„Să trăiți bine”, varianta Olguța

Pentru unii bugetari salariile vor scădea în acest an, recunoaște ministrul Muncii Olguța Vasilescu.

”Am spus că la o mică parte din bugetari vor scădea salariile. Sunt, în general, cei cu funcții de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru că sindicatele au negociat bine. Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar că nu putea să continue așa.

Abia în 2022, sistemul va fi complet echilibrat și toți vor avea salarii egale pentru muncă egală.

Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat nu scade salariile.

Dar salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă. Nu au nicio legătură cu transferul contribuțiilor dintr-o parte în alta”, a declarat Olguța Vasilescu, duminică, la Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

16 Comentarii

  1. Este evident de ce au iesit magistratii in strada cu roba pe mana stanga si periuta de dinti in mana dreapta. Vor pierde la net! Nu pentru o justie dreapta au iesit in strada! Daca acum avem justitie dreapta cand infractorii sunt lasati liberi ca pasarile cerului( Popoviciu, Ghita, Mazare etc), ce fel de justitie vom avea dupa ” alta intre-bare?

    • Doar ”aleșilor” și găștii lor le-au crescut salariile, în ordinea grijii partidului:
      – Deputații, Consiliile județene, primari și primării;
      – Directorilor numiți politic din ministere, consilierilor miniștrilor, secretarilor de stat;
      – Angajaților din ministere că pot defecta;
      – Directorilor numiți politic din descentralizatele serviciile publice descentralizate ale ministerelor şi ale altor organe centrale (http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.lista_abc?id=18680), celor de școli și din subordinea C.J.;
      – Hoardei politice din consiliile de administrație, cu indemnizație de ședință procent din salariul directorilor.
      Salariile de la președenție și din Servicile Speciale, au crescut din 2016.
      Salariile de la regiile și intreprinderilor statului nu sunt reglementate de lege că ei nu sunt bugetari! Dar cine plătește pierderile lor?
      Un an 2018 fericit!

  2. Partea de care vorbeste volguta reprezinta majoritatea bugetarilor , ca sa nu mai vorbim de cei angajati la privat.

  3. Legea nr.3/1977 : Persoanele încadrate în muncă care au o vechime de cel puțin 30 ani barbații și 25 ani femeile, sînt pensionate, la cererea lor, și la împlinirea vîrstei de 60 ani barbații și 55 ani femeile.

  4. Dumnezeu a dat cap romanilor, minte la ce le mai trebuie!
    Prost sa fii, dar sa-ti revii!
    Desteapta-te, romane!

    • presa a prezentat salariile unor directori de regii, etc. mai mari decat ale presedintelui tarii, deci va pare rau pentru persoane cu 20.000 lei/luna

  5. „salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă”, chiar fara motiv, nu? Si in loc sa-i obligam pe angajatori sa-si achite taxele datorate, mai bine ucidem salariatii?! Asta inseamna ca puterea executiva legitimeaza strada. Asta vreti in anul Centenarului, dezaxatilor???

    • @florinakis. e mai curând obsesie decât chin, dar se poate trata, cred…

  6. „anado tauriga” de la tine am alte pretentii, ce naiba…?! Chiar te faci ca nu intelegi cine o ataca pe Olguta Vasilescu si saboteaza toate eforturile cu adevarat remarcabile ce se fac pentru imbunatatirea nivelului de trai al amaratilor de romani?! Atunci sa vina chichirau si cu asta basta, stingem lumina si inchidem usa la cavou…?!

    • 1). daca angajatorii din mediul privat diminueaza salariile fara motive intemeiate, oamenii vor iesi in strada; 2). cum ramane cu angajatorii statului ( cfr, combinatele care extrag folosesc carbune, marile regii etc ) care n-au platit , nu platesc si nu vor plati nici pe viitor darile sociale, indiferent daca acestea au fost aruncate in spinarea salariatilor? Deja guvernul a prorogat masurile punitive impotriva angajatorilor. Ce vor face salariatii de la stat in aceasta situatie, nu vor iesi in strada, pentru ca opozitia va face cunoscut in media din prima secunda, faptul ca cas si cass etc nu vor fi virate la buget? Problema cea mare este la angajatori si nu a fost rezolvata. Hai sa incercam sa fim putin rationali…

    • „anado tauriga”, dar de ce trecerea contributiilor de la angajatori la angajati sunt masuri punitive cauza din care „privatii” vor micsora fara motiv salariile atata timp cat trecerea CASS de la angajat la angajator nu schimba salariul brut sau net existent in plata ?! Este pur si simplu un transfer scriptic, atat. Da, e posibil ca angajatorii de toate culorile sa se comporte din nou banditesc si criminal si sa lase pe amaratii de angajati fara contributiii la Bugetul ASS, desi eu nu cred ?! Vor fi pusi la stalpul infamiei.

    • cand spun masuri punitive, ma refer la pedepsele penale prevazute a fi aplicate celor care refuza in continuare sa nu achite cas si cass la buget…

    • cel mai ciudat e desi o inchizi pe dinauntru, noi tot ne chinuim cu dumneata …

  7. Alcibiade – corect. Oricum privatul modifica salariul oricand, oricat, cui vrea. Problema este la bugetarii care eventual isi vor pierde din avantaje. Stim cine. Restul, sa rabde cu ce le dam acum. E bine.

  8. O aiureala infinita iesita dintr-o minte aiurita la greu.Plus multa rautate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.