Mititelu, achitat de o instanţă, condamnat de alta pe aceleaşi probe

Condamnarea definitivă a lui Adrian Mititelu, patronul echipei FCU Craiova, nu poate fi încadrată în ceea ce se numeşte generic „act de Justiţie”. Şi nu este observaţia noastră, ca jurnalist apropiat de „campioana unei mari iubiri”, ci o observaţie de bun simţ rezultată din sinteza acestui proces ciudat:

18 iunie 2018: Curtea de Apel din Timişoara a decis că palmaresul echipei Universitatea Craiova aparţine echipei FC U Craiova 1948, al cărei proprietar este Adrian Mititelu:

După această decizie definitivă a CA Timişoara, Adrian Mititelu declara: „Am câştigat la Timişoara! Istoria şi Palmaresul UNIVERSITĂŢII sunt la FCU! CSU este doar o copie frauduloasa!” şi a anunţat că va cere daune de la LPF.

13 februarie 2019: Tribunalul Dolj l-a achitat pe Adrian Mititelu în dosarul transferului fotbalistului Mihai Costea la FCSB:

Mihai Costea era singurul fotbalist transferat de către Adrian Mititelu, ceilalţi 37 fiind declaraţi liberi de contract de către LPF şi FRF şi „traficaţi” pe la diferite cluburi, deşi erau proprietatea clubului Universitatea Craiova. ANAF nu a cerut niciodată ca transferul acestora să fie blocat pentru recuperarea prejudiciului invocat! Mircea Sandu, preşedintele FRF, şi Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, au fost achitaţi în procesul intentat de Universitatea Craiova!

1-3 noiembrie 2020: în „Cotidianul” apar dezvăluiri despre relaţia dintre judecătorul Marian Budă, preşedintele Secţiei a II-a de la ÎCCJ, şi Mihai Rotaru, patronul echipei CSU Craiova, căreia FRF îi acordase un loc direct în Liga a II-a. Marian Budă conducea completul care urma să judece calea extraordinară de atac împotriva Sentinţei Curţii de Apel Timişoara!

4 noiembrie 2020: Judecătorul Marian Budă recunoaşte incompatibilitatea sa de a judeca procesul dintre FCU Craiova (patronată de Adrian Mititelu) şi CSU Craiova (patronată de Mihai Rotaru) şi depune o „Cerere de abţinere”, împreună cu ceilalţi judecători:

Cererea de abţinere este acceptată şi dosarul este trimis la un alt complet de la ÎCCJ, aşa cum rezultă din minuta încheiată: „Repune cauza pe rol şi acordă termen de judecată la data de 11 februarie 2021, cu citarea părţilor. Înaintează completului următor C4 cererea de abţinere formulată de domnul judecător Marian Budă şi cererea de abţinere formulată de doamnele judecător Maria Speranţa Cornea şi Mirela Poliţeanu, precum şi cererea de recuzare formulată de intimatele F.C. U CRAIOVA S.A., PELUZA SUD şi COMUNITATEA SUPORTERILOR F.C. UNIVERSITATEA CRAIOVA”.

5 noiembrie 2020: Curtea de Apel Craiova casează sentinţa Tribunalului Dolj de ACHITARE a lui Adrian Mititelu şi îl condamnă la 3 ani de închisoare. Sentinţa fiind definitivă, Adrian Mititelu a fost încarcerat în aceeaşi seară.

Cine urmăreşte această succesiune de fapte, este imposbil să nu-şi pună întrebarea dacă nu cumva sentinţa Curţii de Apel din Craiova, prin care Adrian Mititelu a fost condmnat la 3 ani de închisoare, după ce fusese achitat de Tribunalul Craiova, este consecinţa acestor evenimente care, pe de o parte, reprezintă victorii ale lui Adrian Mititelu împotriva Sistemului, iar pe de altă parte, faptul că trebuia să fie pedepsit tocmai pentru aceste victorii succesive, culminînd cu dezvăluirile despre relaţia dintre judecătorul Marian Budă, şeful Secţiei a II-a, şi Mihai Rotaru, nimeni altul decît adversarul lui Adrian Mititelu în aceste procese interminabile.

Reamintim că echipa FCU Craiova, patronată de Adrian Mititelu, este acum pe primul loc în Liga a II-a, avînd şanse mari să promoveze în Liga I. Mulţi n-ar dori acest lucru, consecinţa promovării fiind ca ambele echipe, FCU Craiova şi CSU Craiova, să joace meciurile de acasă pe acelaşi stadion „Ion Oblemenco”, iar suporterii să fie împărţiţi în două tabere profund adverse!

Noi am atras atenţia încă de acum cîteva săptămîni că bătălia dintre cele două echipe a depăşit stadiul sportiv şi a intrat într-o fază de război pe viaţă şi pe moarte, în care, din păcate, a fost antrenată şi Justiţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ion Spânu 1818 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Ce somn frumos și liniștit la Inspecția Judiciară. Dormiți liniștiți, Inspecția Judiciară albește dosare pentru dumneavoastră. La fel și Secția Specială care n-a făcut nimic cu procurorii din Caracal.

    Conform Art. 99 din Legea 303/2004, CONSTITUIE ABATERI DISCIPLINARE:

    b) încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii;
    i) nerespectarea îndatoririi de a se abține atunci când judecătorul sau procurorul știe că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abținerea sa,
    o) nerespectarea dispozițiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor;
    t) exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni. Sancțiunea disciplinară nu înlătură răspunderea penală.

    N-am auzit despre nici o sancțiune în acest caz dubios. Să înțelegem că este o situație legală și firească aceea în care un judecător de la ICCJ „uită” că are interese comune cu cel judecat? Și apoi își aduce subit aminte după un articol în presă? Dar dacă nu exista articolul în presă? – Ar fi judecat în stare de incompatibilitate absolută. Nici nu intru în izul mafiot al întregii povești, dar am o întrebare: CE FEL DE JUSTIȚIE ESTE O JUSTIȚIE CU UN JUDECĂTOR SENIL SAU AMNEZIC LA CEA MAI ÎNALTĂ INSTANȚĂ A STATULUI? Am invocat cauze medicale pentru „uitarea” conflictului de interese, dar s-ar putea să nu fi fost deloc medicale cauzele. Multă lume nici nu realizează cât de grav este un asemenea precedent.

  2. acest gunoi numit judecator ne spune ca a cerut ca a aflat de registrul Comertului date despre cei cu care el facea afaceri??
    Cine il crede?
    Ce cauta astfel de REBUTURI in instantele de judecata??

  3. Cit de frumos , iarasi si iarasi ii plingem pe ticalosii care ne jefuiesc !SINGAPORE!

  4. & Remarcați și că dreptul de joc al jucătorilor de fotbal este proprietatea jucătorilor de fotbal, drept ce este cedat cluburilor pe perioada contractelor, deci, fiscul de la Craiova ar fi sechestrat un drept de folosință transmis clubului, limitat în timp pe perioada pe care a fost semnat contractul, deci nu un drept de proprietate care aparține totuși jucătorilor de fotbal, ?

  5. Asta-i „statul de drept”, achita banditii de Dragomir si Sandu si condamna pesedistii! Cat despre judecatori, s-a vazut ce „impartiali” sunt cand au judecat furtul voturilor cu sacii de la Sect. 1! Asta-i „Romania Normala” a ticalosului de la Cotroceni care tine taranii in ploaie si ger, pe marginea drumului!

  6. Depinzi total de cum are boala pe tine judecatorul, sau dupa ce ordine primeste ca sa te termine.
    Acesta este rezultatul statului ,,democratic” actual……[Leo]

  7. Dle Spanu, nu-l mai sustineti pe Mititelu, el a disatrus Universitatea Craiova sau a facilitat acest lucru! A facut o gramada de „”inovatii” financiare, care au dus acolo! Sigur si fiscul are o vina, nu a actionat la fel in cazul celorlalti jucatori, luati cu japca(liberi) de alte echipe, finantele fiind pagubite evident! Stiu ca dvs. aveti „un cui” impotriva Olgutei, dar nici sa sutineti un demolator ordinar! Sigur, m-ar contrazice realizarile echipei lui din liga II! Dar cum acolo este un nivel de fotbal de la fostele campionate judetene, nu mai comentez!

  8. Mititelu este mititel copil pe linga adevaratii demolatori penali ai fotbalului romanesc: Dragomir, Sandu, Copos, Becali (toti Doamne si toti 3), Badea, Borcea, Paszkany, Nuculae, Nicolae, Porumboiu, Iancu, Siman, Negoita, etc.

  9. Cine conduce romania’.Generalii SRI,clar.Au dat ordin sa fie inchis,justitia a executat,ce mai atatea divagatii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.