Nu vă temeți, garantează Firea și Guvernul

Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea: „nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată și să golim rafturile magazinelor”.

România are suficient de mult grâu în depozite pentru a susține consumul intern în următoarea perioadă, scrie Firea pe Facebook.

„Din fericire, nu suntem în situația vecinilor noștri din Ungaria, Bulgaria și Serbia care au fost nevoiți, în aceste zile, să limiteze exporturile de cereale. România poate produce aproape dublu față de cât consumă. Ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a luat o decizie excelentă chiar înainte să înceapă războiul la granița României, completând rezervele de stat. Depozitele sunt pline și românii nu trebuie să se îngrijoreze”, adaugă ministrul Familiei.

Conform Gabrielei Firea, Guvernul va găsi soluții și pentru limitarea efectelor crizei de pe piața energiei: „Din păcate, da, majoritatea alimentelor s-au scumpit. Dar nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată și să golim rafturile magazinelor. Măsurile de sprijin pentru populație, dar și pentru companii, vor aduce o perioadă de liniște. Dacă facturile la gaze și energie vor fi ușor de suportat, toate prețurile vor scădea”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat, sâmbătă, că România are suficiente stocuri de alimente şi produse neperisabile, iar autorităţile sunt în contact permanent cu retailerii.

„Există suficienta marfă in depozite ai magazine”, a precizat Cărbunaru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

12 Comentarii

  1. Madama Firea nu stie ca Romania produce, dar nu pentru ea. Productia buna si multa deja e a altora, aia proasta e si putina pentru noi.Dar de , asa s femeile mai optimiste , mai ales la Voluntari , absolvente de biblioteconomie

  2. N-am auzit nicio declaratie,asemanatoare cu a tarilor vecine care, au interzis exportul de cereale si plafonarea preturilor la alimentele de baza.

  3. SE CUMPARA ULEI IN CANTITATI DE 8 LITRII , DAR CE FACI CU EL ? , CA DUPA 6 LUNI , DEVINE RANCED , SI DACA SE MANANCA ULEI RANCED , DOARE FICATUL ! ULEIUL RANCED E TOXIC ! AM CUMPARAT SI EU MAI DEMULT 10 LITRII DE ULEI , DAR PENTRU CA A EXPIRAT GARANTIA LA ULEI , 6 LITRII DE ULEI A TREBUIT SA-I ARUNC . MAI MULT DE 3 LITRII DE ULEI , NU ESTE BINE DE CUMPARAT . TREI LITRII DE ULEI AJUNG PENTRU 6 LUNI , CATE 1 LITRU DE ULEI LA 2 LUNI , DOAR PENTRU SALATA DE ROSII .

  4. Încă una care ‘ ne liniștește ‘, ‘garantat’ cei care au cumpărat baxuri de ulei le vor returna; țigle,casă !

  5. In momentul in care o sa interziceti exportul de energie,gaze si alimente,o sa stam linistiti.in momentul in care veti lua decizii transparent si cu consultare cetatenilor,vom sta si mai linistiti.in momentul cand veti asculta de popor si nu de stapanii externi,vom fi in al noualea cer.
    Dar eu cred ca nici macar un lucru din lista de mai sus nu veti face.

  6. ….Ați văzut vreo solă semănată din toamnă cu :grâu,cu orz sau secară?-…după cum arată dacă se vot recolta jumătate din cantitățile din anul trecut! va fi „minune„

  7. Inutila ministreasă Sarmăncur!Permanent cu coafura in poză,”să vorbeasca si Ion/ca si el e om”

  8. Cuvitul de baza „poate produce” ! Asta daca toate merg struna…adicate nu intram in plasa amerilocilor si cadem de fraieri/cobeligeranti, si daca clima o sa fie favorabila (dar prognoza e pe seceta). Concluzia suna clasic : daca si cu parca se plimbau pe o barca …?

  9. Conform geografiei, România este o țară cu mare potențial agrar. Nu ar trebui să ne lipsească nimic de pe masă cu condiția să fim guvernați de oameni responsabili și cu inimă de români sadea, nu de slugi la alți stăpâni de afară. Nu ar trebui să existe în România nici măcar o persoană care să nu aibă ce mânca. Nenorocirea este că noi livrăm altora materiile prime agricole la preț de nimic și cumpărăm apoi de la alții produse finite pentru că oamenii politici au distrus toate capacitățile de prelucrare moștenite care îi deranjau pe stăpânii lor de afară. Eu nu am cum să înțeleg importul aluatului congelat și al cărnii de porc din alte țări în condițiile în care noi eram „grânarul Europei”. Acum noi am devenit „gheena Europei” datorită gunoaielor de orice natură importate pe șpagă.

  10. Asa e, hai sa fim rationali, sa nu exageram… De exemplu, la „LITRII”, ar fi fost de ajuns si un singur „I”…

  11. @@ NEAGU MIRCEA -o fi vrut sa spuna LATRAII nu LITRII ,da mai stii ce-i in mintea omului ? Daca avea la bord o glaja de horinca sau un cofel de vin a incurcat latraii cu „litrii „.De la asa aburi in loc de litra ,a vazut „litrii”ca asa o fi fost pluralul in aburii de perje .

  12. Nu va panicati si nu goliti rafturile magazinelor, ca ne faceti concurenta noua astora care stim cam ce va fi. Asa cum am spus ca o sa scadem acciza la combustibili si nu s-a intamplat nimic, rot asa suntem de demn de crezut si cand spunem ca rezervele de cereale sunt pline, noi insa desigur ca nu vom interzice exporturile de cereale asa cum au facut alte tari care se gandesc la integritatea lor economica si la viata cetatenilor lor, ci vom exporta oricand si orice (evident ca si gazele noastre le vom da Europei cand Europa nu va mai importa din Rusia), intru spolierea acestei tari. Am zis!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.