Nu e păcăleală, se întâmplă de la 1 aprilie

Declaraţia pe propria răspundere trebuie completată de români de fiecare dată când ies din casă, deoarece amenda minimă va fi 2.000 de lei, începând cu 1 aprilie.

Polițiștii pot cere declarația pe propria răspundere oricărui șofer oprit în trafic sau oricărui pasager.

De asemenea, declarația poate fi solicitată tuturor celor care ies din casă și se completează de fiecare data. Polițiștii nu acceptă scuze sau documente incomplete.

Din 1 aprilie, amenda minimă pentru cine nu respectă regulile va fi de 2.000 de lei.

Până acum, poliţiştii au dat amenzi în valoare totală de 10 milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

15 Comentarii

  1. Romania tara hartiilor, era de ajuns sa declari verbal in fata politistilor unde mergi, de ce trebuie neaparat o hartie banala ??
    Nu mai sunt bani la bugetul de pensii, mai ales pentru cele speciale ale securistilor si guvernantii cauta orice mijloace sa faca rost de la populatia saraca.

    • Ma gandesc la batranii de 60-80 + de ani, care habar nu au de internet, care nu au calculator, printer, telefon destept etc., sa descarce, sa printeze si sa completeze un formular.
      Apoi ma gandesc si la ”Polițiștii nu acceptă scuze sau documente incomplete.”, citat din articol.
      Si in al treilea rand, ma gandesc la cei care din birouri sigure si caldute ne dirijeaza viata in modul cel mai destept si uman.

  2. Vă consider oameni serioşi şi vă respect pentru linia editorială ! Chiar de la 1 aprilie ? Atunci chiar e gluma !
    Trebuia doar sa accesati situl MAI şi ati fi aflat că proiectul de ordonanta se află in dezbatere publică, timp de 10 zile, din 27. 03. 2020, ora 19,40 pâmă în 06. 04. 2020, ora 19,40 !!!
    ” Publicat în data de – 27.03.2020 – 19:42
    Proiectul ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență. […]
    Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro ” !!!
    Dacă nu va fi aşa, înseamnă că ceva este foarte putred în Românica !
    Cu deosebită stimă

  3. Ce tampenie ! Daca persoanele cu varste peste 65 de ani au voie sa iasa din case intre orele 11 si 13 , ce mai conteaza ce fac in cele doua ore : plimba animalul , platesc taxele si impozitele, fac miscare fizica , cumpara cele necesare vietii de zi cu zi , merg la medic si la farmacii , etc . Ce declarati pe propria raspundere mai este necesara ? Doar , daca merg la spectacole de orisice fel ! Nu , ca nu se mai tin ! Atunci , poate merg la fete ? Nu ca nu le mai functioneaza mecanismul ! Atunci tot le trebuie declaratie in care sa scrie traseul , sa nu se rataceasca (sic!) . Alo ! Asta nu se cheama cumva „AREST la domiciliu” ? Le-ati permis sa iasa din casa 2 ore pe zi ! Ce mai vreti ? De la bunavointa la bataie de joc este doar un pas !

  4. E o dementa totala. Sa scrii de mana, de fiecare data cand iesi din casa, daca nu ai PC si imprimanta. Ce minte are acest Vela de la MAI?

  5. Socotesc total inadecvată perioada în care celor de vârsta a treia li se permite să iasă din locuințe, adică între orele 11 – 13. Vremea se încălzește treptat la amiază, îi expunem pe acești oameni de vârsta a treia la încă un factor de risc? Perioada de două ore se dovedește a fi prea scurtă adeseori, se creează agitații, aglomerații, ori chiar asta trebuie evitat. Accesul în magazinele alimentare s-ar cuveni să se facă în cazul vârstnicilor la orele dimineții, imediat după desinfectarea acestora și nu după ce au fost frecventate de tineri. Să nu uităm că de obicei tinerii contaminează, nu cei bătrâni. Aceștia doar suportă consecințele.
    În final propun se se ia drept model prevederile din Ungaria, unde perioada în care se permite ieșirea din case celor vărstnici este între orele 9 – 12!

  6. Ca persoanele care verifica sa detina formulare sa ridice in fata blocurilor cate un cort unde sa ofere formulare, scaun si pix, in blocul meu peste 50% sunt persoane peste 65 de ani ca sa nu spun peste 80 de ani care nu au nici calculator ca sa vada modelul, nici imprimanta ca sa-l copie mai mult de ce pensionarii ar trebui sa detina coli de hartie in casa, cand la oficiul de pensii totul se completeaza pe formulare tip? Mai mult ce importanta mai au formularele daca urmeaza ”tratarea la domiciliu”, adica … astept ridicarea oricarei declaratii, este suficient ca politia sa-si inregistreze CI-ul si cuvantul alimente, parinti, serviciu, milioanele de date le pot procesa… oamenii cu bani au si imprimanta si hartie sau aplicatie pe tel. In Romania sunt aprox. 5 milioane de pensionari si peste un milion cu salariul minim pe economie, deci o treime, 30% din populatie poate avea probleme cu declaratia plus tot cel sarac trebuie sa traga ponoasele, adica sa caute, sa plateasca pt o declaratie desi nu avem voie sa iesim decat in jurul locuintei. Cumva urmeaza sa fie ARHIVAT COVID-19 de pe declaratii, atunci luati-le si pastrati-le…Puteati face un card sau accepta cardul de transport gratuit ca legitimatie de trecere pt pensionari, fara declaratie. In acest fel 30% din situatii erau rezolvate. Ei oricum nu merg decat la piata, doctor…etc.

  7. Iohannis si reporterii se fac ca nu observa la TV imaginile cu politisti (jandarmi) nesimțiți ce n-au nicio jena sa ia documentele in maini cu manisi si le inapoiaze conducatorolor auto ce nu poarta manusi, de fața cu un VIP parlamentar PNL aflat in trafic.

  8. CE VALOARE ARE O DECLARATIE SCRISA DACA NU ESTE RETINUTA DE POLITIE ?

    ZERO !

    SI ATUNCI, ÎNTREBAREA: DE CE NU CONSEMNEAZA ÎN PROCES VERBAL RASPUNSUL POLITIA CÂND FACE CONTROLUL RUTIER ?

    DRAGILOR, VOI REALIZATI CE IDIOTI CONDUC TARA ?

  9. Nu există tâmpenie mai mare ca declarația ”pe răspundere proprie”. E copiată după francezi, inteligenții Europei 🙂
    Nu are absolut nicio utilitate. Bineînțeles că dacă ies din casă o fac fiindcă așa am hotărât eu. Ce mai e de verificat? La ce adresă locuiesc? Păi asta se vede din buletin.
    Și de ce trebuie semnată??? Ca să se vadă că am scris-o eu și nu nevastă-mea? 🙂
    Trăim în țara prostiei oficiale, încarnată în Werner.

  10. Hai sa nu fim totalmente imbecili si sa ne facem ca nu stim ca sunt tot felul de personaje care se vantura fara rost pe strazi si in locuri aglomerate doar de dragul de a se plimba si de a casca gura. Pe de alta parte stim cat de mincinosi si de prefacuti sunt multi concetateni care nu ezita sa minta cu cea mai mare nerusinare si sa inventeze motive ptr nerespectarea restrictiei.
    Aceasta declaratie are rolul de a-i mai tempera pe astfel de amatori. Din acest punct de vedere declaratia este utila……[Leo]

  11. Suntem in criza totala ! Tara are nevoie de bani !In acest caz propun ca celor cu varste de peste 65 de ani sa li se permita sa iasa din casa , numai 30 deminute ! Ca unii sunt damblagiti , mai in carje , mai in baston , nu conteaza ! Sa vedeti cum curg banii la buget ! Mai propun , ca declaratia pe proprie raspundere, sa fie agatata de gat precum un colier , ceva acolo , sa fie scrisa cu caractere mari, pentru ca sa poata fi vazuta de , onor organ de control , verificare si amendare , de la distanta, ca sa nu puna , cumva, mana pe ea si sa se molipseasca cu teribilul virus ! La fel si pentru o copie dupa buletin, care va fi marita de 10 ori si autentificata la un notariat ca sa poata fi usor cititasi ea de la distanta ! Asta asa , ca sa nu creada „imbecilii”, ca se pot „vantura fara rost pe strazi si in locuri aglomerate , doar de dragul de a se plimba ( ce ticalosie !) si de a casca gura” , asa cum comenteaza , mai sus, cineva !

  12. Nu stiu cat e de utila, dar e periculoasa… Pai organul tine hartia cateva zeci de secunde sau poate mai mult dupa care o da inapoi… Eventual cu virusi de la un alt trecator. Deci chiar nu vad logica

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.