Ministrul Educației, pe timp de grevă, vorbește de reușită

Țara arde și baba se piaptănă! În timp ce profesorii sunt în grevă generală, copiii sunt nesupravegheați, iar politicienii susțin că sunt în căutare de soluții pentru domeniul educației, ministrul Educației se laudă pe net. 
Legile educației „România educată” au fost votate în Senatul României, forul decizional!
Pachetele legislative votate astăzi sunt rezultatul concret al celei mai dezbătute politici publice pe care România a avut-o vreodată. Această reușită a fost posibilă doar datorită unui efort comun. (…) Suntem într-un moment istoric“, scrie Ligia Deca pe FB.
Și continuă în același ritm:
„Pachetul de legi ale educației reprezintă un proiect cu un obiectiv ambițios, dar realizabil: un viitor mai bun pentru toți copiii și tinerii din România. Suntem într-un moment istoric, iar educația va redeveni temelia unei societăți bazate pe valori.
Echitate, performanță, investiții, respect și siguranță – sunt doar câteva dintre cuvintele cheie pe care Legile Educației le-au transpus în măsuri coerente și predictibile.
Educația din România are nevoie de aceste legi, pentru ca fiecare elev să-și atingă potențialul. De asemenea, avem nevoie de aceste legi, astfel încât cadrele didactice să simtă, cu adevărat, că sunt apreciate și valorizate, iar situații precum cea pe care o trăim în aceste zile să nu se mai repete.
Le mulțumesc Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Premierului României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, Partidului Național Liberal pentru că și-a asumat Proiectul de viziune „România educată”, tuturor grupurilor parlamentare care au contribuit la procesul legislativ, colegilor din Ministerul Educației. Îi mulțumesc și Opoziției pentru contribuție – înțeleg și respect viziunile diferite, pentru că ele generează soluții cu legitimitate democratică.
Vă invit să rămâneți alături de noi, să vă implicați în continuare să ducem reforma „România Educată” în fiecare școală, în fiecare clasă și la fiecare elev și cadru didactic“.
Pam-pam!
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

18 Comentarii

  1. Cerinta nr. 1 a cadrelor didactice trebuia sa fie LEGEA INVATAMANTULUI! Acolo se putea rezolva si problema banilor (cum s-a mai facut!). Cu actuala lege Romania va fi sub-educata! Tragedia cea mai mare e ca se intampla sub „obladuirea” unui profesor ajuns temporar presedintele tarii!

  2. Femeia asta nu are nici o urma de inteligenta pe fata sau in privire! Ar trebui sa nu-i mai dea poza la ziar! De unde scot gorghiile asta anoste? Parca ar avea o fabrica! Sau le injecteaza soros cu serul prostiei…

  3. Cui i drag de copii se uită la ei nu la fotograf imitând la gesturi pe Ursula.

  4. De la gluma „Să trăițî bine” a lui Basescu la Proiectul de viziune „România Educată”, „România Normală”
    „România Normală” cat de cat la nu se duceau milioane de 4-5 ori sa stampileze si iar stampileze acelasi.

    Echitate, performanță, investiții, respect și siguranță, pana la proba practica. PNL-istii si profesorului Iohannis le-au trebui 9 ani traga dupa aceste legi.
    Daca ii ziceau lui Ciuca sa mai cumpere vreo prostie care vine peste 7-8-10ani, imediat gasesc banii sa plateasca in avans miliardele
    De la Orban, Citu la Ciuca si Iohannis analfabeti functional guvernamentali. Ei se pricep sa zica da si sa aprobe orice li se cere.

  5. Mai terminați cu legile! Care legi s-au aplicat? A venit un blestemat, cărărușa mi-a stricat. A venit un Ciolos și a dat ordonanța de schimbarea legilor! Cine mai aplica legile in Romania! Huuo jigodiilor de guvernanți care modificați legile după cum vor mușchii vostri!

  6. Asta-i ca Zelenski : Bahmut-ul facut praf, jumatate din populatia Ucrainei umblind creanga prin Europa, armata facuta zob (citiva mercenari ramasi „de prasila”), da’ totul e in ordine, „pregatim contraofensiva de primavara-vara” ! Cu alte cuvinte, „operatia reusita, pacientul mort” !

  7. …califragilisticexpialidocious ! Doamna Deca (o noua unitate de masura a inteligentei ? Decaneuronul si microneuronul ? …) in poza zici ca-i Mary Poppins !

  8. Era o mare lipsa de legi in educatie si copii nu se puteau concentra sa rezolve problemele de matematica si fizica. Acum ca noua Lege a educatiei a fost votata in sfarsit o sa infiintam scoli o sa gasim profesori si o sa facem manuale. Cum am putut trai atata vreme fara o noua lege a educatiei odata la sase luni care sa mute continuu trimestrele si vacantele?? Sper ca e si multa educatie LGBTQ in noua lege ca doar ministra e de la sorosisti.

  9. Ministra invatamantului nu are studii de specialitate, ea a terminat Institutul Naval de la Constanta, nu are studii de pedagogie si psihologie, metodica nu a predat nici o ora la catedra, e o politruca sorosista, impusa de la Bruxelles prin sluga Iohanis. Deci despre ce legi ale educatiei vorbim? Cucoana habar n-are, ne mai miram de gradul de analfabetism functional, manuale multiple, de mizerie si schimbari nonstop in materiile si datele de examen, scoala incepe si se termina cand are dansa chef, nu se mai dau teze, copii nu mai sunt evaluati deci gradul de interes scade. Asta e realitatea invatamantului romanesc care mai nou se cheama educatie, cum e turcul si pistolul, adica cum e cucoana asta de la educatie asa si invatamantul romanesc… In plus ne declara cu tupeu ca nu e treaba ei salarizarea ci a ministerului muncii, pe ea n-o intereseaza cat de motivati sunt profesorii, nu doreste sa se implice sa mearga la colegul de la munca sa discute cerintele profesorilor care cica ea le reprezina la ministerul educatiei, altfel ea cu ce se ocupa???

  10. dupa cate stim in Izreal
    in invatzamintul obligatoriu de stat
    exista un singur manual comun pentru:
    -limba, istorie, geografie, religie!

    -„limba” in Izreal se numeste „ivrit”
    o constructie sintetica in genul „limbii” esperanto!

  11. ar fi interesant
    ca cotidianu sa arate UNDE a fost facuta poza din articol!
    (e locatie de protocol zero?????)

  12. Dupa Anisie Monica Pepsiglas a venit duamna Ligia Deca este o Virgil Popescu la educatie.

  13. Daca aveam o „Romanie norrrmala”nu se duceau miliardele de euro la „patrihoate”, F-35 sau „suptmarine”. Intr-o ROMANIE NORMALA banii mergeau la EDUCATIE in primul rind si sanatate.Abia dupa la infrastructura si celelalte.dar asa se intimpla cind il ai pe „bau-bau”prezident si „gorhiile”vorba unui forumist puse in „fonctii”de raspundere. Cam „mica”distanta de la „saltea”la functie…….

  14. **…Cine-au îndrăgit străinii,
    Mâncă-i-ar inima câinii,
    Mânca-i-ar casa pustia,
    Şi neamul nemernicia!…**

    **,,,Toţi duşmanii or să piară
    Din hotară în hotară –
    Îndrăgi-i-ar ciorile
    Şi spânzurătorile!**

  15. toate momentele devin istorice pina la urma in sensul ca se inghesuie in trecut. una e sa devina istoric si alta este sa fie util. cele mai multe momente istorice sint inutile sau conteaza foarte putin spre deloc…

    discurs general, fara consistenta, de suprafata.

  16. Este evident ca revendicarea de fond, principala, este cea salariala. Restul sunt praf in ochi. Au si ei dreptatea lor, dar 60% majorari salariale este prea mult. Au precedentul din sanatate. Asta nu este politica salariala.

  17. Madam Deca=PROSTIA PURA
    Habar nu are ce rol are Legea educației și ce direcții să traseze în educație. S-a văzut deja că este inutil să se editeze manuale alternative, că așa zisele materii opționale sunt impuse de școală pt.a da ore unor profesori, că sa nu mai amintim de conținutul manualelor. Întreb: dacă profesorul nu parcurge materia cine constată asta și ce sancțiuni se aplică. Astea sunt chestii care trebuie să apară în lege. Și că sa o zicem se pe aia dreapta- câte ore sta la locul de muncă profesorul ? Nu are termen la corectarea testelor, așa încât vin rezultatele și după 3 luni.
    Comparam salariile profesorilor noștri cu a celor din Eu ? Pai comparați și sarcinile din școală!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.