OMS a mai venit cu un anunț îngrijorător

Varianta Omicron a coronavirusului a fost raportată în 89 de ţări, iar numărul cazurilor se dublează în 1,5-3 zile în zonele cu transmitere comunitară, a anunţat sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Omicron se răspândeşte rapid în ţările cu niveluri ridicate de imunitate a populaţiei, dar pe moment nu este clar dacă acest lucru este cauzat de capacitatea virusului de a se sustrage imunităţii organismului, de inerenta sa transmisibilitate crescută sau de o combinaţie a celor două, a declarat OMS.

Organizaţia a desemnat Omicron drept o variantă îngrijorătoare pe 26 noiembrie, la scurt timp după ce a fost detectată pentru prima dată, iar multe aspecte legate de aceasta sunt încă necunoscute, inclusiv gravitatea bolii pe care o provoacă.

„Există încă date limitate privind gravitatea clinică a Omicron”, a precizat OMS. „Sunt necesare mai multe date pentru a înţelege profilul de severitate şi modul în care gravitatea este influenţată de vaccinare şi de imunitatea preexistentă”.

OMS a avertizat totodată că, având în vedere creşterea atât de rapidă a numărului de cazuri, în unele locuri spitalele ar putea fi copleşite.

„Spitalizările în Marea Britanie şi Africa de Sud continuă să crească şi, având în vedere creşterea rapidă a numărului de cazuri, este posibil ca multe sisteme de sănătate să fie rapid copleşite”, indică OMS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

13 Comentarii

  1. cat de multi sunt internati la ATI in UK 875, 68 de milioane locuitori, in Africa de Sud 546, 60 milioane, in Romania 556,19 milioane, in Belgia 804, 11,6 milioane sau in Germania 4636 cifra neschimbata de peste o saptamana 84 milioane de locuitori. https://www.worldometers.info/coronavirus/

  2. Mie mi-e foarte clar. Pe Omicronul ăsta l-a făcut Șoșoacă în cabinetul dumneaei de avocatură. Și l-a trimis în țările cu populație educată și imunizată, ca să le facă în ciudă. D-aia a și ieșit scandal mare, că i-au filmat ăia mașina de făcut Omicroni.
    Și mai și erau niște Omicroni mici care se giugileau pe jos, neprotejați, si-atunci italianca a vrut să se care. Din cauză de pudoare și ca să nu se infecteze, că și ‘mneaei e d-aia foarte educată.
    E deja cazul să cerem scuze întregii lumi, c-am fost dați în fapt.

  3. Virusul este raspandit de VACCINATI, numai de VACCINATI. Datorita globalizarii se intampla . Daca oamenii ar sta in tara lor nu s-ar mai raspandi toate bolile. S-a mai intamplat cand olandezii au ajuns prin Africa si au adus Ciuma Bubonica. Spaniolii au dus gripa in America, americanii au adus gripa in Spania si Europa. Opriti globalizatea, aduce moartea.

  4. Nici doi ani a tinut gripa spaniola,cam un an si jumatate! Viroza asta respiratorie vad ca se prelungeste cat vor ei,pana ne inteapa pe toti cu 3 doze de mizerie pe baza de arn! Atat vor,doar de asta sunt interesati,alta solutie nu exista pentru ei in afara de a te ințepa fortat cu un ser experimental pentru o viroza cu 0,030 mortalitate.

  5. Cum naiba, fabricat in si de china dar afecteaza grav africa, america si mai toata partea de vest occidentala?! Upssss!

  6. Care e parerea lui bambila?..el e reprezentantul oms în guwernul meu!!..

  7. Chiar mai sunt prosti care ii cred pe astia după tonele de minciuni de mâncat rahat?
    Acuma ce vor, să-și acopere crimele de pana acuma incercand sa intinda rahatul?
    Poate nu trebuia sa vaxinati atâta cu rahatul asta care nu oferă protecție, doar distruge sistemul imunitar!
    Unul trecut prin delta fluierând si care așteaptă omnicromul vostru (acronimul de la moron ?)
    Răceli exista de când lumea idioți psihopați!

  8. Daca omicronu se intinde mai rapid ca vaccinarea cu un booster,sau vaccin nou, inseamna ca iar se va vaccina otova si cei deja cu boala pe ei,mai ales la asimptomatici,vaccinati mai vechi sau mai noi,sau nevaccinati,iar asta va duce la alte mutatii viitoare,asa cum s-a produs si pana acum,pentru ca vaccinul,la un om deja bolnav,nu lichideaza tot virusul care cuprinde deja mult din corp, iar ce ramane se va intari,adica se va transforma si va pleca afara,pentru ca asa ca la oameni si la virus,conform zicerii foarte adevarate ca ce nu te omoara te intareste. Fenomenul acesta fiind acelasi si la administrarea antibioticelor intr-un tratament incomplet care intareste bacteriile unei boli nelichidate complet si le face mai rezistente la antibiotice.

  9. Vaccinatii sunt cei mai periculosi raspandaci ai virusului. Este o decizie aberanta sa nu fie testati.
    NU INTELEG ce mai cauta in Guvern Arafat?

  10. Deci OMS vorbește pe baza unor date limitate. Știința spune ca atunci când ai date limitate e indicat sa te abții de la comentarii. Si sa cauți cat mai multe date relevante. Pe baza datelor deloc limitate care au venit din China in primele trei luni ale lui 2020, oms s-a cam abținut de la comentarii.

    Ce treaba au cetatenii cu protejarea sistemelor publice de sanatate? Oare ,,capitalismul de cumetrie”, ala care finanțează si oms, o avea vreo treaba cu vulnerabilizarea sistemelor publice de sanatate? Dar cu criza financiara din 2008? Evident ca n-are. Cetatenii sunt de vina. Fie c-au consumat prea mult, fie ca nu se imunizeaza.

  11. Vestea proasta e ca Fauci (in spatele caruia se afla administratia americana) continua sa finanteze laboratorul Wuhan, asa am inteles.
    Fauci vrea un virus cu „gain of function”, foarte infectios si cu mortalitate mare.
    Omicronul pare un rateu, dar realizeaza „gain of function” la infectari, daca e sa-i credem pe raspandaci. (Eu nu-i cred!) . Wuhan-ul munceste sa-i faca un verisor si mai mortal.
    Rasul curcilor va fi cand chinezii vor arunca cateva galeti cu virusi „rai” in ograda americanilor, ca tot i-au platit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.