Oprescu: Peste câteva săptămâni o să apară o hartă de risc seismic a Bucureştiului

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat miercuri că peste câteva săptămâni va apărea o hartă de risc seismic a Bucureştiului pe care însă a anunțat că nu o va face publică niciodată.

„În câteva săptămâni o să apară o hartă de risc a Bucureştiului, dar nu o să o fac niciodată publică pentru că nu sunt de acord cu speriatul populaţiei şi cu indus teama şi nu sunt nici la dispoziţia samsarilor de locuinţe care vă daţi seama ce circ ar face în momentul când ar apare o hartă din asta de risc. Am invitat profesorii de seismologie pentru a putea constitui această hartă, pentru a şti la ce ne expunem. Când am preluat mandatul erau 381 de clădiri cu risc seismic în Bucureşti. Din ele mai sunt 359, restul s-au consolidat. E puţin faţă de ce am putea face dacă ar exista bani, dar nu au existat bani”, a spus Oprescu la Palatul Parlamentului.

Oprescu a mai spus că în afară de lipsa banilor mai sunt şi alte probleme care trebuie rezolvate pentru ca aceste clădiri să fie consolidate mai rapid.

„Avem nevoie de două instrumente, o dată de modificat legea, pentru că dacă o sigură persoană dintr-o sută de apartamente nu semnează că e de acord nu pot să intru să consolidez blocul. În al doilea rând, este vorba de bani pentru că Primăria are posibilitatea fondurilor, nu nelimitate desigur şi participarea statului prin Ministerul Dezvoltării cu o dimensiune limitată. Este nevoie de o viteză mai mare de implementare. Şi eu sunt jenat în momentul când vorbesc, după cinci ani de activitate, că nu am putut să facem decât aproape 30 de clădiri, sunt clădiri importante din Bucureşti”, a declarat primarul general.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.