Melci de familie în premieră

Montarea piesei „Salvatorii melcilor“ are premiera mâine, 20 ianuarie 2018, la Sala „Ion. D. Sîrbu“ a Naționalului craiovean. Scenariul și regia aparțin lui Bogdan-Cristian Drăgan: „Cât din adevăr este minciună? Câtă minciună conține adevărul? Cât din ființa lui lasă un actor pe scenă, după fiecare reprezentație? Cât din rolul unui actor dăinuie în ființa sa, de îndată ce fardurile dispar? Pentru a găsi, măcar în parte, răspunsurile la aceste întrebări, vă invităm să vedeți spectacolul «Salvatorii melcilor»“, arată un text trimis redacției de reprezentanții Teatrului Național „Marin Sorescu“.

Bogdan-Cristian Drăgan a absolvit inițial Academia de Studii Economice Bucureşti, Secţia Relaţii Economice Internaţionale (1980), apoi Academia de Teatru şi Film Bucureşti, Regie film şi TV (clasa Dan Piţa şi Valeriu Moisescu), şi studii postuniversitare scenaristică FEMIS, Franţa. Este doctor în cinematografie şi media al UNATC Bucureşti cu o lucrare despre videoartă (2002). În prezent este regizor artistic la TVR Craiova şi TVR 3.

Anca Dinu, Petronela Zurba, Geni Macsim, Haricleea Nicolau și Tudorel Petrescu joacă trei surori, actrițe, un frate, actor și el, un tată, profesor de astronomie, și o mamă, actriță celebră, la care se adaugă o psihoterapeută. Acestea sunt personajele tragicomediei „Salvatorii melcilor“. Este o pledoarie pentru spectacol, pentru spectacolul de pe scenă sau din platoul de filmare, dar, totodată, spectacolul vieții. Actorii joacă, dar se și joacă, într-un carusel de întâmplări hazlii sau tragice care te fac să te întrebi dacă ești pe scena unui teatru sau chiar în viața de zi cu zi a celor care întruchipează personajele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.