OMS dă verdictul: E „îngrijorătoare la nivel global”

Varianta COVID-19 descoperită în India, a fost clasificată drept „îngrijorătoare,” a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în special pentru că este mai contagioasă, relatează Le Figaro.

„Există informaţii că B.1.617 este mai contagioasă, dar şi dovezi care sugerează că are un anumit grad de rezistenţă la vaccinuri şi, prin urmare, o clasificăm ca o variantă îngrijorătoare la nivel global,” a declarat doctorul Maria Van Kerkhove, manager tehnic al luptei împotriva COVID-19 în cadrul OMS.

Experţii au explicat că mai multe detalii vor fi publicate marţi în raportul epidemiologic săptămânal al agenţiei ONU, dar că rămân multe cercetări de realizat cu privire la această variantă, în special prin intermediul unei secvenţieri sporite, „pentru a şti cât de mult circulă, dar şi gradul de severitate cu care atenuează eficacitatea vaccinurilor.”

„Nu avem nimic de sugerat în acest moment, cum ar fi că diagnosticul, medicamentele şi vaccinurile noastre nu funcţionează. Şi asta este important,” a subliniat medicul, insistând asupra faptului că trebuie aplicate în continuare măsurile de siguranţă precum distanţarea socială sau purtarea măştii.

„Vom continua să vedem variante îngrijorătoare şi trebuie să facem tot posibilul pentru a limita transmiterea, a limita infectările, a preveni şi a reduce gravitatea bolii”, a subliniat oficialul OMS.

Această variantă reprezintă unul dintre motivele care explică explozia cazurilor de Covid din India. Potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 4.000 de oameni mor în fiecare zi în această ţară din cauza coronavirusului, bilanţul total ajungând la aproape 250.000 de decese de la începutul pandemiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Bre, cum adica: clasificata? Stiam ca „clasificat” inseamna ascuns, anulat! Vitez din articol:”Varianta COVID-19 descoperită în India, a fost clasificată drept „îngrijorătoare,” a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în special pentru că este mai contagioasă, relatează Le Figaro.”
    Ingrijoratoare e psihoza voastra fara baza la vedere dar cu penetratea concentratiei crescute a aerului si nu virusul in sine! Psihoza e pe doua parti:”afaceri uriase si masiva decimare”!

  2. O turma de bovine nepotcovite pompos intitulata OM si S. sau OM Sorosist. Despre teroriști nu mai de bine. Cică noua tulpină e rezistenta la vaccin. Atunci pentru ce mai vaccinati? A, da uitasem. Un nou vaccin se arată la orizont si uite asa vaccinul va ajunge sa fie consumat dimineata, la amiază si seara târziu, ca să poți avea un somn linistit si ca să poți înghiți tot ce-ți ofera OM si S.

  3. ESte evident.. Nu știu de ce trebuie să-ți zică alții.. la fel este evident că virusul va fi mereu cu un pas inaintea laboratoarelor și a vaccinurilor..iar cu cât este mai contagios și mai ucigaș, cu atât se reproduce in tulpini din ce in ce mai agresive.. Nu ai și nu vei avea vaccin impotriva lui.. Unele țări și-au dat seama și au scăpat din timp de virusul incă nerafinat.. De OMS nu instituie o carantinare globală.. mai ales zone cum este europa, sau țări cu o atitudine de restricționare severă a oricăror deplasări, nu vei avea liniște decât in mormânt. Chiar de e vară, de e perioada de concedii,. păi nu te duci bre. NU PLECI !!, Nici in grecia, nici aiurea oriunde,. mai ales pe alte continente.. Sau de ai plecat, stai acolo pe veci.. Simplu și de ințeles..Autoritățile sunt clar responsabile pentru relaxare și permisivitatea de a te infecta iarăși, cu ceva categoric letal, distrugător..

  4. India are 1,4 miliarde daca raportam la alte tari SUA are 332 milioane deci de 4,2 ori, si a avut un maxim de 304.913 cazuri si un maxim de 4468 decese, UK are 68 de milioane deci de 20,5 ori mai putina populatie si a avut un maxim de 67.928 cazuri si 1823 decese, Franta cu 65 de milioane a avut un maxim de 88.790 cazuri si 932 decese, fircare din aceste raportari daca le multiplicam cu numarul de locuitori ajungem la situatii de un tragism de neimaginat atunci de ce n-au fost ingrijorati? Nu cumva sunt disperati ca „Virusache” a obosit si nu vor mai putea speria omenirea cu 4.000 de decese insemna mult mai putin decat in America sau Europa. Romania a depasit de mai multe ori 200 de decese si nu are decat de 70 de ori mai putina populatie in acele zile tragice 200X70=14.000. Ca si cum in India ar fi decedat de Covid 14.000 de bolnavi. Orice deces este tragic, dar unii ar trebui sa-si puna intrebare de ce in Romania mor atat de multi bolnavi de Covod de TREI ori mai mult decat in India considerat sau mai degraba desconsiderata de unii. Intai raspundeti ce se intampla in spitalele din Romania si apoi vorbiti de ATLII.

  5. @Marele urs : de-a lungul timpului am vazut poziția ta pe subiectul asta covrig-19. Daca asta este parerea ta, ma incearca un sentiment de mila la adresa ta. Daca in schimb, comentariile tale sunt sarcina de serviciu, atunci esti o canalie..

  6. Daca poate sa ia ceva nou si mai rau si nu intelege iepshoara fraierului sa stea acasa,fraierul n-are ce face decat sa se pregateasca cu tot trusoul de ingropaciune,ca nu poate sa se opuna si merge la noroc,daca iepshoara lui vrea sa-si traiasca viatza si sa nu scape sezonul ca sa fie dusa de catre fraier,nu in tzara ca nu-i de nobletzea ei,ci musai pe afara in Grecia,Dubai,Maldive sau pe unde a intzarcat mutu,iapa.Ca femeia este egala cu barbatul,nu-i asa?

  7. Mai letala si distrugatoare ca frica de patogeni? M-as mira cand obiectul temerilor voastre este un nano organism niciodata izolat si purificat ca la carte. Asta in cartile de psihiatrie se numeste obsesie compulsiv-paranoica?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.