Numele de „cod”: CoviVac

Rusia a început să producă CoviVac, al treilea său vaccin împotriva coronavirusului, şi în curând va fi disponibil pentru administrare, deşi studiile clinice de fază 3 sunt încă în curs de desfăşurare.

Cel mai cunoscut vaccin rusesc împotriva COVID-19 este Sputnik V. Totodată, autoritățile de la Moscova au aprobat pentru utilizare de urgenţă alte două vaccinuri, EpiVacCorona şi CoviVac.

„Al treilea vaccin rusesc va fi introdus pe piaţă şi va ajunge în regiunile ruse în zilele următoare”, a transmis Ministerul rus al Învăţământului Superior şi Ştiinţei, într-un comunicat.

Centrul Chumakov intenţionează să producă până la 10 milioane de doze de vaccin CoviVac pe an, a mai spus ministerul.

Ministrul rus al Ştiinţei, Valeri Falkov, a afirmat la rândul său că studiile clinice de fază 3 finală asupra acestui vaccin au început, a raportat agenţia de ştiri Interfax.

Directorul Centrului Chumakov a declarat că aceste studii vor fi finalizate în termen de jumătate de an.

Președintele Moldovei, discuții cu oficialii ruși despre vaccinul Sputnik V

Între timp, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul Federației Ruse, și a discutat despre situația epidemiologică din cele două țări, precum și despre acces rapid la vaccinul Sputnik V.

Maia Sandu anunță că a avut, joi, o întrevedere cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova.

„Am discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii noștri. Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare”, spune Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova precizează că asigurarea accesului populației la vaccin anti-Covid-19 face ca șansa revenirii la normalitate și salvarea vieților celor dragi să fie mult mai aproape.

De asemenea, Maia Sandu a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, în special despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

4 Comentarii

  1. Nu se poate, nu pot sa cred! Cică CTP-ul intra in cei 4% care poate sa o mierlească daca se vaccineaza. Acum cică vrea sa se vaccineze cu sputnik 6, ăla nou după ce ia lumina după ora 02.00 de Înviere!

  2. Ivestitii in ‘nimic’ pentru un virus obisnuit, cand de fapt, e strict vorba de scaderea imunitatii cetateanului in timp, timpul fiind 25-30 ani de consum medicamente ineficiente de pe lista impusa medicilor spre recomandare si consum. Orice organism care primeste medicatii cu efecte secundare afectand in timp, parte din organele interioare ale omului, dupa un consum indelungat, cedeaza organismul! Nu vor recunoaste nici morti medicii acest aspect real! Sa mai punen in calcul si publicitatea pe micile ecrane, care iti recomanda tie habarnistule despre medicina, sa citesti cu atentie si in caz ca se intampla ceva grav, apelati la medic, medici care sunt deposedati de increderea cetateanului prin publicitatea oricaror tratamente pe micile ecrane!

  3. Virusul SARS-COV2 nu este obisnuit!
    Stiai ca in intestinul oamenilor (in toata lumea, ce a fost catalogat pana acum) sunt peste 150000 de virusuri(nu se cunosc toate ,sunt si mai multe, majoritatea au ADN,
    coronavirusul SARS-COV2 are ARN)
    In fiecate om exista un ecosistem, bacterii, virusuri care le infecteaza si se reproduc in aceste bacterii, sanatatea oamenilor depinde de acest ecosistem, prin urmare ai dreptate ca efectul medicamentelor nu se cumoaste in totalitate, poate sa fie si probabilitatea la mijloc, cum ai noroc, ce „ecosistem” s-a nimerit cand ai luat medicamentul …
    Progresul in spectroscopie, depistatea urmelor de substante, a depistat 55 de substante chimice periculoase la un grup de femei gravide si la fat, care au participat la test ..
    Printre cele 55 de substante, insecticide, ierbicide, fungicide din fructe si legume, substante din plastice periculoase fara sa fie depistata sursa!, substante cancerigene din cosmetice, particule de plastic din carnea pestilor oceanici …, antibiotice folosite in ctescatoriile animalelor si pestilor, …
    Este civilizatia consumerista de care se bucura multi!
    Este imunitatea turmei! ))

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.