Număr record de îmbolnăviri într-o singură zi

Numărul de noi îmbolnăviri cu Covid-19 la nivel mondial a atins un nivel record, de 212.326 cazuri în ultimele 24 de ore, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de CNBC.

Raportul spune că sunt peste 10,9 milioane de cazuri Covid-19 confirmate la nivel global, cu 212.326 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. De la începutul pandemiei s-au înregistrat cel puțin 523.011 de decese în întreaga lume, 5.134 dintre aceste decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

Cea mai mare creștere raportată sâmbătă a avut loc în America de Nord și de Sud, cu 129.772 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat totalul din regiune la aproape 5,58 milioane.

Asia de Sud-Est a avut 27.947 de cazuri noi, cu India și Bangladesh înregistrând cele mai mari creșteri din regiune. Regiunea Mediteranei de Est a înregistrat 20.043 de cazuri noi cu Arabia Saudită, Pakistanul și Iranul cel mai puternic lovite. Europa a înregistrat 19.694 de cazuri noi, cu cea mai mare creștere în Rusia. Africa a avut 12.619 cazuri, iar Pacificul de Vest, care include China, a avut 2.251 de cazuri noi.

Europa are în total 2,75 milioane de cazuri, regiunea Estului Mediteranei are 1,13 milioane, Asia de Sud-Est are aproape 900.000, Africa are peste 342.000, iar Pacificul de Vest are aproape 222.000 de cazuri.

OMS a menționat că factori precum detectarea cazurilor, definițiile, strategiile de testare sau raportarea diferă între țări, teritorii și zone. Un oficial de vârf al agenției a avertizat săptămâna aceasta că este posibil ca unele țări să fie nevoite să reintroducă restricțiile.

În timp ce cazurile confirmate sunt în creștere în SUA, virusul pare să ucidă mai puține persoane raaportat la numărul infecțiilor. The New York Times a citat vineri experți care spun că pare să fi apărut o schimbare în modul în care virusul infectează.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. „The New York Times a citat vineri experți care spun că pare să fi apărut o schimbare în modul în care virusul infectează” !! „Misterele Parisului” sau, mai pe romaneste, „a o lasa in coada de peste” ! Pai care e „modul” asta, nene ? Chiar ca ne-ati facut curiosi ! Luam virusul daca ne plimbam pe Calea Victoriei, daca ne uitam la Sica si la Gadea sau daca mincam brinza ? Va rugam precizati, ca sa nu (de-a dreptul !) murim prosti !

  2. Efectul deciziei CCR. De la 10 morti/zi o sa ajungem curand, curand, intr-o saptamana-doua la 30 morti/zi (uitati-va cati sunt in terapie intensiva). Cel putin 20 de morti pe zi ii are Dorneanu pe contiinta impreuna cu toti cei care au dat aceasta decizie. Asa sa ii ajute Dumnezeu !!!!!

  3. Media de internați pe ATI = 4,76/județ ! Gradul de ocupare este sub 30% si se „urlă” că sunt sufocați de numărul de bolnavi !
    „Ciudățenii”, ca să nu zic manipulări ale GCS: raportare total externati !
    02.07. – 1070 asimptomatici externati !!!
    03.07. – 886 asimptomaticii externati ???
    Și ăștia tot bolnavi sunt ! Ținuți degeaba în spitale, ocupând locul celor care ar fi avut nevoie, consumând resurse, fiind în pericol să se îmbolnăvesca.
    O tot dăm cu raportările, „la grămadă” pe toată perioada, cică cifre astronomice, când de fapt situația reală este dată de numărul de bolnavi activi ! In prezent putin peste 6000 !
    S-au interzis raportările pe județe !!! Un copil de clasa a IV-a făcea o adunare simplă si comparam cu cifrele comunicate de Grupul de Manipulare Strategică ! Dar se încurcau niște interese !
    Rafila, dixit:(exista înregistrare video) Din 10 decese, 1 este DE COVID si 9 CU COVID !
    INIMAGINABIL, SĂ ACCEPȚI O RECOMANDARE A OMS, SA NU SE EFECTUEZE AUTOPSIA DECEDATILOR ! Examenul histo-patoligic este „sfânt”, în stabilirea cauzei morții !
    Ce ne facem cu comunicatul oficial OMS, cum că 90,7%, din decesele Covid, s-au datorat comorbiditatilor ?
    Raport INS: mortalitatea pe luna mai 2020, este cea mai scăzută, din 2012 și până în prezent !
    Raport INS,(pe pagina web a instituției). Media zilnică de decese, în RO, în perioada 2015 – 2019, 750, din care 500 datorate afectiunilor pulmonare, respiratorii !!!
    Media lunară de decese, aceiași perioada, 23.000 – 25000 !
    E dureros si cand moare doar o persoană, DAR CE E MULT, E MULT !
    Nu contest existența Covid, respect măsuri dr protecție !
    Țara se sufocă, poporul piere ȘI NU DIN CAUZA COVID !
    Va respect opiniilie si părerile !
    Dar nu accept sa fiu folosit ca o „masă de manevră”
    p.s. Precizare importantă: Tot ce înseamnă politică, politicieni, imi provoacă greață

  4. https://www.worldometers.info/coronavirus/
    India are 1549 noi cazuri la o populatie de MILIARD TREISUTE OPTZECI de MILIOANE,
    iar Romania are de patru ori mai putin 391 la o polulatie de 19 milioane, adica de 72 de ori mai MICA.

    Banglasesh era 2738 cazuri la 164.703.500 locuitori deci daca 2738 de cazuri este de SAPTE ORI MAI MARE decat 391, Romania este de 8,66 mai mica decat Bangladesh. Deci Romania ESTE INTR_O SITUATIE MAI PROASTA DECAT INDIA SI BANGLASESH.

    Tot din site se vede ca raporta la milion India are 489 cazuri/milion, Bangladesh 986/milion, iar Romania 1566/milion. Poate ar trebui sa vedeti barna din ochiul lui Tataru/Orban si apoi paiul din alte tari asiatice…

  5. @grasu
    Asa este, dar poti face ceva? Asa a vrut CCR, ca sa moara cat mai multi oameni. Impotriva CCR nu este nimic de facut. Daca CCR zice ca tot mai multi oameni trebuie sa moara, atunci decizia CCR trebuie pusa in aplicare. Asa vrea CCR! Ai dumneata ceva impotriva? Si ce daca, oricum nu poti face nimic. Deci faca-se voia CCR si a Avocatului Poporului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.