Masacru cu repetiție: Zeci de animale otrăvite pe câmp

Un nou dosar penal pentru braconaj cinegetic a fost întocmit de poliţiştii arădeni după ce zeci de cadavre de căprioare, dar şi de vulpi sau iepuri au fost descoperite în ultimele zile pe câmp în zona localităţii Secusigiu, luna trecută fiind găsite 40 de cadavre în alte trei comune din judeţ.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad au declarat că se fac cercetări pentru identificarea proprietarilor terenurilor pe care au fost găsite cadavrele, terenuri pe care existau împrăştiate otrăvuri de combatere a rozătoarelor.

IPJ face cercetări deja într-un alt dosar penal pentru braconaj, după ce în februarie au fost găsite pe câmpuri aproximativ 40 de căprioare moarte. Conform unor surse din cadrul anchetei, în acest caz analizele de laborator au confirmat că animalele ingeraseră raticide.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a declarat pentru AGERPRES că în zona Secusigiu au fost găsite 28 de căprioare moarte în ultimele 24 de ore. De asemenea, joi dimineaţă au fost semnalate cadavre de căprioare, vulpi şi iepuri în zona Sânpetru German.

„La noi au fost aduse deja 20 de cadavre şi, potrivit procedurii, am început să facem necropsiile. Ulterior, cadavrele vor fi trimise la incinerare”, a precizat Roşu.

Comisarii Gărzii de Mediu Arad au constatat existenţa produselor raticide împrăştiate pe terenuri agricole de la Secusigiu, unde au murit animalele şi transmit că aşteaptă ca poliţiştii să afle cine sunt proprietarii acestora, pentru a aplica sancţiuni.

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 120.000 de lei unor fermieri, la finalul lunii februarie, după ce au fost găsite moarte cele 40 de căprioare pe câmpuri din Curtici, Nădab şi Olari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

  1. Au murit de la cinci ge. se fac noi teste cu 5g si 6g. au murit si oameni da de aia nu zice nimeni. stop cardiac. doar aia care pica pe terenu de fotbal ajung la stiri. si in timisoara au aparut zone unde daca stai iti apar palpitatii.

  2. Posibil sa fie tot terenul agricol imbaxit de otrava în acea zona. Pute a intenție cu bună știință.

  3. Bună ziua!
    Amenzi? Nu, fără amenzi.
    Aceste acte criminale trebuie pedepsite in regim de urgență cu pușcărie! Da , inchisoare de cativa ani cu executare !

  4. Parca protestau de mama focului cum ca cerealele lor superioare sunt cele mai curate si au pret ridicat, ca la standarde impuse de UE si ale ucrainielor NU si sunt toxice, slabe calitativ.

    Alora cu terenurile sa le suspende orice bani de la stat. Sa nu le mai dea nimic.

    Acum 20-30 de ani NU EXISTA asa ceva, ce arsenal de otravuri puternice folosesc asa zisii fermieri moderni. Animale domestice pasteau iarba fara griji ca ar putea fi otrivaite, din parte proprietarilor, pe campuri. Se mai se mai intampla sa fie si caprioare. Dar nu se auzea sa fi cazut moarte nici salbatice, nici domestice. Acum nu se mai pune problem orice poate fi otravita orice suprafata.
    Risc de moarte sigura orice suprafata verde

  5. Otrava de şoareci folosită în prezent e foarte periculoasă şi mulți câini cad victime. Pisicile sunt mai şmechere şi se feresc să mănânce. E cu efect întârziat, după 2 zile de la ingerare provoacă hemoragii interne şi animalul moare fără să-i poți face nimic. Dacă ai noroc să prinzi cãinele imediat ce a mâncat otravă îl faci să vomite de 2-3 ori (îi dai 2ml de apă oxigenată) şi îl duci imediat la medic să-i facă vitamina K, minim 3 zile. Dacă nu, moare în 2-3 zile, vomitând şi căcând sãnge. Destul de oribil. Otrăvurile astea cu întârziere s-au inventat pt că şoarecii sunt deştepți şi trimiteau antemergători care gustau momeala, iar ceilalți aşteptau să vadă ce se întâmplă. Dacă ăia mureau, nu mãncau.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.