Moscova cere utilizatorilor de Facebook să-l înveţe ceva istorie pe Obama

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a cerut utilizatorilor reţelelor de socializare să-l înveţe istorie pe preşedintele american Barack Obama, după ce acesta a susţinut că Rusia încearcă să redobândească teritoriile pierdute in secolul XIX.

“Concurs pentru pasionaţii de istorie: ce părţi ale Rusiei au fost pierdute în secolul XIX?”, este mesajul postat pe contul Facebook al diplomaţiei ruse.

Barack Obama a declarat miercuri că implicarea Rusiei în criza din Ucraina este un semnal al “întoarcerii la vremurile ţarilor, o încercare de a revendica teritoriile pierdute în secolul XIX, dar cu siguranţă nu într-un mod care să asigure Rusiei măreţia în secolul XXI”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Singurele teritorii pierdute de Rusia în secolul XIX au fost Fort Ross, o aşezare de pe coasta Californiei, care a fost vândută unui afacerist american pentru 30.000 de dolari, şi Alaska, vândută guvernului SUA pentru 7,2 milioane de dolari. Rusia nu revendică niciunul dintre aceste două teritorii.

“Lecţia de istorie” la care se gândeşte diplomaţia rusă vine după “lecţia de geografie” pe care a dat-o reprezetanţa Canadei la NATO Moscovei, postând pe Twitter o hartă a Ucrainei şi a Rusiei, purtând explicaţiile “Rusia” şi “Nu Rusia”. Imediat, diplomaţia rusă a răspuns postând o hartă a Rusiei care include Crimeea, cu menţiunea că postarea este menită să-i ajute pe colegii canadieni să ţină pasul cu realitatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.