Medicii de familie, decizie radicală

Medicii de familie din toată țara vor intra, în 15 noiembrie, în grevă generală, protestul urmând să aibă loc în Piața Victoriei, din Capitală, a declarat, joi, președintele Societății Naționale de Medicină de Familie, Rodica Tănăsescu.

„Protestul va avea loc pentru a atrage atenția asupra problemelor pe care noi le avem. Relația noastră cu pacienții a dispărut pentru că, de exemplu, există probleme cu eliberarea unor rețete. De aceea, legislația trebuie schimbată”, a spus sursa citată.

Medicii de familie din mai multe județe protestează, joi, fiind nemulțumiți de „subfinanțarea cronică a asistenței medicale primare din România și de imposibilitatea de practică optimă a medicinei de familie”.

Protestele sunt organizate de Societatea Națională de Medicina Familiei, participanții avertizând că „întregul sistem va intra în colaps și va lăsa milioane de pacienți fără îngrijirea medicală la care au dreptul în calitate de plătitori de taxe și impozite”, potrivit unui comunicat de presă.

Protestele au loc, simultan, în București, Brăila, Pitești, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Hunedoara, Craiova, Droberta Turnu-Severin, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea și Miercurea Ciuc.

Participanții vor depune un memoriu prin care detaliază revendicările legate de îmbunătățirea calității actului medical în asistența medicală primară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. unii medici de familie au program numai pe usa! Sunt pontati, asistentele au stampila si in realitate doctorul respectiv e in strainatate, la si ozion, etc! Ce sa mai vorbim ca unii pacienti nu beneficiaza cu anii de o consultatie, ci numai de o simpla reteta pt care iti irosesti timpul pana la cabinet, unde gasesti numai asistenta!!!

    • Mai nene care ai scris articolul, ma-ta vorbesti de medici de familie( niste somnitati cu 20 de consulatii pe zi si care primesc bani fara sa faca consultatii ci la numarul de pacienti inscrisi)si imi dai imagine din spital? Huuo!

    • În acestă situaţie pacientul poate alege un medic responsabil ; cum e medicul dv ? Pe alţii nu cred că îi cunoaţteţi .

  2. Nu-i mai satură nici pe aceștia Dumnezeu. Luni și Marți de la ora 16 la ora 20, miercuri de la ora 9 la ora 13 și deși copii plâg pe la 10 fară un sfert coboară din vastele apartamente medicul. Joi 16- 20, vineri 9 -13, luna Decembrie 3 săptămâni în Elveția la schi, luna februarie 3 săptămâni în Austria la schi. Vara un concediu in Iulie și unul în Septembrie pe une s-o nimeri Spania, Italia, Tirol etc…Din hotel telefoane la asistenta totum-factum la cine merge în vizite la domiciliu. Copii ce trebuie vaccinați scriși de mână și afișați pe pereți în hol. Rețetele la cronici strict asistenta, e drept că ei cu toată programarea telefonică, altfel 10 lei, trebuie să aștepți până te plictisesești și oricum obiceiul consultării pacientului a dispărut din practica medicilor. La analize sau radiografii. Jumătate din banii Casei se duc pe Investigați costisitoare în clinici private pentru lucruri ce se pot detecta prin consultarea pacientului. Acu când fără card nu exiști nu face nimeni de la CAS o socotelă câte Rețete sunt scrise într-o zi ( de asistentă) să vadă că medicul nu avea când să consulte atâția pacienți! La Rezinentiat ultimele locuri medicina de familie, la câștiguri primele locuri medicii de familie. Cum nu vă convine ce scriem ne reproșați că am mai scris

  3. Şcoala Ardeleană, Blajul de odinioară
    Ce serbăm?
    Ziua Şcolii Ardelene se sărbătoreşte anual la 11 octombrie. Este o sărbătoare publică, dedicată omagierii rolului fundamental al ideilor culturale şi politice promovate de mişcarea cunoscută sub numele de Şcoala Ardeleană, ai cărei principali reprezentanţi au fost Samuil Micu, Gheorghe Şincai, Petru Maior şi Ioan Budai-Deleanu. A fost stabilită această dată deoarece la 11 octombrie 1754, episcopul greco-catolic Petru Pavel Aron a emis decretul de înfiinţare, la Blaj, a primelor şcoli sistematice şi moderne din istoria românilor.
    Proiectul de lege privind instituirea acestei zile a fost adoptat de Senat, la 19 noiembrie 2013, şi de Camera Deputaţilor, la 3 iunie 2014, aceasta din urmă fiind for decizional. Legea a fost promulgată de preşedintele României, la 1 iulie 2014.
    Ziua Şcolii Ardelene este dedicată omagierii rolului fundamental al ideilor culturale şi politice promovate de mişcarea cunoscută sub numele de şcoala Ardeleană. A fost stabilită această dată deoarece ziua de 11 octombrie 1754 este ziua în care episcopul greco-catolic Petru Pavel Aron a emis decretul de înfiinţare, la Blaj, a primelor şcoli sistematice şi moderne din istoria românilor, „fântânile darurilor”, aşa cum le-a numit ctitorul lor, spunând: „şcoala de obşte va fi a tuturor, de toată vârsta, de cetanie, de cântare şi de scrisoare, nici o plată de la ucenici aşteptându-se”.

  4. toate astea pentru ca tolerati mizeriile pe banii vostri stand ca slugile cu caciula si spaga-n mana la usa lor.luati atitudine momailor ca voi platiti

  5. @alzara medic Sibiu: Cum este cu vanzarea listei de pacienti cu 50.000 de euro? Cum este cu faptul ca atunci cand vrei sa te transferi la alt medic de familie, actualul medic iti baga numai strambe? Cum este atunci cand te doare ceva si medicul tau de familie te trimite la UPU fiindca este plecat in tarile calde la congres pe banii firmelor de medicamente sau la plimbare la munte si la mare 365 de zile din 365 de zile maxim posibile? Cum este cand absolventii de U.M.F. nu au nicio sansa sa se faca medici de familie fiindaca nu au un tata medic de familie, o mama medic de familie sau o pila la DJS ca sa primeasca o lista de pacienti? Cum e sa primesti 200 milioane pe cabimet si sa ramai lunar cu 100 de milioane si un medic chirurg primeste doar 50 de milioane pe luna? Huuo!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.