OMS a suspendat aprobarea unui vaccin rusesc anti-Covid

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a suspendat procesul de aprobare pentru vaccinul rusesc anti-COVID-19, Sputnik V. Un oficial regional al OMS a declarat că procesul de fabricaţie al serului nu a îndeplinit standardele necesare.

OMS a declarat că a întârziat aprobarea serului până când se poate efectua o nouă inspecţie la una dintre fabricile în care a fost produs Sputnik V. Cercetările publicate în jurnalul medical The Lancet arată că vaccinul are 91,6% eficacitate împotriva coronavirusului, potrivit Euronews.

Pe contul său oficial de Twitter, Sputnik a susţinut, de asemenea, că vaccinul a demonstrat 97,2% eficacitate în timpul campaniei de vaccinare din Belarus. Dar atât OMS, cât şi Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) au spus că încă aşteaptă date complete de la producătorii vaccinului.

Vorbind într-un briefing de presă pentru Organizaţia Panamericană a Sănătăţii, o sucursală regională a OMS, directorul adjunct Jarbas Barbosa a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgenţă a fost suspendată.

„În timp ce inspectau una dintre locaţiile în care este produs vaccinul, au constatat că această sucursală nu respecta practicile de fabricare”, a spus el. „Producătorul [vaccinului – n.r.] trebuie să ţină cont de acest lucru, să facă modificările necesare şi să fie pregătit pentru o nouă inspecţie. OMS aşteaptă ca producătorul să trimită ştiri că fabrica este la standardele impuse”, a adăugat el.

OMS îşi exprimase şi anterior îngrijorarea cu privire la posibila contaminare încrucişată şi insuficientă în timpul unei inspecţii la fabrica de producţie Sputnik V din Ufa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Hartuiala, nene, ca asa e in „competitia onesta” a economiei de piata… ?
    Cand insa Japonia si altii gasesc loturi intregi de vaccin contaminate cu particule metalice ori alte mizerii, totul e ok chiar daca oamenii dau ortu’… Vaccinurile lor sunt „sigure si eficace”! Ba mai au tupeul sa spuna ca particulele respective sunt atat de minuscule incat nu pot afecta negativ?!?

  2. Așa au făcut și cu Producătorul de vaccinuri din ROMÂNIA,cu ROMÂNII mergându-le TÂLHĂRIA până la capăt ! Cu Rușii n-o să le meargă ! Și-s curios cum o să-i DEVACCINEZE pe belaruși și pe unguri !

  3. De cateva zile,trepadusii afirma ca dupa valul 4,la sfarsit de octombrie,ba decembrie,pandemia se sfarseste.Cred si eu,au impus Green Passul fara de care nu poti misca,urmeaza alte crize si implementarea credit score social. Totul foarte bine programat.

  4. Nanometru – o miliardime de metru. La aceste dimensiuni, materialele utilizate uneori își schimbă complet proprietățile fizico-chimice. Este unul dintre cele mai fascinante aspecte legate de nanomateriale, dar și o mare necunoscută pentru o majoritate copleșitoare. Problema contaminanților este împărțită în două aspecte: câți contaminanți ajung acolo accidental și câți intențional?

  5. OMS recunoaște că nu este vaccin
    Doar ser…
    Așa pt fi și celelalte aprobate deja!?

  6. „Nu a îndeplinit standardele necesare”… Adica nu a omorit suficienti cobai?

  7. Adică japo arata nordul ca busola de la vaxinul amerlocilor care e ok chipurile, da a rușilor e cah.
    Se pare ca vor sa înțepe numai cu zeama sataniștilor.
    Siktir!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.