Noi obligaţii pentru statele UE prin Politica Agricolă Comună

Parlamentul European a adoptat, marţi, planul de reformare a Politicii Agricole Comune (PAC), un proiect în valoare de 387 de miliarde de euro pentru perioada 2023-2027 care a făcut obiectul unor negocieri intense cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Consiliului UE.

Planul de reformă a fost adoptat cu 452 de voturi pentru, 178 împotrivă şi 57 de abţineri.

„Parlamentul European şi-a dat acordul pentru noua Politică Agricolă a Uniunii Europene. Această versiune reformată îşi propune să fie mai ecologică, mai corectă, mai flexibilă şi mai transparentă”, anunţă Parlamentul UE într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

Potrivit Parlamentului European, noua Politică Agricolă Comună (PAC) prevede înăsprirea măsurilor de protejare a biodiversităţii şi aderă la legile şi angajamentele UE în domeniul mediului înconjurător şi protejării climei.

„Statele membre vor fi obligate să asigure că cel puţin 35% din bugetele pentru dezvoltare rurală şi cel puţin 25% din plăţile directe vor fi alocate măsurilor de protejare a mediului şi climei”, precizează Parlamentul European.
Conform planului, 10% dintre plăţile directe acordate prin bugetul comunitar în domeniul agriculturii sunt destinate fermelor mici şi mijlocii. De asemenea, sunt prevăzute fonduri de rezervă în valoare de 450 de milioane de euro, care vor fi utilizate în situaţii de instabilitate a pieţelor.

„Ca efect al presiunilor Parlamentului European, reglementările UE în sectoarele agricole vor fi monitorizate mai bine, iar încălcările vor fi penalizate prin cooperarea între inspectorii naţionali din domeniul muncii şi agenţiile care efectuează plăţi prin Politica Agricolă Comună”, subliniază Parlamentul UE.

Noile reglementări prevăzute în Politica Agricolă Comună urmează să fie aprobate formal de Consiliul Uniunii Europene şi ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

În iunie, negociatorii Parlamentului UE, ai Comisiei Europene şi ai Consiliului UE au convenit asupra proiectului de reformare a Politicii Agricole Comune (PAC). Planul are o valoare de 387 de miliarde de euro şi urmează să fie finanţat prin Fondul european de garanţii în agricultură (EAGF) şi prin Fondul agricol european pentru dezvoltare rurală (EAFRD).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

6 Comentarii

  1. Trebuie ca la sfarsitul Marii exterminari planificata de satanistii de la Davos, planeta sa ramana curata, pentru ca sa se poata bucura din plin oligarhia satanista de pamant, aer si de ape curate. Asta dupa ce tot aceste slugi ale satanei, din lacomia lor dementa de a obtine profituri cat mai mari, au promovat consumismul halucinant, obiectele inutile si de unica folosinta, au poluat si otravit aerul, apele, pamantul trupurile si sufletele oamenilor, au ditrus numeroase specii de vietuitoare de pe planeta. Dar acum au intors foaia, pentru folosinta lor exclusiva a planetei, dupa ce vor reduce populatia la 500 milioane, satanistii doresc o planeta curata ca un pahar.

  2. Chinezii fac agricultură-respectiv alimente, Europa le aduce și le mănâncă da e veselă -,,aeru-i curat”!

  3. Slogane, pancarte si panouri publicitare uriase, deja au aparut la vedere prin multe tari, dar nu gasesti seriozitate si planul proiectat ascuns de ochii cetateanului pe nicaieri! Cica „mai mult verde”, unde, cand, cum, din si cu ce? Ce este in spatele acestui proiect „mai mult verde”, cumva doar iarba neatinsa de omul mergator? Cumva disparitia entitatilor din anumite tari? Cumva, acest slogan „mai mult verde” inseamna si consum de iarba halucinogena, pe langa modificatele genetic si industriale cu inscriptionarea BIO?!

  4. @parere…
    Mergi in zonele forestiere unde exploateaza corporatiile austriece, suedeze si de care vor mai fi. Vei vedea acolo foarte mult verde, dar nu plantat ci defrisat. Pentru banditii de la Bruxelles merge si asa, ca nu este la ei acasa. De ce sa taie la ei cand pot sa taie la noi? Si la ei ar avea de unde mai mult decat avem noi.

  5. „masuri” intru INFOMETARE. CAND DISPARE COVRIGU VINE „SCHIMBAREA” CLIMEI SI „POLUAREA”. APOI NI SE VA EXPLICA CLAR CA TREBUIE MUSAI SA NU MAI RESPIRAM! RESPIRI? PLATESTI! PLATESTI SI BASINILE VACILOR DACA VREI SA MAI MANANCI CARNE. ALRFEL IN GALANTARE VEI GASI DOAR „PRODUSE” BRAND GATES ADUCATOARE DE BOLI CRONICE SI CANCER! TREZITI-VA FRATILOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.