Ne furăm iar singuri căciula cu testele?

Avem mai puține cazuri de coronavirus joi, dar și mai puține teste efectuate. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 16.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, pe fondul scăderii numărului de teste, iar 448 de pacienți au murit. 1.815 de persoane sunt internate la ATI, au anunțat autoritățile joi.

Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.519.532 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.288.761 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 16.110 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.399 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 43.487 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 20.10.2021 (10:00) – 21.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 448 de decese (215 bărbați și 233 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 448 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 21 la categoria de vârstă 40-49 ani, 66 la categoria de vârstă 50-59 ani, 104 la categoria de vârstă 60-69 ani, 148 la categoria de vârstă 70-79 ani și 108 la categoria de vârstă peste 80 ani.

412 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 12 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 24 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Din totalul de 448 de pacienți decedați, 412 erau nevaccinați și 36 vaccinați. Cei 36 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 23 și 80 de ani. 35 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.936. Dintre acestea, 1.815 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 476 sunt minori, 431 fiind internați în secții și 45 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.090.798 teste RT-PCR și 4.064.489 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.097 de teste RT-PCR (13.986 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.111 la cerere) și 40.783 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 140.921 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 18.774 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.623 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 92 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 9.440 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 628 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 20 octombrie, 2.916 sancțiuni contravenționale, în valoare de 466.950 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Tânăr de 23 de ani, vaccinat cu schemă incompletă și cu comorbidități, mort de Covid

Pe lista GCS publicată joi cu decesele înregistrate în ultimele 24 de ore se regăsește și un tânăr de 23 de ani, vaccinat cu schemă incompletă și cu comorbidități.

Potrivit GCS, tânărul este din județul Mehedinți.

„Decesul de la grupa de vârstă 20-29 ani este al unui pacient din județul Mehedinți, în vârstă de 23 ani, de sex masculin, care prezenta comorbidități și era vaccinat cu schema incompletă”, a transmis GCS.

Este totodată, onouă zi în care, la nivel național, nu sunt paturi libere la ATI pentru bolnavii de Covid în stare gravă, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Au murit 36 de vaccinati. Carevasazica „vaccinul” i-a protejat. Ca doar este „eficient si sigur”.

  2. ne inghitim caciula cu atatea minciuni din pix in ideologia ipohondrie. hai siktir!

  3. Evident..Doar la o rată de peste 3 % ce crezi că mai ai de testat ? Chiar de azi e negativ, mâine poate fi pozitiv in regulă.. Il testezi din oră-n oră ?? N-are rost.. IZOLARE TOTALĂ bre,. Lockdown, imediat.. Altă soluție nu există și nu cred că se dorește o mortalitate de să nu mai fie cine să ingroape morții..Chiar atât de imbecili nu cred să fie..

  4. 412 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități(CANCER ,DIABET,CARDIACI,PNEUMONI, HEPATITĂ,BOLI AUTOIMUNE ), 12 pacienți decedați nu au înregistrat…. FĂRĂ AUTOPSII …si nevaccinați vă dați seama cat de recomandat le este vaccinul celor cu diagnostic Diabet foarte Grav ….. trăiască SPECIALIȘTII si JURNALIȘTI …mare respect

  5. De acord cu tine Ursule, lockdown. Dar vezi tu, că mai trebuie să dai niște firfarei la ‘ulime ca să-și achite facturile la utilități. Că furnizorii nu e ortodocși proști să dea curentu’ pă caiet. Ai putea să iei banii de la niște investiții și să-i recuperezi cu PNRR-ul. Dar la PNRR sunt trecute construcții de castele și alte bazaconii.

  6. Ursule, de ce nu te incui tu in casa si sa arunci cheia in canal? Mai iesi de acolo cind incepi sa mirosi urit si iti sparge usa SMURD-ul lui Arafat, sa te ingroape pe banii comunitatii secuiesti. Ai devenit plictisitor cu lockdownul tau, la fiecare articol mai bagi si tu vreo 2-3 lockdownuri. Poate n-ai aflat, dar daca spamezi nu convingi pe nimeni, doar reusesti sa enervezi. Mai bine iti schimbi numele in Marele Trol.

  7. @ abc,.. N-ai altă soluție bre. Tot acolo vei ajunge mai devreme sau mai târziu, de mai apuci.. Știu că ți-e greu să pricepi, doar ești român..

  8. Un numar mic de teste induce o eroare mare care poate fi atat pozitiva cat si negativa. Adica un numar mic de teste poate concluziona un numar mare de infectati cum la fel de bine poate da un numar mic de infestati. Asta este legatura intre numarul mic de teste si numarul de infestati reiesit, adica neconcludent. Dar cu cat ai o o baza cat mai mare de testati, cu atat mai exact este rezultatul. Sunt fraieri, in special clujeni care explica incidenta mare de la ei din judet comparativ cu cele din judetele „miticilor” pe baza faptului ca ei fac testari in numar mare. Pai fraierilor, inseamna ca rezulatele care indica o incidenta mare sunt cat se poate de reale in cazul vostru. Ce importanta are ca in cazul altora sunt banuite a fi mici cand puteau la fel de bine sa fie mari.

  9. Oare cand vor pricepe imbecilii care conduc ca trebuie o testare masiva si izolarea celor pozitivi? Doar cu vaccinare nu se poate opri pandemia pentru ca si cei vaccinati sunt purtatori de virusi! Singura solutie este TESTAREA pe care politrucii nu o vor! Intentionat?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.