţă pentru sesizarea CCR pe respectivul act normativ.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, a convocat pentru miercuri, 29 ianuarie, la ora 18.00, secţiile unite ale ÎCCJ, pentru formularea sesizării Curţii Constituţionale pe legea votată azi de Parlament, prin care se elimină pensiile de serviciu ale magistraţilor.

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmează să fie eliminate, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți, decizional, un proiect de lege în acest sens. Printre categorii se numără parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. e inutilă intervenţia, pentru că ccr se autosesiza în secunda 2; oricum, circul continuă, dar pâinea nu e gratis, spectatorii tâmpiţei trebuie s-o plătească din pensiile pe contributivitate…

  2. Trec rânduri-rânduri procurorii
    Cu steagul rosu-n vant desfasurat
    Si magistrati spre marile victorii
    Să ia pomeni compensatorii
    Si pensii nesimtite
    Dupa dosare aburite
    ****
    La munca putrigaiuri burgheze:
    „da-mi, taticule, si mie,
    O lopata si-o mistrie
    Sa ma duc pe santier,
    Sa ma fac brigadier”

  3. Romanii stiu de ce FSN a votat la foc continuu treaba cu desfiintarea pensiilor speciale. E foarte simplu. Actul normatv nu are putere decat pentru viitor . Toti tortionarii inca in viata , si sunt o groaza fata de fostii detiniti politici , deci toti in plata au un drept castigat. Asa ca FSN stie sa- si gratuleze cozile de topor care au infaptuit ,,revolutia ” si au consolidat regimul nelegitim. Stiu ei cum o sa – i manevreze pe cei tineri si fara pensii apeciale. Acum era un moment cand , dupa 30 de ani de strans averi colosale in tara si afara , pentru zile negre , se putea face si ceva echitabil pentru amaratii de romani care aveau 18 ani in 1989 si sunt satui de politica PCR. Organul care avea activisti ca idiotul de Iordach si care arata un chibrit si spunea : tovarasi asta e un televizor. Cam cum vorbesc si azi euroiparlamentari ca Dancila si colegii ei.

  4. Magistratii nu merita aceste pensii umflate. Majoritatea magistratilor este modesta profesional, chiar faptul ca magistratii lungesc in nesimtire intocmirea dosarelor si apoi judecarea acestora tine mai mult de incompetenta si nivel redus de inteligenta decat de comoditate si chiul. Ca sa nu mai amintesc de lipsa totala de verticalitate a acelora care s-au subordonat securitatii acceptand voiosi acele protocoale mizerabile. Profesionisti integri sa nu se planga, asa cum au tolerat langa ei in timpul activitatii niste impostori executanti de ordine tot impreuna sa suporte si consecintele ca pensionari. Justitia se putea curata in acesti 30 de ani de securisti si impostori, dar fara nici o revolta din interior totul a ramas ca inainte.

  5. Lacuste nesatule. Nu va mai stura nici dracu nici Dumnezeu.FAcetiva-ti monumenete funerare din pensiile nemuncite.

  6. Magistrati stiu foarte bine ca, dreptul de pensie este un drept castigat doar cel obtinut pe contributivitate, diferenta enorma oferita de statul roman langa aceasta pensie „NU este un drept castigat” dar enorma ca valoare, pe care statul roman o poate „reduce sau elimina”. Mai cred magistrati din pacate, ca romanii sunt un popor de prosti care poate fi muls la infinit, credinta pe care o au si clasa politica romaneasca dar si firmele straine.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.