Revoltă cu învoire de la partid

Mizele din spatele jocului lui Pleșoianu

PSD se căznește de mulți ani să convingă că este un partid democratic. Poate cel mai democratic partid din tot spectrul politic românesc. Indiferent că la conducerea PSD s-a aflat Victor Ponta sau că acum destinul socialiștilor este condus de Liviu Dragnea, această preocupare a devenit un fel de obsesie chiar și pentru consilierii de imagine.

Pe lângă fel și fel de stratageme de PR puse în scenă de-a lungul timpului, în sprijinul acestei idei au apărut și diverși parlamentari socialiști cu gura mare, care au taxat în stânga și-n dreapta micile erori ale Guvernului sau ale Parlamentului, măsuri de care nu depinde însă ce mai poate pune românul pe masă zi de zi, deci nici nu rămân în memoria colectivă.

De fiecare dată când respectivul „Gică contra“ sare calul, partidul îi arată câte un cartonaș roșu, iar parlamentarul-protestatar iese din teren pentru câteva reprize. Fostul deputat PSD Remus Cernea și-a depășit atât de mult „partitura“ și a taxat atât de mult deciziile luate de fostul său lider, ex-premierul Victor Ponta, încât a fost dat afară din partid și ostracizat de întreaga clasă politică. Pe zi ce trece, tinde să se confirme că rolul lui Cernea a fost preluat de Liviu Pleșoianu.

Nervii unor pesediști și atacurile din interior

„Când ți-e lumea mai dragă și din senin, te trezești cu Liviu Pleșoianu că face vorbire…Vorbește ca să se audă vorbind, mai ales când nu e deloc cazul… Nu face mai nimic, nici pe la partid și nici în Parlament, doar se aude vorbind… Și vorbește colegul nostru și despre horoscopul politic dacă stai și-l întrebi. E un fel de Monica Tatoiu plin de… sevă“, spun pesediștii din Senat și Camera Deputaților despre colegul lor, care a ajuns să îi enerveze cu atotștiința sa. Deputatul Liviu Pleșoianu este unul dintre foștii specialiști în comunicare care a fost răsplătit de Liviu Dragnea, la fel ca și alți actuali parlamentari PSD, pentru munca depusă în interesul partidului la capitolul imagine publică.

După ce și-a obținut destul de facil recalibrarea în defavoarea altor pesediști la fel de determinați și a intrat în Parlament, Pleșoianu şi-a luat rolul de demnitar în serios. Numai că, pare că și-a asumat mai repede poziția lui Ludovic Orban. Pesedistul sesizează nereguli, cu perseverenţă, criticându-l pe liderul de partid în egală măsură ca și pe fostul premier Mihai Tudose și actualul prim-ministru, Viorica Dăncilă. De tirul critic marca Pleșoianu nu a scăpat nici tabăra din PSD cu masterate şi doctorate SRI. Totuși, cel mai atacat dintre toți colegii de partid ai deputatului rămâne Liviu Dragnea. Președintele PSD este acuzat că protejează voit o persoană extrem de controversată, respectiv pe Oana Schmidt Hăineală, care a avut funcții importante în aparatul de stat, indiferent cine s-a aflat la conducere.

Visele de preamărire prezidențială

După ce Cabinetul Tudose a demisionat la presiunea internă a partidului, în ianuarie 2018, Liviu Pleşoianu îşi anunţa candidatura pe cont propriu la prezidenţialele din 2019. Ideea sa nu a fost luată în serios de niciun pesedist, pentru că, în opinia majorității acestora, Pleșoianu a pendulat, de la preluarea mandatului de deputat, între tot soiul de strategii politice ciudate, pe care nu le-a dus niciodată la bun sfârșit, lucru care denotă nehotărârea acestuia.

„Până și Cătălin Mitralieră a făcut ceva în Parlament… Așa cum a făcut, dar a făcut legi. În schimb, domnul Pleșoianu ar vorbi zi și noapte numai să fie întrebat“, afirmă amuzați colegii săi pesediști. Aceștia spun că nimeni din partid nu-l mai ascultă pe Liviu Pleșoianu, motiv pentru care acesta apelează la rețelele de socializare ca să-l bage cineva în seamă când nu-l intervievează vreo televiziune. Deputatul PSD se adresează frecvent atât către diverse instituții ale statului, cât și către șeful său de partid, prin intermediul Facebook. Numai că, singurele răspunsuri primite sunt cele trimise de prietenii săi virtuali.

Răsmerițele de dragul… diferenței de opinii

Pe lângă răsmerițele fostului deputat PSD Remus Cernea, aflat azi în afara Parlamentului, PSD a mai beneficiat și de alte mici rebeliuni. Fostul secretar general adjunct Codrin Ștefănescu l-a demitizat pe Liviu Dragnea în mai multe rânduri, până și-a pierdut funcția la congresul extraordinar din 10 martie. Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu au profitat și ei de congres și și-au arătat ei „colții“ către conducerea formațiunii.

La fel și fostul nr. II din Kiseleff Niculae Bădălău și, sporadic, Felix Stroe și Marian Oprișan. Însă niciunul dintre aceștia n-a rămas fără sprijin politic, așa cum s-a întâmplat cu deputatul PSD de Argeș, Cătălin Rădulescu, zis „Mitralieră“. „Sunt foarte multe personalităţi în partidul acesta şi noi suntem mai mici personalităţi şi din cauza asta personalităţile mici trebuie să stea după personalităţile mari“, concluziona Rădulescu, înainte să fie dat la o parte din partid.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

15 Comentarii

  1. Plesoianul are școală făcută la seral la Fundația Casă NATO, obiectiv cu pază militară !Cine știe,cunoste ce hram poartă buyatu asta!Mă mir cât orbire la PSD ,fripți cu cetățeanul delfinilor Remus Cernea !

  2. Editat, Plesoianu va da clasa in materie de inteligenta si pregatire in orice domeniu.In rest voi scrieti si vorbiti sa va auziti vorbind.

  3. Buna,
    Eu nu vad ca ataca PSD. Recent la un post tv l-a desconsiderat total pe Iohannis.Ataca mereu opozitia si nu vede principalul faptas al devalizarii tarii numit PSD. E un tanar „obraznic” si cam atat.

  4. Serios vorbiti stimate autor?? Pai dvs. il comparati pe Liviu Plesoianu cu Remus Cernea si deputatul mitraliera Radulescu??!..Daca da, atunci iertati-ma va rog frumos nici nu mai avem ce sa comentam. Dvs. comparati nazbatiile lui Cernea si Radulescu cu luarile de atitudine la obiect ale domnului Plesoinau in problemele esentiale din politica dar mai ales de abuzurile din justitie. Nu va suparati stimate drag autor.Daca este ordin, atunci intelegem si noi morala acestui articol al dvs. Plesoinau trebuie compromis cu orice pret..Sa traiti!! Stelu

  5. psd cica este un partid social, de stanga,dar arhiplin cu patroni si super-bogatani!!! culmea, nici cu sindicatele nu stie comunica.

  6. Dl.Plesoianu e varful de lance al partii active a psd ,a celor care chiar nu mai pot cu iohanis,macovei,kovesi,basescu,udrea,maior,coldea,stanciu & co.
    Nu e singur,e apreciata munca domniei sale si desigur pus la zid de statul paralel.
    Bravo lui!

  7. mda plesoianu asta nu mai este o enigma ..este ceeace se vede a fi …un instrument de deruta..fara efect insa ..acum regret ca deoarece aspectul de figurant il demasca fara efort nu mi am spus parerea atunci cand am sesizat.. scuzati modul stangaci de a motiva dar este pur si simplu nrealitaten ; omu i facutb nu nasxcut…diversionist , susanist.

  8. Ce vorbești , bre domnu’ Laurențiu … ? Ai elaborat-o mult p’asta cu Pleșoianu ? Ești pe lăngă subiect și te rătăcești în derizoriu cu astfel de făsuri , forțate din toți mușchii abdominali …

  9. Nu l-am auzit pe dl Plesoianu sa ia atitudine pentru faptul ca cetatenii normali nu mai au acces in justitie, in procesele civile care oricum preprezinta 93%!

  10. Idiotul asta primeste bani multi si pensie speciala pentru „activitatea” lui din Parlament. Bani aruncati pe vorbele gaunoase ale prostului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.